Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πυραύλους και τορπίλες αγοράζει η Τουρκία

Για να αντιμετωπίσει τις απειλές στα σύνορά της!!!

Η κρίση στις γειτονικές χώρες ωθεί την Τουρκία σε αγορές αμυντικού υλικού. Το Τμήμα Άμυνας-Ασφάλειας και Συνεργασίας των ΗΠΑ (DSCA) ανακοίνωσε πως η Τουρκία ζήτησε να αγοράσει μεγάλο αριθμό εξελιγμένων πυραύλων AMRAAM.

Oι πύραυλοι που θα αγοραστούνε για την Πολεμική Αεροπορία θα χρησιμοποιηθούν στα F-35 και F-16. Η DSCA νωρίτερα είχε ανακοινώσει πως η Τουρκία ζήτησε να αγοράσει μεγάλο αριθμό από τορπίλες για υποβρύχια. Τουρκικές στρατιωτικές πηγές επιβεβαίωσαν αυτή την πληροφορία.

Σχετικά με την πώληση που θα γίνει με έγκριση από το κογκρέσο, εμπεριέχονται και λεπτομέρειες. Ανακοινώθηκε που θα χρησιμοποιηθούνε οι πύραυλοι.
Οι πύραυλοι που θα αγοραστούνε θα τοποθετηθούνε στα αεροσκάφη-φαντάσματα-F-35 που θα ενταχθούνε στην Πολεμική Αεροπορία το 2018. Οι πύραυλοι εάν υπάρξει ανάγκη θα χρησιμοποιηθούν και από τα F-16.
Η Τουρκία για 145 πυραύλους AMRAAM αέρος-αέρος, 40 τεμάχια LAU-129 Lancer και 10 συστήματα κατεύθυνσης πυραύλων θα πληρώσεις στις ΗΠΑ 320 εκ. $. Στο αίτημα για έγκριση της πώλησης που στάλθηκε στην αμερικανική γερουσία αναφέρεται πως "Οι πύραυλοι θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την σύμμαχο στο ΝΑΤΟ Τουρκία έναντι των απειλών που αντιμετωπίζει στα θαλάσσια και χερσαία σύνορα της".

Οι πύραυλοι AMRAAM εκτοξεύονται από αεροπλάνα για να χτυπήσουν άλλα εναέρια οχήματα. Αναπτύχθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και καθώς το σύστημα παρακολούθησης στόχου τους είναι δύσκολο να ξεγελαστεί, είναι γνωστό πως είναι από τους πιο θανατηφόρους πυραύλους. Ο πύραυλος που πετά με 4 φορές την ταχύτητα του ήχου, έχει βεληνεκές 72 χλμ και βρίσκει τον στόχο του είτε όντας ¨ενεργός¨ δηλαδή από μόνος του, είτε όντας ¨ημι-ενεργός¨ παίρνοντας πληροφορίες από το ραντάρ του αεροσκάφους.

Πηγή "Τουρκικά Νέα"


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]