Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μετά από τα παραμύθια, η σκληρή πραγματικότητα...

Γράφει ο Βασίλης Τσούγκαρης 


Πέρασε και η ΔΕΘ, στην οποία είδαμε και ακούσαμε την κάθε μπούρδα από τους πολιτικούς που βρεθήκαν εκεί, πέρασε η «περίοδος σωτηρίας» της χώρας η οποία είχε διάρκεια τόση, όση και το πρωθυπουργικό ταξίδι και η συνέντευξη τύπου που έδωσε τόσο αυτός, όσο και το συνεταιρακι του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, πέρασαν όλα αυτά, έκλεισαν οι κάμερες, και τώρα μιλούν τα πραγματικά ΑΦΕΝΤΙΚΑ της χώρας, ΤΩΡΑ, μετά από τα παραμύθια και τις ελπίδες, και το βγαίνουμε από την κρίση, έρχεται η πραγματικότητα την οποία φυσικά θα την πληρώσουμε ΟΛΟΙ εμείς, οι μικροί, οι απλοί, γιατί οι γραβατωμενοι, δεν τρέχει τίποτα, θα πάρουν δρόμο σύντομα, έχοντας κάνει τη «σερμαγιά» τους στις πλάτες μας, και έχοντας καταστρέψει τη χώρα.

Δυστυχώς, ακόμα και μετά τις απανωτές καρπαζιές που τρώμε από την κυβέρνηση των ξένων, υπάρχουν ακόμα αφελείς που ελπίζουν σε ελαφρύνσεις, ελπίζουν σε όλα όσα υποσχεθήκαν οι ΨΕΥΤΕΣ.

Έχει ενδιαφέρον, να ρίξουμε μια ματιά στην επικαιρότητα, γιατί ο Έλληνας έτσι και φορέσει κομματικές παρωπίδες, δεν τις βγάζει με τίποτα, είναι σαν να τις κολλάρει με λόγκο.

ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Ναυάγησε και η διάσκεψη για το χρέος. Έρχονται ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Οι Γερμανοί υποχρέωσαν την Ελλάδα να απόσχει από την ψηφοφορία στον ΟΗΕ για τον έλεγχο των ξένων τοκογλύφων και του δημόσιου χρέους!
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ διάρκειας και ευθύνης θεωρούν τη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, οι Γερμανοί, το ΔΝΤ και η τρόικα και γι αυτό ακυρώνουν τη συνδιάσκεψη για το χρέος που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στα μέσα Νοεμβρίου στην Ουάσιγκτον!…
Η απόφαση έχει σχέση με την πολιτική ρευστότητα που επικρατεί στην Ελλάδα και τη βέβαιη πλέον εκτίμηση σε Αμερική και Ευρώπη ότι πολύ σύντομα πρωθυπουργός της Ελλάδας θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας.
Δεν είναι τυχαίο ότι την ίδια ώρα που το ΔΝΤ δηλαδή οι Αμερικανοί αδειάζουν στην κυριολεξία τον Έλληνα πρωθυπουργό που πανηγύριζε πρόσφατα για τη διάσκεψη χρέους που θα γινόταν επιχειρώντας να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά αυτή την πρωτοβουλία που ναυάγησε τώρα, τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα όπως το CNBC προβάλουν με εγκωμιαστικά σχόλια τον Αλέξη Τσίπρα.
Το κλίμα για την ελληνική κυβέρνηση σε Ευρώπη και Αμερική άλλαξε ριζικά τις τελευταίες ημέρες. Μια σειρά δημοσκοπήσεων εμφανίζουν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ να έχουν υποστεί ακατάσχετη αιμορραγία ψηφοφόρων.
Αλλαγή της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί είναι αδύνατη, σύμφωνα με τους επικοινωνιολόγους, γιαυτό όλοι προβλέπουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, το αργότερο μέχρι τον Ιανουάριο. Το μπάχαλο που επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο μπορεί να επιταχύνει την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία...»

Το άρθρο, λέει και άλλα πολλά και φωτογραφίζει την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, έξω από …. «τροχιές ανάπτυξης», «εξόδους στις αγορές», και κολοκύθια με τη ρίγανη που μας τάιζαν οι «κυβερνώντες», η καλύτερα, που προσπαθούσαν να μας ταΐσουν για να παρατείνουν την παραμονή τους στις καρέκλες τους.

Προσπαθούσαν και προσπαθούν να μας ταΐσουν άχυρο γιατί μας αντιμετωπίζουν σαν ΖΩΑ, και καλά κάνουν αφού ΕΜΕΙΣ το επιτρέπουμε, και δεν τους έχουμε στείλει ΟΛΟΥΣ στο διάολο και ακόμα παραπέρα, αν και ούτε ο διάολος πρόκειται να τους δεχτεί τόσο ΑΧΡΗΣΤΟΙ που είναι.

ΑΔΕΛΦΙΑ, πάρτε το χαμπάρι, καμιά αλήθεια δεν υπάρχει μέσα σε όλα όσα μας λένε οι πολιτικοί. Δε λέω, υπάρχουν ακόμα κάποιοι λίγοι, δε με ενδιαφέρει το χρώμα και το κόμμα, που είναι σωστοί, που ΜΠΟΡΟΥΝ να προσφέρουν στον τόπο, αλλά δυστυχώς, οι ΑΧΡΗΣΤΟΙ είναι περισσότεροι, και τους τρώνε στη στροφή.

Έρχονται ακόμα πιο δύσκολες μέρες.

Μην κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας, γιατί ακόμα και σε εκλογές να πάμε, και να αλλάξουμε κυβέρνηση, και και και, θα μας πάρει πολλά χρόνια για να κλείσουμε τις πληγές μας.

Τα κατάφεραν καλά. Η τακτική της καμένης γης πέτυχε απόλυτα, σε αυτήν προστέθηκε και το ξεπούλημα της χώρας, και ολοκληρώθηκε η αποστολή τους.

Αυτοί είναι εξασφαλισμένοι για πέντε γενεές. Με εμάς όμως τι γίνεται, που από νοικοκυραίους μας κατάντησαν ζητιάνους;



Επικοινωνία με τον συντάκτη
tsougarisgnomi@gmail.com



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. "ΑΔΕΛΦΙΑ, πάρτε το χαμπάρι, καμιά αλήθεια δεν υπάρχει μέσα σε όλα όσα μας λένε οι πολιτικοί. Δε λέω, υπάρχουν ακόμα κάποιοι λίγοι, δε με ενδιαφέρει το χρώμα και το κόμμα, που είναι σωστοί, που ΜΠΟΡΟΥΝ να προσφέρουν στον τόπο, αλλά δυστυχώς, οι ΑΧΡΗΣΤΟΙ είναι περισσότεροι, και τους τρώνε στη στροφή."

    Η σιωπή είναι συνενοχή. Σίγουρα υπάρχουν έντιμοι πολιτικοί, όμως από τη στιγμή που υπάρχει κομματική γραμμή όλα πάν περίπατο.
    Ο Τσίπρας είπε με σιγουριά ότι θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός, άρα κάτι γνωρίζει και περιμένει να πέσει σαν ώριμο φρούτο ο δικομματικος θίασος.
    Προσωπικά θα ήθελα κυβέρνηση προσωπικοτήτων για να γίνει λογιστικός έλεγχος, πιστεύω ότι όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα εξυπηρετούν συμφέροντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΔΕΛΦΕ , νασαι πέρα απο βέβαιος οτι και οι 300+1 ειναι αληταραδες , Ελληνοφωνοι και συμμορίτες .
    Έστω και ένας να ήταν ΕΛΛΗΝΑΣ δεν θα είχαμε φτάσει σε τούτη την κατάντια .
    Οπότε , εαν αλήθεια θέλουμε να λευτερωθουμε ο δρόμος περνάει υποχρεωτικά απο πάνω τους .
    Αυτοι η εμείς .
    Τόσο απλα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σ' ένα πράγμα θα συμφωνήσω με τον Μπουτάρη: Η ΔΕΘ έχει μετατραπεί σε μπαλκόνι προεκλογικών εξαγγελιών!

    Πράγματι, από απόψεως εκθέσεως δεν λέει απολύτως τίποτε πια. Κρίμα, διότι την θυμάμαι παλιά και ήταν αξιόλογη.

    Ο Τσίπρας παραπονέθηκε πως δεν τον μετέδωσαν ολόκληρο και η Βούλτεψη (χρόνια της πολλά, γιορτάζει σήμερα, αν και είναι μάλλον άσχετη με τ' όνομά της) είπε ότι ... δεν είναι ο Κάστρο να τον καλύπτουν έξι ώρες με εξακάμερο!....

    Κατά τ' άλλα, είδαμε την δημοκρατικότητα της κυβέρνησης να τής τρέχει από τα μπατζάκια:

    Με εντολή Σαμαρά απαγορεύτηκε η μετάδοση της συνέντευξης Τύπου της Χρυσής Αυγής στην ΔΕΘ! Καλώς ή κακώς, η ΧΑ είναι το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα της Βουλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ ότι η ΔΕΘ κατέληξε σε χώρο εξαγγελιών της Κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Το ψέμα έχει και τα όρια του. Είναι απίστευτο ο Πρωθυπουργός της χώρας να εξαγγέλλει στην ΔΕΘ φοροελαφρύνσεις και περισσότερες δόσεις για τις οφειλές για το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και 10 μέρες αργότερα η ΓΓΕ να αποστέλλει amail σε οφειλέτες που κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την αποπληρωμή του χρέους τους ,να τους γράφει ότι οι έφοροι θα ξεκινήσουν τις νόμιμες διαδικασίες για τις κατασχέσεις μισθών, συντάξεων και σπιτιών εάν δεν ρυθμίσετε τα χρέη σας για 12 μήνες. Ερωτώ ,που είναι οι 30,40,50,60,72,100 δόσεις Κύριε Πρωθυπουργέ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]