Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το μεγάλο φράγμα του Τίγρη στα χέρια των τζιχαντιστών

Υπό τον έλεγχο των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους περιήλθε το μεγαλύτερο φράγμα του Ιράκ στη Μοσούλη, στον Τίγρη ποταμό, μετά την υποχώρηση των κουρδικών δυνάμεων ασφαλείας, όπως επιβεβαίωσαν πηγές από τους πεσμεργκά.

Οι πεσμεργκά υποχώρησαν από το φράγμα που βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης, αφού οι τζιχαντιστές τους έδωσαν τελεσίγραφο δύο ωρών να αποχωρήσουν χωρίς μάχη.

Με την κατάληψη του φράγματος αυτού οι ισλαμιστές μαχητές, που έχουν απειλήσει ότι θα προελάσουν ως τη Βαγδάτη και θα ανατρέψουν την κυβέρνηση της χώρας, έχουν πλέον τη δυνατότητα να προκαλέσουν πλημμύρες σε μεγάλες πόλεις του Ιράκ.

Εξάλλου σήμερα οι μαχητές του ΙΚ κατέλαβαν δύο ακόμη πόλεις στο βόρειο Ιράκ, τη Σίντζαρ και την Ουάνα, αφού εκδίωξαν τους κούρδους μαχητές, συνεχίζοντας την προέλαση τους στις κουρδικές περιοχές.

Υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών έχει περιέλθει και η πόλη Ζούμαρ, αλλά και η πετρελαιοπηγή Άιν Ζάλα και περίπου 10 ακόμη χωριά στην περιοχή.

Όπως ανέφερε η ίδια η οργάνωση στο Twitter έχει φτάσει «στο τρίγωνο των συνόρων μεταξύ του Ιράκ, της Συρίας και της Τουρκίας».

Σχόλιο ιστολογίου: Η διαχείριση του φράγματος δίνει την μέγιστη ισχύ σε όποιον το κατέχει. Τι θα συμβεί, στην ευρύτερη περιοχή, εάν οι τζιχαντιστές αποφασίσουν να διακόψουν την ροή του νερού στις εξαρτώμενες από το συγκεκριμένο φράγμα περιοχές;


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]