Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κολαστήριο για την Ευρώπη το αποτέλεσμα των εκλογών

Ένα εξώφυλλο που θα συζητηθεί επέλεξε ο βρετανικός Economist μια μόλις εβδομάδα πριν από την κρίσιμη ευρωπαϊκή αναμέτρηση της 25ης Μαΐου.
Η απογοήτευση των ψηφοφόρων θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια νέα κρίση τονίζει χαρακτηριστικά στο άρθρο του για την Ευρωκάλπη. 

Μετά από πέντε εξαντλητικά χρόνια, οι περισσότεροι Ευρωπαίοι πολίτες θα ήθελαν να στείλουν το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας της Ευρώπης στο κολαστήριο με σκοπό να τους βασανίσουν. 

Αλλά επειδή αυτή επιλογή δεν περιλαμβάνεται,όπως εξηγεί, αρκετοί θα είναι οι πολίτες που ως αντίποινα, θα διαλέξουν λαϊκιστές και εξτρεμιστές.

Ο Economist παρατηρεί πως τα λεγόμενα αντιευρωπαϊκά κόμματα, γαλλικό Εθνικό Μέτωπο, ολλανδικό Κόμμα της Ελευθερίας και το Κόμμα της Ανεξαρτησίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενδέχεται να λάβουν πάνω από το ένα τέταρτο των εδρών με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αναστάτωση. 

Οι πολιτικές ηγεσίες θα πρέπει να δώσουν στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή που οι οικονομίες, όπως τονίζεται στο άρθρο, βελτιώνονται. 

Η τελευταία κρίση μπορεί να έχει περάσει αλλά έχει δημιουργήσει μια βαθιά ένταση στην καρδιά της Ευρώπης και αν ο λαϊκισμός συνεχίσει να αυξάνεται και ξεπηδήσει μια κυβέρνηση που ζητήσει την απομάκρυνση από το ευρώ, η κρίση θα μπορούσε να αναθερμανθεί.
Ο αρθρογράφος τονίζει την τρομακτική ανεργία στην Ευρώπη καθώς και τον τρόπο που συγκεντρώθηκαν οι εξουσίες στην ΕΚΤ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωκοινοβούλιο προκειμένου να σωθεί το ευρώ, γεγονότα όμως που μπορεί να αποτελέσουν μπούμερανγκ καθώς οι Ευρωπαίοι πολίτες δεν επιθυμούν της Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης.
Προτείνεται, μάλιστα,και η λύση: να καθορίζεται η πολιτική από τα εθνικά κοινοβούλια και τους αρχηγούς των κυβερνήσεων και όχι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Εάν η ΕΕ θέλει να επιβιώσει , θα πρέπει να παραδώσει τις εξουσίες πίσω στους ανθρώπους.

Πηγή Economist
Επιμέλεια: Γιώτα Χουλιάρα




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]