Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το ΝΑΤΟ διαπιστώνει υψηλή ρωσική κινητικότητα στα σύνορα της Ουκρανίας

ΝΑΤΟ: Η Ρωσία αυξάνει τον αριθμό των στρατευμάτων της στα σύνορα με την Ουκρανία
Έκθεση βρετανών βουλευτών για το ΝΑΤΟ

Μετάφραση Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών 

Πηγή Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!

Η Ρωσία αυξάνει συνεχώς τα στρατεύματα και τον εξοπλισμό της στα σύνορα με την Ουκρανία, σύμφωνα με το Ανώτατο Διοικητή των Συμμαχικών Δυνάμεων (SMF) του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη Πτέραρχο Philip Breedlove.

Ο αμερικανός πτέραρχος ανέφερε από το αεροδρόμιο της Πρίστινα ότι, ‘ο αριθμός των ρωσικών στρατευμάτων κοντά στα ουκρανικά σύνορα ξεπερνά τις 12 χιλιάδες στρατιώτες‘, σύμφωνα με το πρακτορείο ITAR-TASS.

«Βλέπουμε πως ο εξοπλισμός που μεταφέρεται από την περιοχή της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας του Ροστόφ όπου είναι αποθηκευμένα, αυξάνεται συνεχώς. Στρατιωτικοί σχηματισμοί εκπαιδεύονται και κινούνται προς τα σύνορα με την Ουκρανία, και τότε θα τους δούμε από την άλλη πλευρά των συνόρων», ανέφερε ο αμερικανός SACEUR στο πρακτορείο Tanjug.

Ο Πτέραρχος Breedlove πρότεινε την δημιουργία και τον εξοπλισμό βάσης του ΝΑΤΟ στην Πολωνία κοντά στα ρωσικά σύνορα, " ανταποκρινόμενος τάχιστα σε οποιαδήποτε απειλή από τη ρωσική πλευρά." 

Σύμφωνα με το σχέδιο του Breedlove, σε αυτή την μεγάλη νατοϊκή βάση θα πρέπει να αποθηκευτούν μεγάλα αποθέματα όπλων και πυρομαχικών, σε περίπτωση ταχείας ανάπτυξης των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ, σε πιθανή κρίση.

Υπενθυμίζουμε ότι στα τέλη Μαρτίου, ο κ. Άντερς Φογκ Ράσμουσεν δήλωσε ότι, τα γεγονότα στην Ουκρανία μπορεί να οδηγήσουν σε αλλαγές στην προσέγγιση της ένταξης στο ΝΑΤΟ των νέων μελών. Ειδικότερα, ο Ράσμουσεν δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να επεκτείνεται προς ανατολάς, ενισχύοντας την παρουσία του στις χώρες μέλη της συμμαχίας στην Ανατολική Ευρώπη.

Τον Απρίλιο, το ΝΑΤΟ αποφάσισε να αναστείλει την συνεργασία του με την Ρωσία.

Τον Ιούνιο ο γγ του ΝΑΤΟ, Α. Rasmussen, κατά τη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, δήλωσε ότι, η τωρινή σχέση μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ, «δεν εμπεριέχει προφανώς καθόλου εμπιστοσύνη”.

Μετά την επιδείνωση της κατάστασης στην Ουκρανία o Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Shoigu υπογράμμισε την "άνευ προηγουμένου" αύξηση της δραστηριότητας των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη στα ρωσικά σύνορα.

Επίσης σύμφωνα με Βρετανούς βουλευτές, το ΝΑΤΟ δεν είναι προετοιμασμένο για μια πιθανή στρατιωτική επίθεση από τη Ρωσία

‘Η Συμμαχία είναι απροετοίμαστη για μια επίθεση από τη Ρωσία‘,αναφέρει η έκθεση της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής των Κοινοτήτων της Μεγάλης Βρετανίας, η οποία πιστεύει ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία έδειξε «σοβαρές ελλείψεις» στην προθυμία του ΝΑΤΟ για την αντιμετώπιση αυτού του είδους των απειλών.

Η Συμμαχία σήμερα «δεν είναι πολύ καλά προετοιμασμένη για την αντιμετώπιση της ρωσικής απειλής κατά κράτους - μέλους του ΝΑΤΟ", ανέφερε η έκθεση των βρετανών βουλευτών, σύμφωνα με την οποία, το ΝΑΤΟ οφείλει να διαθέτει «συλλογική πολιτική βούληση ώστε να δύναται να αναλάβη συντονισμένη δράση για να αποτρέψει μια πιθανή ρωσική επίθεση," αναφέρει το BBC.

"Αν και η συμμαχία δεν θεωρούσε την Ρωσία ως μια μεγάλη χερσαία απειλή εδώ και 20 χρόνια, τα πρόσφατα γεγονότα ανάγκασαν το ΝΑΤΟ να το κάνει», πιστεύουν οι Βουλευτές, υπογραμμίζοντας ότι το ΝΑΤΟ θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο να αντεπιτεθεί στις λεγόμενες ασύμμετρες στρατιωτικές τακτικές της Ρωσίας. Ο πρόεδρος της επιτροπής άμυνας της Βουλής των Κοινοτήτων και βουλευτής των συντηρητικών Rory Stewart, ο οποίος εξελέγη πρόεδρος της επιτροπής τον Μάιο, πιστεύει ότι, «ο κίνδυνος μιας ρωσικής επίθεσης σε χώρα - μέλος του ΝΑΤΟ, αν και μικρή, εξακολουθεί να είναι υφίσταται. «Δεν πιστεύουμε ότι το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο για αυτή την απειλή», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Ακόμα χειρότερα, η φύση των ρωσικών τακτικών αλλάζουν ταχύτατα και περιλαμβάνουν επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, κατασκοπεία και είσοδο στην Ουκρανία ρώσικών ειδικών δυνάμεων ως υποστήριξη στις αυτονομιστικές ομάδες των ρωσόφωνων,

Ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ ανέφερε ότι η συμμαχία θα μελετήσει την έκθεσητων βρετανών βουλευτών.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]