Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΝΑΤΟ: H Ρωσία πιθανόν ετοιμάζεται να εισβάλλει στην Ουκρανία

Η Ρωσία έχει περίπου 20.000 ετοιμοπόλεμους στρατιώτες στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας και θα μπορούσε να βρει πρόφαση τους ανθρωπιστικούς λόγους για να εισβάλλει στην Ουκρανία, ανακοίνωσε το ΝΑΤΟ σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

«Δε θα μαντέψουμε το τι σκέφτεται η Ρωσία , αλλά μπορούμε να δούμε τι έχει κάνει μέχρι στιγμής. Έχει συγκεντρώσει 20.000 χιλιάδες στρατιώτες στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας» ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ Οana Lungescu.

H Mόσχα αρνείται τις κατηγορίες της Δύσης πως υποστηρίζει με όπλα και άλλα μέσα τους αντάρτες. Ανακοίνωσε νέες στρατιωτικές ασκήσεις που περιλαμβάνουν αεροπλάνα για την ερχόμενη Δευτέρα προκειμένου να προβεί σε επίδειξη ισχύος.

Και ο Πολωνός πρωθυπουργός θεωρεί, όπως μεταδίδει το Reuters, πως ο κίνδυνος της απευθείας ανάμειξης του στρατού της Ρωσίας έχει αυξηθεί τις τελευταίες δύο μέρες.

Σύμφωνα με το ΝΑΤΟ στην αρχή της χρονιάς η Ρωσία είχε γύρω στους 40.000 στρατιώτες κοντά στα ουκρανικά σύνορα. Ο αριθμός έπεσε σε λιγότερους από χίλιους τον Ιούνιο αλλά από εκεί και πέρα άρχισε ξανά να αυξάνεται.

Στις στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα ουκρανο-ρωσικά σύνορα περιλαμβάνονται άρματα μάχης, πεζικό, πυροβολικό , αντιαεροπορικές δυνάμεις και άλλοι τύποι οπλισμού. Σύμφωνα με στρατιωτικούς αναλυτές και στο παρελθόν η Μόσχα έχει χρησιμοποιήσει τα στρατιωτικά γυμνάσια σαν πρόσχημα για απευθείας παρέμβαση.

Την προηγούμενη εβδομάδα η Ε.Ε. και οι ΗΠΑ συμφώνησαν σε νέες σκληρές κυρώσεις κατά της Ρωσίας , στοιχειοθετώντας μια νέα φάση στην μεγαλύτερη αντιπαράθεση της Δύσης με τη Μόσχα από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου. Η κατάσταση επιδεινώθηκε δραματικά ύστερα από την συντριβή του Μαλαισιανού αεροσκάφους που σύμφωνα με τη Δύση κατερρίφθη από ρωσικής προέλευσης πύραυλο.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]