Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

NATO: «Η Ρωσία θα μπορούσε να επιτύχει εισβολή στην Ουκρανία σε 3 - 5 ημέρες»

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

O Ανώτατος Συμμαχικός Διοικητής Ευρώπης του ΝΑΤΟ (SACEUR) Πτέραρχος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα ότι «η Ρωσία έχει όλες τις δυνάμεις που χρειάζεται στα σύνορα της Ουκρανίας και εάν επρόκειτο να αποφασίσει να πραγματοποιήσει μια «εισβολή» στη χώρα, θα μπορούσε να επιτύχει τον στόχο της μέσα σε τρεις έως πέντε ημέρες».

Σκιαγραφώντας την κατάσταση στα σύνορα Ρωσίας και Ουκρανίας ως «λίαν επικίνδυνη», ο ανώτατος Συμμαχικός Διοικητής Ευρώπης του ΝΑΤΟ, Philip Breedlove, δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ είχε εντοπίσει ενδείξεις κίνησης από ένα πολύ μικρό μέρος της ρωσικής δύναμης νυκτερινές ώρες, χωρίς να υπάρχει ένδειξη επιστροφής στους στρατώνες.

«Η συνεδρίαση των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, θα πραγματοποιηθεί στις 15 Απριλίου, όπου θα συζητηθούν όλα τα θέματα από κοινού, με σκοπό να καθησυχάσουμε τους νευρικούς συμμάχους του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη, οι οποίοι θα ενισχυθούν με χερσαίες, αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις», κατέληξε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο Reuters και την εφημερίδα The Wall Street Journal.

Σχόλιο: Αυτό που ανησυχεί τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ αλλά και τις χώρες τις ανατολικής Ευρώπης, αφορά στο εάν η Ρωσία αποφασίσει να εισβάλει στην Ουκρανία, οι αμερικανικές και νατοϊκές δυνάμεις δεν θα μπορέσουν να δράσουν έγκαιρα και αποτελεσματικά. Για αυτό και τελευταίο διάστημα ενισχύονται ποικιλοτρόπως οι νατοϊκές δυνάμεις σε βάσεις του ΝΑΤΟ εγγύς στην Κριμαία. Η ανησυχία του για την συγκέντρωση μεγάλων ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα με την ανατολική Ουκρανία, έχει εκφράσει επανειλημμένως η αμερικανική πολιτική ηγεσία.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]