Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Bild πιέζει για ρήξη της Γερμανίας με τη Ρωσία!

Η γερμανική εφημερίδα Bild ενθαρρύνει την Bundestag να αποφασίσει το «ξήλωμα» των σοβιετικών αρμάτων Τ - 34 σε μνημείο στο Βερολίνο

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Η γερμανική εφημερίδα Bild απέστειλε επίσημο αίτημα στην γερμανική βουλή ( Bundestag) από την οποία, ζητά να «ξηλωθούν» τα 2 σοβιετικά άρματα Τ - 34 από το μνημείο των πεσόντων σοβιετικών στρατιωτών, που βρίσκεται κοντά στην Πύλη του Βραδεμβούργου στο Βερολίνο, ανέφερε η online έκδοση της εφημερίδας.

Η βάση για το αίτημα αυτό της γερμανικής εφημερίδας είναι η κατάσταση γύρω από την Ουκρανία. Η δημοσίευση της Bild αναφέρει ότι τα σοβιετικά τανκς, «δεν μπορεί να βρίσκονται στην Πύλη του Βρανδεμβούργου, όταν τα ρωσικά άρματα απειλούν την δημοκρατική Ευρώπη».

Η εφημερίδα γράφει ότι υπέβαλε επίσημη αίτηση στην Bundestag, όπου μέσα σε δύο εβδομάδες θα καταχωρηθεί εν λόγω αίτηση, για να συζητηθεί στην συνέχεια επίσημα από το γερμανικό κοινοβούλιο, υποσχόμενη παράλληλα να κρατάει συνεχώς ενήμερους τους αναγνώστες της σχετικά με την πρόοδο της διαμαρτυρίας αυτής, κατά του Κρεμλίνου. Η εφημερίδα μαζί με το ταμπλόιντ του Βερολίνου BZ, η οποία επίσης συμμετέχει στην εκστρατεία, ενθαρρύνει τους αναγνώστες της να συμπληρώσουν τα κατάλληλα έντυπα στις ιστοσελίδες των εκδόσεων τους, και να τα αποστείλουν στην Bundestag με φαξ ή e-mail.

Στην Ιστοσελίδα της Bild πάντως εμφανίστηκαν και αναγνώστες που επέκριναν τους συντάκτες της αναφοράς. Ορισμένοι γράφουν ότι η εν λόγω αναφορά είναι για γέλια, άλλοι σημειώνουν ότι το σοβιετικό άρμα μάχης T – 34, ήταν ένα σπουδαίο άρμα μάχης στα μέσα του εικοστού αιώνα και κέρδισε επάξια την θέση ως μνημείο, έτσι αρνούνται να υπογράψουν την αίτηση. Άλλοι εξέφρασαν την άποψη ότι «θα ήταν καλύτερα να απαλλαγούμε από την πρεσβεία των ΗΠΑ που βρίσκεται κοντά στην Πύλη του Βρανδεμβούργου και η οποία ασχολείται με την κατασκοπεία», λόγο του σκανδάλου Edward Snowden.

Πάντως το γερμανικό σύνταγμα εγγυάται στους πολίτες και στους κατοίκους της χώρας, το δικαίωμα αναφοράς προς το κράτος για την υλοποίηση οποιαδήποτε αιτήματος. Αυτό μπορεί να γίνει εγγράφως ή σε ηλεκτρονική μορφή.

Το μνημείο των πεσόντων κατά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο, σοβιετικών στρατιωτών στο Tiergarten, ανεγέρθηκε στο κέντρο της γερμανικής πρωτεύουσας το 1945. Έχει ήδη περάσει στην ιστορία ως ένα από τα σύμβολα της νίκης κατά του ναζισμού στη Γερμανία.

Σχόλιο: Όπως ήταν φυσικό η γερμανική εφημερίδα Bild και το γερμανικό αίτημα, έγιναν αμέσως πρωτοσέλιδα στον ρωσικό τύπο. Πάντως δεν μπορεί να γίνει κατανοητός ο σκοπός μιας τέτοιας ενέργειας, για μια μαύρη περίοδο της ανθρωπότητας σε ένα λαό που έχασε 20.000000 κόσμο και όπου μαζί με την Σερβία και την Ελλάδα αποτέλεσαν τις χώρες που είχαν τους περισσότερες σε σχέση με το πληθυσμό τους ανθρώπινες απώλειες.

Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Το μνημείο πεσόντων του σοβιετικου στρατού στο Tiergarten είναι ένα καταπληκτικό μνημείο πού έχει 12 ή 15 αναθηματικές στήλες δεν θυμάμαι καλά, 15 αν στίς σοβιετικές δημοκρατίες περολαμβάνονταν και οι 3 βαλτικές χώρες, πού δεν απειλεί κανέναν αντίθετα το ξήλωμα του μπορεί να σηματοδοτήσει αλλες καταστάσεις 'όπως το να ξαναζήσουν οι υπερόπτες της Bild μέρες Β Παγκοσμίου Πολέμου πράγμα πολύ επώδυνο φια αυτούς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Ιστορία δεν είναι φούρνος του Καραγκιόζη να την προβάλλουμε ή να την κρύβουμε, κατά τα κέφια μας. Αν μπορούν οι Γερμανοί, ας σβήσουν τα εγκλήματα του λαού τους κατά της ανθρωπότητας. Ή ακόμα καλύτερα, ας παραδεχτούν ποιός πραγματικά ήταν πίσω από τον Χίτλερ, ΑΝ ΤΟΛΜΟΥΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίσως πρέπει να αναρωτηθούμε από ποιους κυριαρχείται η Bild, ποια σκοτεινά συμφέροντα εξυπηρετεί και εντέχνως θέτει την περίοδο αυτή την κατάλυση της ιστορικής μνήμης..........Ας μην ξεχνάμε ότι τα σχέδια διάβρωσης της μνήμης των λαών είναι παγκόσμια και μάλλον αποδεικνύεται ότι οι εκτελεστές τους καραδοκούν και χτυπάνε την κατάλληλη στιγμή, όταν δημιουργούνται συγκυρίες για να κάνουν την επίθεση. Ας ελπίσουμε ότι ο λαός & το κοινοβούλιο της Γερμανίας θα επιλέξουν να κρατήσουν την ιστορική μνήμη δημόσια, έστω και εάν είναι οδυνηρή γι' αυτούς.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]