Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ουάσινγκτον προειδοποιεί τη Μόσχα να μην εμπλακεί στην Ουκρανία

  • Προειδοποίηση των ΗΠΑ προς Ρωσία να μην στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία
  • Ανεβαίνουν επικίνδυνα οι τόνοι ανάμεσα στις δύο υπερδυνάμεις
  • Παρέμβαση - πρόκληση από τις ΗΠΑ που ανεβάζει την θερμοκρασία
Σύμφωνα με τη Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του προέδρου των ΗΠΑ, η κυβέρνηση της Ρωσίας θα διέπραττε ένα «βαρύ σφάλμα» αν αποφάσιζε να στείλει στρατεύματα στο έδαφος της Ουκρανίας.

Η Σούζαν Ράις, η Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση της Ρωσίας θα διέπραττε ένα «βαρύ σφάλμα» αν αποφάσιζε να στείλει στρατεύματα στο έδαφος της Ουκρανίας, προσθέτοντας πως δεν είναι προς το συμφέρον της Ρωσίας, της Ευρώπης ή των ΗΠΑ η Ουκρανία να διαιρεθεί.

Η Ράις, μιλώντας στην εκπομπή "Meet the Press" του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου NBC, έκανε την τοποθέτηση αυτή ερωτηθείσα για το σενάριο η Ρωσία να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στο ουκρανικό έδαφος για να υποστηρίξει μια κυβέρνηση φίλα προσκείμενη στη Μόσχα.

«Αυτό θα ήταν ένα βαρύ σφάλμα. Δεν είναι προς το συμφέρον της Ουκρανίας ή της Ρωσίας ή της Ευρώπης ή των Ηνωμένων Πολιτειών να βλέπουν μια χώρα να διαιρείται. Δεν είναι προς το συμφέρον κανενός να βλέπει τη βία να επιστρέφει και την κατάσταση να κλιμακώνεται», δήλωσε η Ράις.

«Δεν υπάρχει καμιά αντίφαση... ανάμεσα σε μια Ουκρανία που έχει μακρόχρονους ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς με τη Ρωσία και μια μοντέρνα Ουκρανία που επιδιώκει μια στενότερη ολοκλήρωση με τη Ρωσία. Αυτά δεν είναι κατ' ανάγκη αλληλο-αποκλειόμενα», είπε η Ράις σχολιάζοντας την πολιτική κρίση στην Ουκρανία.


Τελευταία εξέλιξη: Η Μόσχα ανακαλεί τον πρεσβευτή της στην Ουκρανία... Η επίσημη αιτιολόγηση αναφέρει πως η ανάκληση γίνεται λόγω επειγουσών διαβουλεύσεων...

Σχόλιο ιστολογίου: Με δεδομένη την γεωπολιτική σπουδαιότητα που έχει η Ουκρανία για την Μόσχα, η θρασύτατη αμερικανική παρέμβαση μοιάζει περισσότερο με λάδι που κάποιος ρίχνει στη φωτιά. Και ας ελπίσουμε πως πρόκειται για λάδι και όχι για μπαρούτι... Ίσως κάποιοι στον Λευκό Οίκο να μην έχουν κατανοήσει πλήρως πως η Ρωσία δεν πρόκειται να ανεχθεί οτιδήποτε στην Ουκρανία και το πιό πιθανό είναι πως αυτή η αμερικανική παρέμβαση ανεβάζει τις πιθανότητες αντίδρασης του Πούτιν, ο οποίος δέχεται ένα ισχυρότατο χτύπημα σε πολιτικό και εθνικό επίπεδο. Κι επειδή το διακύβευμα είναι τεράστιο, οποιαδήποτε εξέλιξη (ή... εκρηκτική εκτόνωση της Μόσχας) θα πρέπει να θεωρείται από αναμενόμενη έως... "φυσιολογική".

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]