Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Γκρίζοι Λύκοι έτρεξαν να επωφεληθούν από το… γουρούνι!


Λογικό και επόμενο ήταν, η αμέσως επόμενη κίνηση του κόμματος των Γκρίζων Λύκων (DEB) να είναι η προσωπική επίσκεψη του ίδιου του προέδρου του, Μουσταφά Αλή Τσαβούς, στο μουσουλμανικό χωριό Άβαντος της Αλεξανδρούπολης, για να συμπαρασταθεί στους μουσουλμάνους κατοίκους του μετά το «περιστατικό» της τοποθέτησης γουρουνοκεφαλής στην είσοδο του Μεστζίτ (μικρό τζαμί ενός δωματίου).

Έτσι, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα του κόμματος των Γκρίζων Λύκων Θράκης (DEB):
«Στις 13 Απριλίου ημέρα Κυριακή, ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς μαζί με το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Αρίφ Χουσείν, επισκέφτηκαν το μεστζίτ στην περιοχή Άβαντος της Αλεξανδρούπολης στην πόρτα του οποίου άφησαν ένα κεφάλι από γουρούνι και ενημερώθηκαν από τον κόσμο.
Οι κάτοικοι της συνοικίας που βρήκαν το κεφάλι του γουρουνιού στην πόρτα του μεστζίτ, είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι και έκπληκτοι για αυτή την κατάσταση. Οι κάτοικοι της συνοικίας ανέφεραν πως αποτελεί προσβολή το να αφήνεται κεφάλι από γουρούνι στην πόρτα ενός μεστζίτ όπου γίνεται 5 φορές τη μέρα ναμάζι και κατήγγειλαν αυτή την απαίσια πράξη.
Ο πρόεδρος ηρέμησε τους κατοίκους, κατήγγειλε έντονα αυτή την επίθεση, ανέφερε πως προσδοκεί οι δράστες το συντομότερο δυνατό να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης, ζήτησε να σταματήσουν αυτές οι άσχημές πράξεις καθώς είναι η δεύτερη φορά που γίνεται επίθεση στα ιερά μας και χαρακτήρισε αυτές τις συμπεριφορές ως φρικτές επιθέσεις κατά της θρησκευτικής ελευθερίας.
Τέλος δήλωσε πως ¨Μετά από αυτή την επίθεση ο λαός μας θα αντιληφθεί καλύτερα τον λόγο για τον οποίο μετέχουμε στις ευρωεκλογές".
Μετά το θρησκευτικό και τουρκο-εθνικιστικό παραλήρημα του κ. Τσαβούς, εμείς έχουμε μόνο μία ερώτηση να του υποβάλλουμε (την οποία ποτέ δεν θα απαντήσει, επειδή η αλήθεια είναι αυτή που ο ίδιος ξέρει πολύ καλά και την οποία ίσως την πει κάποτε όπως ο Ραούφ Ντενκτάς):
  • Πώς είναι δυνατόν σε ένα μικρό χωριό να μην είδε κανείς τους δράστες αυτής της ομολογουμένως ανίερης ενέργειας;
Από όσο γνωρίζουμε –και γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά- το μεστζίτ (τζαμί) δεν βρίσκεται εκτός του χωριού, ούτε βρίσκεται μέσα σε περιοχή όπου υπάρχουν δέντρα ή –έστω και θάμνοι που να το κρύβουν από το χωριό. Είναι ορατό από πάρα πολλά σπίτια του χωριού, και όμως, κανένας από τους κατοίκους (ρομά) δεν είδε απολύτως τίποτε! Ούτε κάποιο ξένο αμάξι (που δεν είναι κατοίκου του χωριού), ούτε κάποιον ξένο περίεργο να κινείται κοντά στο τζαμί!!!

Κι επειδή η στατιστική –αλλά και η κοινή λογική- είναι εναντίον της «εικόνας» που θέλει να περάσει ο πρόεδρος των Γκρίζων Λύκων της Θράκης, αλλά και διάφοροι φίλα προσκείμενοι (ιδιαίτερα σε προεκλογικές περιόδους) στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, προτιμότερο θα ήταν για τον κ. Τσαβούς να ακολουθήσει την τακτική της σιωπής, αντί της «ομιλητικότητας» που παρουσιάζει στον στενό ή και στον ευρύτερο κύκλο του. Κι αυτό, επειδή δεν υπάρχει «μυστικό» όταν το γνωρίζουν δύο άνθρωποι… Όχι τίποτε άλλο, αλλά είχε γίνει ήδη γνωστό και αναμενόταν ένα «περιστατικό προβοκάτσιας» στην Θράκη. Και η γουρουνοκεφαλή, αν μη τι άλλο, αποδεικνύει πως όχι μόνο ήταν σωστή η πληροφόρηση, αλλά η δημοσιοποίησή της δεν στάθηκε ικανή να λειτουργήσουν οι «εγκέφαλοι» των προβοκατόρων (πιθανότατα επειδή δεν υπήρξε «σήμα» αλλαγής των σχεδίων…).

Γεωργίου Μιχαήλ
Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. H έρωτησή σας μάλλον πρέπει να τροποποιηθεί: Το περιστατικό δεν έγινε στο χωριό Άβαντας, αλλά στην οδό Άβαντος (που είναι στην έξοδο της Αλεξ/πολης προς το χωριό - αλλά απέχει περίπου 5χλμ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σαν δεν ντρεπονται λιγακι...και οχι τιποτα αλλο...γαιδουρια τουρκικη... δεν δωσανε ουτε μεζε απο το καημενο το γουρουνακι...μονοφαγαδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. tagourounia I moggoli parexithikan otan antikrisan ton apokefalismeno omoethitous gourouni

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]