Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Σύμη είναι στις Σπέτσες

Και το Μανχάταν συνορεύει με το Κορωπί, άσε που το Μενίδι βρίσκεται μεσοτοιχία με το Βλαδιβοστόκ και στην Πτολεμαΐδα πας μέσω Γροιλανδίας

Γράφει ο Παναγιώτης Λιακός

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι η ανθρωποσφαγή στη Γάζα ήταν μία αποπροσανατολιστική επιχείρηση του Ισραηλινού στρατού για να στρέψει τα φώτα της παγκόσμιας ενημερωτικής κοινότητας μακριά από το 15ο Συνέδριο της Σύμης (που έγινε στις Σπέτσες).
Αυτό το συνέδριο, αν τυχόν δεν το ξέρετε, είναι ένα φεστιβάλ σοσιαλισμού, ένα Ρόκγουέιβ χωρίς Χαρούλη αλλά με ΓΑΠ. Μία επανάσταση χωρίς φυσεκλίκια αλλά με μεζεκλίκια.
Ο αλησμόνητος πρώην πρωθυπουργός με μία ομάδα πεπειραμένων παραγωγών φρέσκων, βιολογικών ιδεών (από τη σουΐτα του πεντάστερου ξενοδοχείου στο πιάτο σας, δίχως φυτοφάρμακα, χωρίς μεσάζοντες) συντρίβει κάθε τόσο τον καπιταλισμό.
Μόλις βεβαιωθεί ότι το πολυπλόκαμο τέρας της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο στουμπήχτηκε και παραγουλιάστηκε δεόντως από τους συντρόφους του, φέρνει τη θράκα όπου φωτοβολεί το ασίγαστο πάθος του για δικαιοσύνη και λευτεριά και ψήνει τα πλοκάμια που περίσσεψαν για να τα φάει μαζί με ουζάκι και νερό ανθρακούχο.
Ωστόσο, επειδή κάθε παραμύθι που σέβεται τον εαυτό του έχει και ευμεγέθη δράκο, στην περίπτωση του 15ου Συνεδρίου της Σύμης (που, επαναλαμβάνουμε, έγινε στις Σπέτσες) κάποιοι κακεντρεχείς, σχεδόν παλιάνθρωποι, μίλησαν για σούσια και χλιδές.

Μποφίλιου
Τούτους τους ιοβόλους όφεις, που γράφουν αθλιότητες με επεξεργαστή κειμένου Office, καμάκωσε με το καμάκι του ήλιου και άσμα Μποφίλιου ο αρχισοσιαλιστής της Σύμης (ένα νησί που ταυτίζεται με τις Σπέτσες).
Ο ΓΑΠ, που λέτε, τους αποστόμωσε με τα ακόλουθα, τα οποία μπορείτε να διαβάσετε στο www.papandreou.gr:
«Κάποιοι, χρόνια τώρα, επιχειρούν να απαξιώσουν αυτή τη συνάντηση. Δεν ενδιαφέρονται για το συζητούμε. Δεν ενδιαφέρονται για το αν η Ελλάδα μπορεί να καταστεί επίκεντρο της συζήτησης, για τα ηθικά προτάγματα στην παγκόσμια κοινωνία, ίσως ακόμα και να φοβούνται τη σημασία των ιδεών και των αποφάσεων που καταθέτουν οι συμμετέχοντες. Αρκεί ένα δημοσίευμα που θέλει να μας πείσει ότι βρισκόμασταν εδώ, περνάγαμε καλά, ανταλλάσσαμε φιλοφρονήσεις, τρώγαμε σούσι και πίναμε κοκτέιλ.
Έχει καμία σημασία ακόμη και το αν ήμασταν εδώ;
Αν είχαμε πατήσει το πόδι μας στο νησί;
Καμία. Αρκούν οι εντυπώσεις.
Να βγαίνει η εικόνα μίας δήθεν πολυτελούς διαβίωσης.
Αρκεί να εξασφαλιστεί μία φωτογραφία που να μπορεί να αξιοποιηθεί για να οικοδομηθεί ένας μύθος».

Αν είναι δυνατόν!
Σούσι και πολυτέλειας ο Γιώργος μας!
Ποτέ!

Πηγή εφημ. «Δημοκρατία»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]