Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ρωσία αναπτύσσει βομβαρδιστικά αεροσκάφη Tu-160 στην Λευκορωσία σε απάντηση των κινήσεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Σύμφωνα με ειδικούς αναλυτές, η Ρωσία λαμβάνει μέτρα, για να αποκαταστήσει την ισορροπία των στρατηγικών αεροπορικών δυνάμεων στην δυτική κατεύθυνση. Με αυτό το σκεπτικό, η ρωσική αεροπορία αποφάσισε, την αποστολή στρατηγικών βομβαρδιστικών Tu-160 σε βάσεις στην Λευκορωσία. Προφανώς σε απάντηση για την ανάπτυξη στη Δυτική Ευρώπη (Βρετανία), αμερικανικών βομβαρδιστικών τύπου stealth B-2 και Β-52, αναφέρει ο ρωσικός τύπος.

Σύμφωνα με πηγή στη διοίκηση της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη Tu-160, θα μεταβούν στην χώρα αυτή, για να συμμετάσχουν στην παρέλαση, προς τιμήν της Ημέρας της Ανεξαρτησίας της Λευκορωσίας στις 3 Ιουλίου. 
Επί του παρόντος όλοι και όλα βρίσκονται στο στάδιο της προετοιμασίας των αεροσκαφών και των πληρωμάτων για τις πτήσεις από το αεροδρόμιο Ένγκελς (Ρωσία), σε ένα από τα αεροδρόμια της Λευκορωσίας. 
Οι πτήσεις θα πραγματοποιηθούν σύντομα. Ούτε ο αριθμός των αεροσκαφών ή το αεροδρόμιο το οποίο θα προσγειωθούν τα ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά, δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμη. 
Το μόνο που έχει γίνει γνωστό είναι ότι μετά την παρέλαση, τα αεροσκάφη Tu-160, κατά πάσα πιθανότητα θα παραμείνουν σε ένα από τα στρατιωτικά αεροδρόμια της Λευκορωσίας.

Στο διαδίκτυο, υπάρχουν πληροφορίες ότι στην παρέλαση της Λευκορωσίας, θα εμφανιστούν και ρωσικά θωρακισμένα αυτοκίνητα "Tigr", καθώς και πυραυλικά συστήματα "Iskander" και S-400.

Φαίνεται ότι το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, αποφάσισε να απαντήσει επαρκώς στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στις χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία σε σχέση με τα γεγονότα στην Ουκρανία. Όπως ήταν η ενίσχυση των αερομεταφερόμενων δυνάμεων, η μεταστάθμευση 600 αμερικανών πεζοναυτών, καθώς και η διεξαγωγή ασκήσεων μεγάλης κλίμακας, κ.λπ., τονίζουν τα ρωσικά ΜΜΕ.

Φυσικά, σε αυτές τις περιπτώσεις, η Μόσχα δεν είχε άλλη επιλογή παρά να ανταποκριθεί σε αυτές τις προκλήσεις. Άλλωστε κάτι τέτοιο είχε δηλώσει ε και ο Ρώσος πρέσβης στη Λευκορωσία Alexander Surikov, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στις 11 Ιουνίου στο Μινσκ. «Εάν αναπτυχθούν αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στα σύνορα μας, η Ρωσία θα αναγκαστεί να απαντήσει σε αυτό», υπογράμμισε ο Ρώσος διπλωμάτης.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]