Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αυστηρότατες προειδοποιήσεις της Ρωσίας προς το Κίεβο

Ο ουκρανικός στρατός βύθισε το Λούγκανσκ στο σκοτάδι 

  • Το Κίεβο ακύρωσε την δεκαήμερη εκεχειρία και συνεχίζει τις επιθέσεις  
  • Το πυροβολικό της Ουκρανίας κατέστρεψε τον δεύτερο μεγαλύτερο εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας στο Λούγκανσκ, βυθίζοντας την πόλη στο σκοτάδι  
  • Σε 160 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών αμάχων από τον Απρίλιο  
  • Αυστηρή προειδοποίηση της Μόσχας
Πρακτορείο RIA Novosti
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!

Μετά από τις εντεινόμενες επιθέσεις του ουκρανικού στρατού στην πόλη Λουγκάνσκ, οι ανατολικές περιοχές του βυθίστηκαν στο σκοτάδι το βράδυ της Παρασκευής , λόγω της καταστροφής του δεύτερου μεγαλύτερου εργοστασίου ηλεκτρικής ενέργειας της πόλης. Η έγκυρη αυτή πληροφορία περιέχεται σε σημερινή ανακοίνωση της υπηρεσίας Τύπου της δημοτικής αρχής του Λούγκανσκ.

Με ανακοίνωσή του χθες, Παρασκευή, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε το Κίεβο να σταματήσει τις επιθέσεις εναντίον αμάχων και κατοικημένων περιοχών και να μην επιχειρεί να επιλύσει τα οποιαδήποτε προβλήματα αποκλειστικά και μόνο με τη χρήση βίας.


«Καλούμε και πάλι τις ουκρανικές αρχές να σταματήσουν τις επιθέσεις κατά αμάχων και κατοικημένων περιοχών και να αρχίσουν επιτέλους να σκέφτονται πώς θα διασώσουν τις ζωές απλών πολιτών», ανέφερε το υπουργείο στην χθεσινή δήλωσή του.
«Οι συνεχιζόμενες προσπάθειες του Κιέβου να επιλύσει τα όποια προβλήματα μόνο με μεθόδους καταχρηστικής βίας, και ανακοινώνοντας τελεσίγραφα που θέτουν ολοένα και περισσότερους όρους απαιτήσεις παραβιάζουν την Διακήρυξη του Βερολίνου της 1ης Ιουλίου, στην οποία προέβησαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας, της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Γαλλίας. Η στάση του Κιέβου είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε αιματοχυσία και περισσότερα θύματα», αναφέρει η δήλωση.


Το ρωσικό υπουργείο τονίζει επίσης ότι οι ουκρανικές αρχές έχουν εντείνει τη ρητορική τους και άρχισαν να κάνουν χρήση περισσότερο βίαιων μεθόδων στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας, μετά τις επαφές του Κιέβου με ανώτερους αξιωματούχους των ΗΠΑ και της Βρετανίας, οι οποίοι έχουν «ντε φάκτο στηρίξει τους χειρισμούς του Κιέβου».

Την Τρίτη, αμέσως μετά την ματαίωση της δεκαήμερης εκεχειρίας από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Petro Poroshenko στις ανατολικές περιοχές, η Ουκρανική Εθνοφρουρά άρχισε εκ νέου τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που ξεκίνησαν με εντολή των αρχών του Κιέβου στα μέσα Απριλίου, με στόχο την καταστολή του κινήματος ανεξαρτησίας.

Οι αρχές της αυτοαποκαλούμενης «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ» με ανακοίνωσή τους έχουν διευκρινίσει ότι είναι πρόθυμες να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις με τις ουκρανικές αρχές για την εκτόνωση της κρίσης στη χώρα. 

Από την πλευρά του το Κίεβο έχει επίσης δηλώσει ότι είναι έτοιμο για συνομιλίες, με τη συμμετοχή της ομάδας επαφής που συγκροτήθηκε για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία, και συμπεριλαμβάνει εκπροσώπους από τη Ρωσία και τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Η επικεφαλής και εκπρόσωπος Τύπου των υγειονομικών υπηρεσιών της περιφερειακής διοίκησης του Ντόνετσκ σε δήλωσή της υπογράμμισε:


«Περίπου 160 άμαχοι έχουν σκοτωθεί σε επιχειρήσεις που διέταξε η κυβέρνηση του στην ανατολική Ουκρανία από τον Απρίλιο».
Μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Πρόεδρος Ποροσένκο ανακοίνωσε την πρόθεση της χώρας να δημιουργηθεί ένας ανθρωπιστικός διάδρομος προκειμένου να απομακρυνθεί ο άμαχος πληθυσμός από τη ζώνη των συγκρούσεων στα νοτιοανατολικά της χώρας, αλλά δεν έχει κρατήσει την υπόσχεσή του, σύμφωνα με τους επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων των περιοχών αυτών.

Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!


Σχόλιο ιστολογίου: Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, ο στρατιωτικός διοικητής του Σταβιάνσκ ζήτησε την βοήθεια της Ρωσίας, διαφορετικά -όπως δήλωσε- ο ουκρανικός στρατός θα πνίξει στο αίμα την προσπάθεια των ρώσων της ανατολικής Ουκρανίας.
Εάν η Ρωσία δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσει έναν άμεσο τερματισμό της φωτιάς και την πραγματοποίηση μιας ανακωχής, ή εάν δεν προχωρήσει με ένοπλες δυνάμεις για την προστασία μας, για την προστασία του ρωσικού λαού που βρίσκεται εδώ και που αποτελεί μέρος του ρωσικού έθνους, τότε θα εξολοθρευθούμε. Θα εξολοθροθευθούμε μέσα σε μια εβδομάδα το πολύ δύο.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]