Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επίλεκτοι Πολωνοί κομάντος μισθοφόροι στην Ουκρανία

Πρώην Πολωνοί κομάντος της επίλεκτης μονάδας «Thunder» στην Ουκρανία

Μετάφραση – Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"


Σύμφωνα με ρωσικές πηγές στο Κίεβο, αναφέρεται η ύπαρξη μονάδας Πολωνών εθελοντών πρώην κομάντος, που επιχειρούν από κοινού με τις ουκρανικές δυνάμεις ασφάλειας στο ανατολικό τμήμα της χώρας. Συγκεκριμένα αναφέρεται η ύπαρξη πάνω από 20 πολωνών κομάντος της ειδικής μονάδας του Υπουργείου Άμυνας της Πολωνίας, "Thunder", αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti, το οποίο βασίζεται σε πηγές του στην ρωσική πολιτοφυλακή.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας, δήλωσε ότι οι ξένοι υπήκοοι δεν συμμετέχουν στις πολεμικές επιχειρήσεις στα ανατολικά. Ωστόσο, τον Αύγουστο, ουκρανικά στρατεύματα παραδέχθηκαν επίσημα την ύπαρξη πολλών αλλοδαπών στις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στο Ντονέτσκ. Σύμφωνα τώρα με τον υπεύθυνο τύπου του ουκρανικού στρατού Alexei Dmitrashkovskov, στην πλευρά των ρωσόφωνων υπάρχουν «εκπρόσωποι» από την Ιταλία, την Γεωργία, την Λευκορωσία την Ρωσία και την Σερβία.

«Εδώ και αρκετό διάστημα από την πλευρά των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας, εμπλέκονται τουλάχιστον 17 Πολωνοί πρώην κομάντος από την μονάδα «Thunder». Εργάζονται ως στρατιωτικοί σύμβουλοι και εκπαιδευτές με επίδομα 500 δολάρια την ημέρα,.. », δήλωσε ανώνυμη πηγή στο πρακτορείο.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Πολωνίας, και στο παρελθόν αρνήθηκε να σχολιάσει τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης, σχετικά με την πιθανή συμμετοχή των πολωνών μισθοφόρων, σε επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

Όπως όμως λοιπόν γίνεται κατανοητό, οι επιχειρήσεις στην ανατολική Ουκρανία έχουν προσελκύσει πλήθος «εθελοντών» από πολλές χώρες του κόσμου. Γεγονός που έχει διεθνοποιήσει σε επικίνδυνο βαθμό τις συγκρούσεις. Έχουμε, Πολωνούς, Σέρβους, αμερικανούς, Ρώσους, Ιταλούς, Γεωργιανούς, Αλβανούς,κά. Πράγμα που προσδίδει χαρακτήρα μιας πολεμικής σύγκρουσης τύπου Β-Ε ή Κοσσόβου.

Η επίλεκτη Πολωνική μονάδα "Thunder" (Grom) (GROM (Grupa Reagowania Operacyjno-Manewrowego) δημιουργήθηκε στη δεκαετία του 1990, για τη διεξαγωγή ειδικών δράσεων, τόσο σε καιρό ειρήνης και πολέμου. Η μονάδα, αποτελεί την καλύτερα εκπαιδευμένη στελεχωμένη και εξοπλισμένη αντιτρομοκρατική μονάδα της Πολωνίας, που αποτελεί μία από τις πέντε ειδικές μονάδες των πολωνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Επίσημα έχει ενεργοποιηθεί στις 13 Ιουλίου, 1990 και έχει συμμετάσχει σε μια ποικιλία ειδικών επιχειρήσεων και αντισυμβατικών ρόλων πολέμου, συμπεριλαμβανομένων των αντι-τρομοκρατικών επιχειρήσεων και της καταστροφής εγκαταστάσεων, εξουδετέρωσης προσώπων, καθώς και σημείων ενδιαφέροντος, σε Κόσσοβο, ΠΓΔΜ,κά.

Όμως για πρώτη φορά στην σύγχρονη πολεμική ιστορία, στην Ουκρανία, στην Συρία και στο Ιράκ διεξάγεται ένας πόλεμος άλλου τύπου. Από μισθοφορικές δυνάμεις, μυστικές υπηρεσίες, χωρίς διακριτικά, ανελέητος, ακολουθούμενος από μαύρη προπαγάνδα, με θύματα δυστυχώς αμάχους. Εάν συνυπολογίσουμε και την επέλαση του πολυπληθούς ιδιωτικού ακραίου ισλαμιστικού στρατιωτικού συνονθυλεύματος του ( ISIS) στο Ιράκ, έχουμε πράγματι μια επέλαση των ιδιωτικών στρατών, που θυμίζει μεσαίωνα.

Μια εποχή που οι ιδιωτικοί στρατοί προσέφεραν την υπηρεσίες τους, στον ηγεμόνα που έδινε τα περισσότερα χρήματα. «Υπηρεσίες» όμως, που ο απλός λαός «πλήρωνε» πολλές φορές με το αίμα του, λόγω της ανεξέλεγκτης δράσης τους.




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]