Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ουκρανία φοβάται εισβολή της Ρωσίας!


Πρώην ουκρανός ΑΓΕΕΔ: 
«Η Ρωσία συγκεντρώνει επιθετικά όπλα στα σύνορα μας με στόχο την ανατολική Ουκρανία»

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών


Στην Κριμαία και στα ανατολικά σύνορα με την Ουκρανία, η Ρωσία συγκεντρώνει τεράστιες μάζες στρατιωτικού εξοπλισμού και στρατιωτών, σχεδιασμένες αποκλειστικά για επιθετικές επιχειρήσεις, δηλώνει ο πρώην αρχηγός του ουκρανικού στρατού.

Σύμφωνα λοιπόν με τον πρώην Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ναύαρχο Igor Kabanenko και σε τηλεοπτική συνέντευξη του στο τηλεοπτικό κανάλι CMB το Σάββατο: «Τους τελευταίους μήνες υπάρχει μια υπερ-συγκέντρωση ρωσικών σωμάτων στρατού στα σύνορα με την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης και της Κριμαίας. Υπάρχουν στρατιωτικοί δείκτες που καταδεικνύουν επακριβώς αυτό το γεγονός. Για παράδειγμα, η συγκέντρωση σε μεγάλους αριθμούς στην Κριμαία πυραυλικών συστημάτων «BM-27 Uragan». Αυτό είναι ένα ισχυρό πυραυλικό σύστημα που επιτρέπει σε απόσταση έως 34 χλμ να «βομβαρδιστούν» προσωπικό, στρατιωτικός εξοπλισμός και υποδομές», δήλωσε ο ναύαρχος.

Σύμφωνα με τον ίδιο επίσης, υπάρχει συγκέντρωση τακτικών βομβαρδιστικών αεροσκαφών τύπου Su-24, τα οποία βρίσκονται στο αεροδρόμιο «Гвардейское» στην Κριμαία, έτοιμα και με πλήρες φορτίο μάχης.

«Το βομβαρδιστικό Su -24 είναι ένα ισχυρό βομβαρδιστικό, το οποίο μπορεί να επιχειρήσει αποστολές βομβαρδισμού σε βάθος 1000 χιλιομέτρων. Αυτή είναι μια πολύ σοβαρή ένδειξη, η οποία καταδεικνύει επιθετικές επιχειρήσεις στο ηπειρωτικό κομμάτι της χώρας μου. Στην Κριμαία, αυτά τα επιθετικά μαχητικά αεροσκάφη δεν απαιτούνται να πράξουν απλά τίποτα» είπε ο Kabanenko.

Ο ναύαρχος ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες που διαθέτει ο ίδιος, ότι στα ανατολικά σύνορα με την Ρωσία, έχουν συγκεντρωθεί δύο πάνοπλα Σώματα Στρατού, το 3ο και 20ο, με πλήθος επιθετικού εξοπλισμού.

«Κάθε μέρα ακόμη και σήμερα επίσης, λαμβάνω πληροφορίες σχετικά με την άφιξη και νέων συρμών στα σύνορα μας με ρωσικό επιθετικό εξοπλισμό, όπως, τεθωρακισμένα, πυραυλικά συστήματα, και ούτω καθεξής», δήλωσε ο πρώην Αναπληρωτής Αρχηγός του ουκρανικού Γενικού Επιτελείου.

«Γνωρίζουμε ότι οι ασκήσεις που διενεργούνται διαρκώς στην ρωσική επικράτεια, αποτελούν σαφώς μια επιθετική συνιστώσα των ρωσικών αερομεταφερόμενων στρατευμάτων, τα οποία είναι πανέτοιμα για «επιθετικές επιχειρήσεις» σε βάθος τουλάχιστον 500 χιλιομέτρων. Στο γεγονός αυτό προστίθεται και η ύπαρξη αεροσκαφών της ρωσικής στρατηγικής αεροπορίας κοντά στα σύνορα μας, η συγκέντρωση μεταγωγικών αεροσκαφών ακόμη και στη Λευκορωσία, ασκήσεις ετοιμότητας στην Υπερδνειστερία, καθώς και η κατάσταση ετοιμότητας της 14ης ρωσικής στρατιάς, κλπ. », δήλωσε ο ναύαρχος.

«Στο έδαφος της ίδιας της Ουκρανίας πραγματοποιούνται ειδικές επιχειρήσεις από τις ρωσικές ειδικές υπηρεσίες( FSB, GRU), με σκοπό την υπονόμευση της ίδιας της κοινωνίας μας. Με την αρωγή της τεχνολογίας στην ουκρανική επικράτεια, ειδικά εκπαιδευμένα άτομα, υποκινούν τον πληθυσμό, να δημιουργήσουν παραστρατιωτικές οργανώσεις και ομάδες. Από στρατιωτική άποψη, υπάρχουν τέτοια σχέδια και μπορούν να εφαρμοστούν. Ειδικότερα δε, χρησιμοποιούνται «συνθήματα περί προστασίας του ρωσόφωνου πληθυσμού», γεγονός το οποίο δεν απαιτείται πραγματικά. Για να πραγματοποιηθούν τέτοιου τύπου επιχειρήσεις απαιτείται και η ύπαρξη κατάλληλης τεχνολογικής βάσης. Η κατάσταση είναι κρίσιμη και απαιτεί κατάλληλη απάντηση από την πλευρά μας» συνόψισε ο πρώην Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Ουκρανικού στρατού.

Σχόλιο: Σύμφωνα με δηλώσεις πριν λίγες ημέρες, του ίδιου του διευθυντού της CIA στην αμερικανική εφημερίδα Washington Times, «ο ρωσικός στρατός διαθέτει την απόλυτη δυνατότητα να προελάσει στην ανατολική Ουκρανία. Είμαστε σε ένα πολύ λεπτό και οριακό σημείο».
Ο κ. Brennan, υπερασπίστηκε την εκτίμηση των αναλυτών της CIA για την κατάσταση στην Ουκρανία. Υπενθυμίζεται ότι στα σημαντικότερα βιομηχανικά κέντρα της ανατολικής Ουκρανίας όπως το Ντονέτσκ, το Χάρκοβο, το Δνειπεροπετρόφσκ, οι ρωσόφωνοι πληθυσμοί βρίσκονται σε αναταραχή. Αυτήν την αναταραχή ενισχύουν και οι συλλήψεις μελών της ρωσόφωνης πλευράς.
Επίσης σήμερα, ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής του ΝΑΤΟ, δήλωσε σήμερα, πως η Ρωσία έχει αναπτύξει μια μεγάλη δύναμη στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας και πρόσθεσε πως ανησυχεί ότι η δύναμη αυτή μπορεί να αποτελέσει απειλή για την Υπερδνειστερία, την αυτονομιστική περιοχή της Μολδαβίας.
Απάντηση στο τι ακριβώς πιθανόν πρόκειται να συμβεί, δίνει ο ίδιος ο ρώσος Πρόεδρος, στην συνέντευξη του, εάν αποκρυπτογραφήσουμε τις δηλώσεις του.
Ο ίδιος λοιπόν δήλωσε στα ρωσικά ΜΜΕ πριν 3 ημέρες ότι « δεν υπάρχει προς το παρόν ανάγκη για στρατιωτική βία στην Ουκρανία, αλλά η Ρωσία έχει την επιλογή αυτή, ως έσχατη λύση».
Εάν υπάρξει όμως «ανομία» στην ανατολική Ουκρανία, η Ρωσία «διατηρεί το δικαίωμα να κάνει χρήση όλων των επιλογών» είπε ο Πούτιν.
Κάτι τέτοιο, είπε, «θα ήταν σύννομο και εντός του διεθνούς δικαίου». Αυτό νομίζουμε τα λέει όλα...!!!!

Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Η συμμορία της Τιμοσένκο φοβάται, οι υπόλοιποι Ουκρανοί ελπίζουν, μάλλον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]