Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Υεμένη: Δύο νεκροί στα σύνορα με τη Σαουδική Αραβία

«Επίθεση με τη σφραγίδα της Αλ-Κάιντα»

Ένα μέλος των δυνάμεων ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας και ένας στρατιώτης από την Υεμένη σκοτώθηκαν σήμερα σε μια επίθεση που εξαπέλυσαν ένοπλοι, που πιστεύεται ότι είναι μέλη της Αλ-Κάιντα, εναντίον ενός συνοριακού φυλακίου που βρίσκεται μεταξύ της Υεμένης και της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με τους υπευθύνους.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών στο Ριάντ, ένοπλοι άνδρες άνοιξαν πυρ εναντίον μιας περιπόλου των δυνάμεων ασφαλείας κοντά στο φυλάκιο Ουάντια, σκοτώνοντας τον επικεφαλής.

Οι δυνάμεις ασφαλείας κατεδίωξαν τους ενόπλους στην επαρχία Σαρούρα, στο νότιο τμήμα της χώρας και ακολούθησε ανταλλαγή πυρών κατά την οποία τρεις εκ των δραστών σκοτώθηκαν και ένας τέταρτος τραυματίστηκε και συνελήφθη, προσέθεσε ο εκπρόσωπος σε δελτίο Τύπου που μεταδόθηκε από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Ένας ή δύο επιτιθέμενοι εξακολουθούν και διαφεύγουν τη σύλληψη και οι στρατιωτικές δυνάμεις διεξάγουν ελέγχους σε ορισμένα κτίρια όπου θα μπορούσαν να κρύβονται, συνέχισε ο ίδιος, χωρίς να διευκρινίζει την υπηκοότητα των ένοπλων ανδρών.

Στην άλλη πλευρά των συνόρων, ένας υπεύθυνος ασφαλείας από την Υεμένη απέδωσε την ευθύνη της επίθεσης στο συνοριακό φυλάκιο της Ουάντια στο εξτρεμιστικό δίκτυο της Αλ-Κάιντα, ενώ επιβεβαίωσε ότι στοίχισε την ζωή σε έναν στρατιώτη από την Υεμένη ενώ άλλος ένας τραυματίστηκε.


«Ένοπλοι άνδρες που ήταν οπλισμένοι με πολυβόλα και φορητούς εκτοξευτές ρουκετών RPG εξαπέλυσαν επίθεση στην πλευρά της Υεμένης στο συνοριακό φυλάκιο Ουάντια, ενώ ξέσπασαν συγκρούσεις κατά τις οποίες ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και ένας άλλος τραυματίστηκε» δήλωσε προσθέτοντας ότι οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν.
Το συνοριακό φυλάκιο βρίσκεται στην επαρχία Χαντραμούτ, στην νοτιοανατολική Υεμένη, μια περιοχή όπου έχει εγκατασταθεί το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στην Υεμένη.
Τοπικοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η επίθεση φέρει «τη σφραγίδα της Αλ-Κάιντα».

Πηγή: Εnet.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]