Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο ΟΗΕ προμηθεύεται τουρκικά τεθωρακισμένα οχήματα Cobra

Η τουρκική εταιρεία Otokar κέρδισε σύμβαση για την προμήθεια τεθωρακισμένων οχημάτων Cobra για τα Ηνωμένα Έθνη

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

H Τουρκική εταιρεία Otokar σύμφωνα με δελτίο τύπου της στις 06 Μαρτίου 2014, αναφέρει ότι κέρδισε αμυντικό διαγωνισμό για την προμήθεια στον ΟΗΕ, αδιευκρίνιστου αριθμού τεθωρακισμένων οχημάτων αξίας $ 24.600.000.

Ο ΟΗΕ θα χρησιμοποιήσει τα εν λόγω τεθωρακισμένα οχήματα Cobra σε ειρηνευτικές επιχειρήσεις, δήλωσε η εταιρεία.

Το τεθωρακισμένο όχημα Cobra, χρησιμοποιείται από τα στρατεύματα 15 διαφορετικών χωρών, καθώς αποτελεί ένα από τα δυνατά χαρτιά της εταιρείας στην παγκόσμια αγορά. Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποιούν το Cobra για την αναγνώριση και τον έλεγχο των κουρδικών περιοχών, συμμετέχοντας σε πάμπολλες πολεμικές επιχειρήσεις.

Η εταιρεία Otokar ανέφερε αύξηση σε ποσοστό 40% για το 2013, με τις εξαγωγές να ανέρχονται στο ποσό των 117.000.000 δολαρίων.
Η εταιρεία επίσης κατασκευάζει και το τουρκικής σχεδιάσεως άρμα μάχης Altay, που αποτελεί την πρώτη σοβαρή προσπάθεια της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, να κατασκευάσει «αμυντικά προϊόντα» υψηλής τεχνολογίας.

Σχόλιο: Η τουρκική αμυντική βιομηχανία με σταθερά και «σίγουρα βήματα» κερδίζει το μερίδιο της ανά τον κόσμο. Η συγκεκριμένη συμφωνία «δίνει πόντους» όχι μόνο στην Otokar, αλλά σε ολόκληρη την τουρκική βιομηχανία. Τα οφέλη σε χρήμα και επιρροή της Τουρκίας πολλαπλασιάζονται ημέρα με την ημέρα ειδικά στον αραβικό κόσμο. Σύμφωνα με Τούρκους πολιτικούς όραμα τους είναι η εξυπηρέτηση των αναγκών των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων σε [ποσοστό 50-60%.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]