Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Φράγκος Φραγκούλης: Στόχος της Άγκυρας να βάλει θέμα αυτονομίας στη Θράκη

Τουρκογενείς αγοράζουν περιουσίες στη Ροδόπη με λεφτά που τους δίνει η Ziraat

«Οι Τούρκοι προσπαθούν να αλλάξουν το status quo της εδαφικής ακεραιότητας στη Θράκη. Επιδιώκουν να περάσουν πάνω από το 50% στη Ροδόπη, τόσο σε πληθυσμιακό όσο και σε εδαφικό επίπεδο, για να εγείρουν θέμα αυτονομίας», επισημαίνει με τον πλέον ηχηρό τρόπο, μήπως και ξυπνήσουν αυτοί που κυβερνούν, ο πρώην Αρχηγός ΓΕΣ, στρατηγός ε.α. Φράγκος Φραγκούλης σε συνέντευξή του.
Και εξηγεί το εννοεί: "Η Τουρκική τράπεζα Ziraat δανείζει με 3% τους τουρκογενείς για να αγοράζουν τις περιουσίες των Ελλήνων και από την άλλη πλευρά έχουμε ελληνικές τράπεζες που δανείζουν με 14%, με αποτέλεσμα να έχουμε 10 αγοραπωλησίες από τουρκόφωνους πράκτορες του τουρκικού προξενείου και καμία από Έλληνες"!

Κρούοντας τον κώδωνα του εμφανέστατου κινδύνου, καθώς και σε αυτό το θέμα επιβεβαιώνεται ότι η Τουρκία δεν κάνει τίποτε χωρίς σχεδιασμό, με στόχο την άλωση της Θράκης, ο στρατηγός κ. Φραγκούλης υπογραμμίζει:
«Όσοι επαίρονται ότι έχουν την ευθύνη αυτού του τόπου, ας ρίξουν λίγο το βλέμμα τους προς τα εκεί. Ο ελληνικός πληθυσμός στη Θράκη έχει γεράσει, ο παραγωγικός ιστός έχει καταστραφεί, και το μόνο που μας κρατάει όρθιους στην περιοχή είναι η κοινωνική συνοχή και η οικογένεια. Αν δεν υπήρχε αυτό, δεν ξέρω που θα είμασταν»…

Δεν θα κατεβάσουμε και τα παντελόνια…

Ακόμη, ο κ. Φραγκούλης δεν κρύβει την αντίθεσή του στη φοβική στάση με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις, όπως διαφωνεί και με τη δουλική συμπεριφορά δημοτικών αρχόντων μας προκειμένου να εξασφαλίσουν την εύνοια της τουρκικής πλευράς.

«Όταν δέχεσαι ανηλεή διπλωματικό πόλεμο, όχι μόνο στα λόγια αλλά και στην ουσία, τότε περνάς στην αντεπίθεση. Η ομάδα που αμύνεται χάνει. Επιθετική διπλωματία σημαίνει ότι αντεπιτίθεμαι όταν προσβάλλουν τη νοημοσύνη μου», λέει ο στρατηγός κ. Φραγκούλης και προσθέτει:
«Δεν μπορούν να μιλούν για ένταξη στην Ε.Ε. και να έχουν εδαφικές διεκδικήσεις. Εδώ δεν έχουμε θέσει θέμα ίδρυσης προξενείου στην Τραπεζούντα. Οι Τούρκοι έχουν ένα προξενείο περισσότερο από εμάς. Πόσοι γνωρίζουν ότι υπάρχει τουρκικό προξενείο και στον Πειραιά;»

Εξοργισμένος είναι ο πρώην Αρχηγός ΓΕΣ με τους εκλεγμένους ταγούς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αναφέρεται συγκεκριμένα στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης:
«Ο κ. Μπουτάρης διοργανώνει πρόγευμα για τούρκο υπουργό. Πέρα από τα μικροσυμφέροντα που νομίζει ότι εξυπηρετεί στον τουριστικό τομέα, θα έπρεπε να δει τα πράγματα λίγο πιο ευρύτερα. Πόσο Έλληνας μπορεί να λέγεται; Πόσο κύριος μπορεί να είναι; Δεν θα κατεβάσουμε και τα παντελόνια για τον τουρισμό. Η τουριστική προβολή πρέπει να γίνει σε μία ισότιμη βάση και γι αυτά που εμείς προσφέρουμε ως χώρα. Θα πρέπει να εκτιμήσουν αυτό που τους δίνουμε. Εάν είναι να φέρουμε τουρισμό και να δηλώνουμε υποταγή, τότε λυπάμαι πάρα πολύ. Πιο άνδρας είναι ο Γκρούεφσκι, ο οποίος αρνήθηκε να προβάλει τουρκικά σήριαλ αν δεν μεταγλωττιστούν».

Βέτο για την Αλβανία

Σε σχέση με την απλοχεριά του αντιπροέδρου και υπουργού Εξωτερικών κ. Βενιζέλου να συναινέσει στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας με την Ε.Ε., ο κ. Φραγκούλης επισημαίνει τα αυτονόητα που έπρεπε να είχαν γίνει:
«Τους ανοίξαμε την πόρτα χωρίς να βάλουμε το θέμα για τους Τσάμηδες και την ΑΟΖ. Περάσανε ντούκου. Δεν καταλαβαίνουν από καλή συμπεριφορά οι γείτονες.
Πρέπει να αλλάξει η στάση μας. Έχουμε το δικαίωμα βέτο και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, ακόμη και τώρα που είμαστε σε δύσκολη θέση».

Πηγή εφημ. «Το Παρόν»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Πρωτοβουλιες δεν βλεπω. Στην Μακεδονια ειστε αρκετα συμπαθης. Θα μπορουσατε να ειστε συνεργατης του Σαββιδη και να προσπαθουσατε να αλλαξετε τις ισορροπιες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΥΧΗΣ ΕΡΓΟΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα λόγια είναι φτώχεια πλέον. Ώρα για πράξεις τώρα, Στρατηγέ, πριν είναι αργά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]