Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το «Βατερλό» του ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα των Σκοπίων

Γράφει ο Αλέξανδρος Τάρκας

Η αχαρακτήριστη στάση του ΣΥΡΙΖΑ να επιβραβεύσει, εμμέσως πλην σαφώς, την άποψη ότι η μειονότητα αποτελεί «ενιαίο συμπαγές τούρκικο πράμα», απέδειξε την καθήλωσή του σε σταλινικές νοοτροπίες.
Γιατί αφενός εξαφανίζει Αθίγγανους και Πομάκους από το «ενιαίο τούρκικο πράμα» και αφετέρου αποδέχεται (ξεχνώντας το Κόσσοβο και την Κριμαία) την αυτοδιάθεση και το ενδεχόμενο αλλαγής διεθνών συνθηκών και συνόρων.

Προτού καν κοπάσει ο θόρυβος για τη Θράκη, ο ΣΥΡΙΖΑ επιβραβεύει, ακόμα σαφέστερα, την ανιστόρητη μη ρεαλιστική και επικίνδυνη άποψη ότι υφίσταται χώρα με το αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης του όρου «Μακεδονία». Προφανώς, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αδιαφορούν και για τον χάρτη των Βαλκανίων, που δείχνει την περιοχή να χωρίζεται, γεωγραφικά, μεταξύ Ελλάδας, Βουλγαρίας και ΠΓΔΜ, και προσφέρουν το μονοπώλιο χρήσης του όρου στον (μόλις επανεκλεγέντα) αδιάλλακτο πρωθυπουργό Ν. Γκρούεφσκι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, αδιαφορώντας για τα επιχειρήματα που προσφέρει στην άλλη πλευρά των συνόρων, είναι «κολλημένος» σε παλαιές εποχές και 23 ολόκληρα χρόνια από την έναρξη της διαφοράς για την ονομασία (που, κατά τον Κ. Μητσοτάκη, θα ξεχνάγαμε σε 10 χρόνια) αναμασά αραχνιασμένα συνθήματα.

Άλλοτε λέγουν ότι «το θέμα το δημιούργησε ο Σαμαράς», σαν να μην υπάρχουν Ιστορία, αντιτιθέμενα συμφέροντα κρατών και ξένες παρεμβάσεις στα Βαλκάνια επί δεκαετίες. Άλλοτε υποστηρίζουν ότι «η ελληνική πολιτική απέτυχε», χωρίς να βλέπουν ότι πλέον η ίδια η ΠΓΔΜ παραδέχεται ότι αυτό που, πραγματικά, μετρά είναι η πλήρης αναγνώρισή της από την Ελλάδα και η συναίνεσή της γα ένταξη στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ, κι άλλοτε υποκρίνονται ότι «άλλαξε η επίσημη θέση και δεχόμαστε γεωγραφικό προσδιορισμό» σαν να μην καταλαβαίνουν ότι η ουσία έχει μετατοπιστεί: περίπου από το 2007 το ερώτημα δεν είναι τόσο (ή μόνον) ποια θα είναι η ονομασία, αλλά αν θα ισχύει erga omnes, δηλαδή έναντι όλων και για όλες τις εξωτερικές και εσωτερικές (έγγραφα της ΠΓΔΜ κ.λ.π.) χρήσεις.

Ο οπισθοδρομικός ΣΥΡΙΖΑ αγνοεί ότι, πριν από το erga omnes και χάρη στο εφεύρημα Μητσοτάκη περί «διπλής ονομασίας» το 1992, τα Σκόπια είχαν κερδίσει να αποκαλούνται στο εσωτερικό όπως ήθελαν (Μακεδονία) και η συζήτηση πια γινόταν για τα διπλωματικά έγγραφα, τους διεθνείς οργανισμούς και, θεωρητικά, για τις σχέσεις τους με τρίτες χώρες. Αντίθετα, με το erga omnes το ζήτημα της ονομασίας γίνεται πάλι ενιαίο και επιβεβαιώνεται, πανηγυρικά, ότι ο δρόμος της ΠΓΔΜ προς την ανάπτυξη και τους ευρωατλαντικούς θεσμούς περνά από την Ελλάδα.

Ο αναχρονισμός του ΣΥΡΙΖΑ συμπληρώνεται με την καραμέλα ότι, αντί της ονομασίας, έπρεπε να «κατακτούσαμε» οικονομικά την ΠΓΔΜ. Πάλι ξεχνούν τι έχει μεσολαβήσει τα τελευταία 23 χρόνια. Γιατί η Ελλάδα, πράττοντας έξυπνα και άριστα, κυριάρχησε στην οικονομία της ΠΓΔΜ από το 1996 (αποκατάσταση σχέσεων) ως το 2006 – 2007 (εκλογή Γκρούεφσκι). Η Ελλάδα έκανε οικονομικά τα πάντα ακόμα και εν μέσω εμφυλίου στην ΠΓΔΜ. Ο επισκέπτης των Σκοπίων αιφνιδιάζεται από την ελληνική και φιλελληνική περιουσία, αλλά δυστυχώς ο ψευδομακεδονικός εθνικισμός υποτάσσει και την οικονομική ευημερία του γειτονικού λαού.
Μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ (κάνει πως) δεν το καταλαβαίνει!

Πηγή "Δημοκρατία"

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. mipos I ellines onirevonte na kuvernithoun apoautoi tin sapia simoria tou tsipra ,kai tous skoupidontenekedes opou ton akolouthoun ( MIPOS I ELLINES ONIREVONTE MIA MEGALI ELLADA APOAUTOUS TOUS ETHNOPRODOTES TOU SYRIZA TORA KANOUN KAI LEGOUN OLLES AUTES TIS ILITHIOTITES MBORI KAPIOS NAFAN TASTI PION THAEINAI TO PROGRAMMATOUS OTAN ANALAVOUN TA KUVERNITIKA OINIA EKTOS VEVEOS VGI APOTON LITHARGON O ENDOXOS ELLINIKOS LAOS KAI KATHARISI TA SKATA OPOU EHOUN KATAKLISI TIN VOULI OPOS PRIN LIGO I IPERHILISI TOUVOTHRA MIPOS EITAN PROMINIMATA STOUS AHRIOUS KAI POULIMENOUS POLITIKOUS POU VRISKONTE MESA SE AUTOIN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως πρέπει πρώτα να μάθεις Ελληνικά και μετά να μιλάς και για τα εθνικά θέματα ;;

      Διαγραφή
  2. Γράφε ελληνικά ρε ελληνέζε της Πάολας και του Παντελίδη και διάβασε και λίγη Ιστορία για να αντιληφθείς πως όλοι αυτοί σαν τον Σαμαρά που τσίριζαν υστερικά για τη Μακεδονία, επί μισό αιώνα το σινάφι τους είχε καταπιεί τη γλώσσα του υποταγμένο στις εντολές του ΝΑΤΟ που χάιδευε τον Τίτο και δεν έβγαζαν λέξη για την Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Επί μισό αιώνα αποδέχονταν την ύπαρξη Μακεδονίας εντός της Γιουγκοσλαβίας. Μούγκα τα γιουσουφάκια του ανήκομεν εις την Δύσιν. Φάτε τα τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός!!!!
      Κι όποιος δεν έχει κοντή μνήμη, θυμάται ότι κατά την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας - οπότε εντάθηκε το πρόβλημα της "Μακεδονίας" - ο Σα(χλα)μαράς ήταν ΥΠΕΞ.

      Διαγραφή
  3. «ενιαίο συμπαγές τούρκικο πράμα»
    Υποτίθεται ότι οι συριζαίοι είναι ανθρωπιστές. Και μόνο που τους αποκαλούν "πράγμα", είναι απαράδεκτοι. Όπου και να ανήκουν φυλετικά κανένας βολεμένος-κρατικοδίαιτος δεν έχει δικαίωμα να αποκαλεί έτσι συνΑΝΘΡΩΠΟΥΣ του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. SKOPIA – ΣΚΟΠΙΑ καί ΜΟΝΟΝ ΣΚΟΠΙΑ.
    Στά ΠΑΛΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, πού διδάσκονταν στά σχολεία τής
    ΠΡΩΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ,
    ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ, στήν ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ τού
    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ καί στήν ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΤΗΤΑ του.

    Η ΑΛΛΑΓΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕΤΑ τό 1991.

    Προπαγάνδα στά ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΓΔΜ’S (με αγγλικούς υπότιτλους)
    https://www.youtube.com/watch?v=ckIRVwW7av0

    ΕΙΝΑΙ ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΤΗΣ ΜΑΣΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ.


    ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙΤΕ ΟΛΟΙ, ΑΠΟ ΕΚΕΙ
    (δηλαδή από τή ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ) 
    σιχαμένα γυφτομογγολοσκοπιανά μασόνια… ΟΥΣΤ – O ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟ. ΔIKO ΤΟΥ ΕΦΕΥΡΗΜΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ.

    347 AMEΡΙΚΑΝΟΙ ιστορικοί λένε στον Ομπάμα ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν Έλληνες
    https://www.youtube.com/watch?v=2YHGpi7auuk
    (stavretta)

    ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]