Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Τούρκος δολοφόνος καιροφυλακτεί

Οι θιασώτες της ελληνοτουρκικής φιλίας, μας ζητούν να «συμφιλιωθούμε» με τον Αττίλα, ο οποίος ακόμα κατέχει και συνεχίζει να εποικίζει μεγάλο τμήμα της Κύπρου, την ώρα μάλιστα που η Άγκυρα χτυπά την πόρτα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μας ζητούν επίσης να δώσουμε τα χέρια με τους γείτονες για «κοινό καλό».

Κι όμως, κάθε μέρα που περνά, η Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν αναδεικνύει το σκοτεινό πρόσωπό της. Αυτό της ανελευθερίας, της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του θρησκευτικού φονταμενταλισμού, της μαντίλας και του σκοταδισμού. Δεν πρέπει να συζητήσουμε τίποτα με αυτούς, αν δεν αποχωρήσουν πρώτα τα στρατεύματα κατοχής από την Κύπρο, δεν μπορούμε να υπονομεύσουμε την ασφάλειά μας. Η Τουρκία, κάθε μέρα που περνά αναδεικνύεται ως ο μέγας ταραχοποιός της ευρύτερης περιοχής μας. 

ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ISIS ΧΕΡΙ – ΧΕΡΙ

Μετά την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο, ξεκίνησε η συστηματική γενοκτονία εναντίον των Κούρδων, των Αλεβιτών και των χριστιανών (όπως οι Συροχαλδαίοι), αλλά και άλλων μειονοτήτων στην Τουρκία. Όταν άρχισε ο πόλεμος στην Τσετσενία, η ΜΙΤ μπήκε ενεργά στην υπόθεση, βοηθώντας τους εκεί ισλαμιστές, μέχρι που η ρωσική αρκούδα τα πήρε στο κρανίο και η Άγκυρα μαζεύτηκε. Τώρα, ξεσηκώνει τους Ουιγούρους της Ξινγιάνγκ, με τα γνωστά αιματηρά αποτελέσματα, εξαντλώντας φυσικά την υπομονή του Πεκίνου.

Εδώ και χρόνια, έχει παρτίδες με τους δολοφόνους της Χαμάς (που γενικότερα τη σιχαίνονται οι σουνίτες, λόγω της συμμαχίας της με τη Χεζμπολάχ αλλά και λόγω του γεγονότος ότι επιθυμεί τη δημιουργία εθνικού κράτους, ενώ αυτοί θέλουν χαλιφάτο) και δίνει «ασφαλές» πέρασμα στους δολοφόνους του ISIL (Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία), που σφαγιάζουν χριστιανούς στη Συρία και στο Ιράκ (βίντεό τους που εκτελούν εκατοντάδες άοπλους, κυκλοφορούν στο διαδίκτυο). Μάλιστα, οι τρομοκράτες του ISIL σφάγιασαν και Αρμένιους στη Συρία. Για λογαριασμό ποιανού; Αυτό, είναι παραπάνω από φανερό.

ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΒΙΝΤΕΟ

xfiles2

Και ξαφνικά, η δημοσιοποίηση ενός βίντεο σε τουρκική ισλαμική ιστοσελίδα που δείχνει τους εν Τουρκία ανθρώπους της αιμοσταγούς εγκληματικής οργάνωσης ISIL (που συνδέεται με την Αλ Κάιντα) να προσεύχονται δημόσια στις 28 Ιουλίου σε περιοχή στα περίχωρα της Κωνσταντινούπολης, ξεσήκωσε «συζητήσεις» στην Τουρκία, καθώς ο Τύπος σήκωσε το θέμα.

Βουλευτές της αντιπολίτευσης αντέδρασαν και κατέθεσαν ερώτηση στις 30 Ιουλίου προς τον υπουργό Εσωτερικών Εφκάν Αλά, ζητώντας να μάθουν αν αληθεύουν όλα αυτά που ακούγονται, ότι δηλαδή οι αρχές έδωσαν την άδεια για κάτι τέτοιο, αν έχουν παραχωρήσει ένα κτήριο στην Πόλη στους ανθρώπους της ISIL, ποιοι απαρτίζουν στην Τουρκία την ομάδα της οργάνωσης αυτής που θέλει να ιδρύσει χαλιφάτο, ποιοι παρέστησαν στην δημόσια προσευχή, γιατί δεν πήγαν να προσευχηθούν σε τεμένη και το έκαναν σε ανοικτό χώρο και αν είναι αλήθεια ότι η ομάδα αυτή κήρυξε τζιχάντ στην Τουρκία στις 28 Ιουλίου και ότι η αστυνομία είχε διαταγές από την κυβέρνηση να μην «ενοχλήσει» τη συγκέντρωση και ποιος έδωσε αυτές τις διαταγές. Και όλα αυτά, μετά τα όσα έγιναν στο τουρκικό προξενείο στη Μοσούλη, όπου η οργάνωση στις 10 Ιουνίου πήρε 49 ομήρους, μεταξύ των οποίων και ο Γενικός Πρόξενος Οζτούρκ Γιλμάζ.

Το ισλαμικό συναίσθημα του Ταγίπ Ερντογάν, επισκιάζει τα πάντα. Πάντως, αυτό πρέπει να σημειωθεί, για ιστορικούς λόγους που δεν είναι της παρούσης, οι Άραβες ποτέ δεν εμπιστεύτηκαν τους Τούρκους. Έτσι, οι συμμαχίες με τους ριζοσπάστες του Ισλάμ, έχουν καθαρά οπορτουνιστικό χαρακτήρα και από τις δύο πλευρές. Το γεγονός βέβαια ότι οι Τούρκοι βοηθούν έμπρακτα αυτούς που σφαγιάζουν σιίτες και χριστιανούς και διώκουν τους τελευταίους από τη Μοσούλη, δεν έχει περάσει απαρατήρητο από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. 

ΚΑΙΡΟΦΥΛΑΚΤΟΥΝ

Ο Τούρκος δολοφόνος της ΜΙΤ, αυτός που ακόμα κρατά τα 13 περιστέρια μας (διαβάστε το πολύ καλό – και αναθεωρημένο - βιβλίο του Πέτρου Κασιμάτη για το θέμα) κατά παράβαση κάθε έννοιας δικαίου, είναι εδώ γύρω και καιροφυλακτεί. Όπως και οι εμπρηστές και δουλέμποροι της γείτονος, κατευθυνόμενοι από το βαθύ της κράτος. Πάντα ήταν εδώ, δολοφονώντας Έλληνες, Αρμένιους, Συροχαλδαίους, ακόμα και στην ελληνική επικράτεια. Γιάννης Λούρπας, Αγκόπ Αγκοπιάν, Θεόφιλος Γεωργιάδης… Κανείς δεν ξεχνά τις δολοφονίες των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού. Και τόσες άλλες…

Ο Ελληνισμός πληρώνει ακριβά τη γειτνίασή του με τους Τούρκους, εδώ και μια χιλιετία. Τώρα, η παρουσία της ISIS, η οποία χρησιμοποιεί την Τουρκία ως ορμητήριό της, δημιουργεί νέα - και επικίνδυνα - δεδομένα. Στη Βουλγαρία διαβιεί ευάριθμη μουσουλμανική μειονότητα, όπως και στα Σκόπια. Η Αλβανία είναι χώρα μουσουλμανική, που ανήκει μάλιστα στον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης (ΟΙΔ), που εδρεύει στη Σαουδική Αραβία, τον μέγα προστάτη και χρηματοδότη των ριζοσπαστών ισλαμιστών σε όλο τον κόσμο.

Αλβανοί ισλαμιστές πολεμούν κατά του καθεστώτος Άσαντ στη Συρία. Στο Κοσσυφοπέδιο, οι ουαχαμπίτες έχουν έντονη παρουσία, με τα τζαμιά να χτίζονται το ένα μετά το άλλο με χρήματα από το Ριάντ, όπως και στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, που έχει χορηγήσει διαβατήρια σε πολλούς ισλαμιστές και αποτελεί διαχρονικά καταφύγιο για τρομοκράτες. Έντονη μουσουλμανική δραστηριοποίηση παρατηρείται και στο Μαυροβούνιο και συγκεκριμένα στο Σαντζάκ, όπου διαβιεί μουσουλμανική μειονότητα. 

ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

xfiles3

Όσοι επιθυμούν «φιλίες» με τους Τούρκους, ας αναλογιστούν επιτέλους το μέγεθος του κινδύνου που συνιστά η Τουρκία για την πατρίδα μας. Μόνο και μόνο το ότι η γείτονα αποτελεί ορμητήριο για το σκυλολόι των δολοφόνων του ISIS, που σφαγιάζουν χριστιανούς και σιίτες, διώκοντας μάλιστα τους πρώτους από τις πατρογονικές τους εστίες, λέει πολλά. Ο Ερντογάν, που έχει πλέον κάκιστες σχέσεις με τους Αιγύπτιους, τους Σύριους, τους Ιρανούς, τους Κινέζους και φυσικά το Ισραήλ, προσπαθεί να μετατρέψει τη χώρα του σε φονταμενταλιστικό κολαστήριο.

Τα όσα είπε τις προάλλες ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπουλέντ Αρίντς για τις γυναίκες (τις κάλεσε να μην γελούν δυνατά σε δημόσιους χώρους), αναδεικνύουν τη σκοταδιστική προδιάθεση της κυβέρνησης των ισλαμιστών της Άγκυρας. Όσοι λοιπόν παραβλέπουν τον κίνδυνο που δημιουργεί η καταλυτική επίδραση που έχει η μουσουλμανική θρησκεία στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του ανθρώπου και αποκτούν άποψη για τους Τούρκους μιλώντας με κάνα – δύο αστούς από την υποτυπώδη μεσαία τάξη της γείτονος, θέτουν σε κίνδυνο όλους εμάς.

Nίκος Χιδίρογλου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]