Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Αυστρία άρχισε να βλέπει την τουρκική απειλή


Η Αυστρία δεν δίνει… «γήπεδο» στον Ερντογάν

Διπλωματική αντιπαράθεση προκαλεί η προγραμματισμένη επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στη Βιέννη, με τον υπουργό Εξωτερικών της Αυστρίας να προειδοποιεί τον τούρκο πρωθυπουργό να μην προκαλέσει διχασμό στην κοινωνία.

Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί το Σάββατο την Αυστρία και σχεδιάζει να μιλήσει σε συγκέντρωση τούρκων στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του, για τις επικείμενες προεδρικές εκλογές της Τουρκίας τον Αύγουστο.
Ο τούρκος πρωθυπουργός κάνει περιοδεία για να πείσει τους τούρκους του εξωτερικού να ψηφίσουν.

Όμως, οι Αυστριακοί δεν «καλοβλέπουν» την επίσκεψη αυτή, κα γι αυτό τον λόγο δεν παραχώρησαν στους τούρκους μεγάλο χώρο (γήπεδο) όπως επιθυμούσε ο τούρκος πρωθυπουργός.

Ο 28χρονος υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, με συνέντευξή του είχε προειδοποιήσει τον Ερντογάν να μην κάνει ομιλία παρόμοια με της Γερμανίας και «να είναι προσεκτικός».
Σε ομιλία του στην Κολονία, ο Ερντογάν είχε συστήσει στους τούρκους να μην ενσωματωθούν στην γερμανική κοινωνία.
«Όχι στην αφομοίωση! Μην θέσετε σε κίνδυνο τη γλώσσα, την θρησκεία και τον πολιτισμό μας», 
είχε πει, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Μετά τις συστάσεις του Αυστριακού υπουργού Εξωτερικών, «χάκερ» επιτέθηκαν στην ιστοσελίδα του και «ανέβασαν» φωτογραφίες του Ερντογάν και του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς.
Η ομάδα Akincilar (Επιδρομείς), όπως αυτοαποκαλούνται οι χάκερ, έγραψαν στην ιστοσελίδα του αυστριακού υπουργού:
«Υπουργέ Εξωτερικών, ποιος νομίζεις ότι είσαι; Ο Ερντογάν είναι ο εγγονός προγόνων που έφτασαν μέχρι τη Βιέννη, τα εδάφη στα οποία πατάς εσύ. Είμαστε επιδρομείς, είμαστε Οθωμανοί, είμαστε η Τουρκία»!
Έτσι, με αυτόν τον «ιδιαίτερο» τρόπο, η Αυστρία παίρνει μία «γεύση» της Τουρκίας και αρχίζει να σταθμίζει την επικινδυνότητα λειτουργίας αυτής της χώρας μέσα στα ευρωπαϊκά πλαίσια, αλλά και μεμονωμένα απέναντι σε κάθε ευρωπαϊκό κράτος ξεχωριστά, για το οποίο η Τουρκία είναι ένας εν δυνάμει κίνδυνος, που απειλεί να δημιουργήσει εσωτερικές κοινωνικές αναταραχές προς χάριν του νεο-οθωμανισμού και της ματαιοδοξίας του τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν.

Ίσως, τώρα, η κυβέρνηση της Αυστρίας να αρχίσει να αντιλαμβάνεται τι σημαίνει για την Ελλάδα να έχει σαν γείτονα την Τουρκία και πόσο κοστίζει αυτό στους Έλληνες πολίτες, αφού ένα σοβαρό κομμάτι των κρατικών εσόδων πρέπει να προσανατολίζονται σε στρατιωτικές δαπάνες (εξοπλισμοί)…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. "Ο Ερντογάν είναι ο εγγονός προγόνων που έφτασαν μέχρι τη Βιέννη, τα εδάφη στα οποία πατάς εσύ."

    Τελικά αυτοί περισσότερο μυαλό έχουν...Αυτό το γεγονός παρόλο που έχουν περάγει >500 χρόνια δεν το ξεχνάνε σε αντίθεση με εμάς. Πάρτυ κάνουν στο Αιγαίο και όχι μόνο...Η δειλία μας δεν έχει όρια...
    Θαυμαζω τους λαούς που σέβονται και δεν ξεχνουν την ιστορία τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μη μπερδευεις τους λαους με τους πολιτικους.μια χαρα θυμομαστε και μεις.αυτοι που χουν μνημη χρυσιψαρου ειναι οι πολιτικοι ιι οποιοι ειναι φερεφωνα των ξενων.και σιγα την ιστορια οι κυνηγοι κεφαλων.δυο φορες εσπασαν τα μουτρα τους στη βιεννη και οκτω χρονια δε μπορουσαν να κανουν ζαφτι ενα τσουρμο (σε συγκριση με την υποτιθεμενη κραταια οθωμανικη αυτοκρατορια) πεινασμενους αλλα μανιασμενους γκιαουρηδες.μια χαρα θυμομαστε την υοοστηριξη των αλλων κρατων στην τουρκια. Γι αυτο και οαυστριακος τον εβαλε στη θεση του τον τουρκο.για να του θυμισει πως αν υπαρχει ακομα τουρκια το χρωστα στα συμφεροντα ρωσιας ευρωπης και αμερικη.κι αν ξερει ο ερντογαν την ιστορια τηε τουρκιας μπραβο του.για να ρωτησει τουρκο στα καταβαθα της ανατολιας και θα σου τη ιστορια ξερει.οχι να υποτιμαμε τον εχθρο αλλα ουτε να τον εξυψωνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]