Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σύγκρουση Λαφαζάνη – Τσίπρα

Διαστάσεις παίρνουν οι αντιρρήσεις της μειοψηφίας επί συγκεκριμένων υποψηφιοτήτων για τις περιφερειακές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση των διήμερων εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Στις σφοδρότατες αντιδράσεις της Αριστερής Πλατφόρμας σκοντάφτει η υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη για την περιφέρεια Πελοποννήσου, με κορυφαία στελέχη της τάσης να αντιπροτείνουν την συνεδρίαση των Νομαρχιακών Επιτροπών στην περιοχή για να καταθέσουν τις προτάσεις τους.
«Είχαμε δεσμευτεί ότι θα ανακοινώσουμε τα πρόσωπα τον Νοέμβριο. Ο λόγος που καθυστερήσαμε, ήταν ακριβώς το ότι σεβαστήκαμε όλες τις διαδικασίες με Τοπικές Οργανώσεις και Νομαρχιακές Επιτροπές να συζητούν για αυτά τα θέματα», απαντά η πλειοψηφία.
Ενδεικτικά είναι όσα είπε από το βήμα της «κεκλεισμένων των θυρών» για τους δημοσιογράφους συνεδρίασης ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Η ενδεχόμενη τελική επιλογή πολιτικών προσώπων που έχουν ψηφίσει το πρώτο μνημόνιο και την κυβέρνηση Σαμαρά, βρίσκεται εκτός αποφάσεων του ιδρυτικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ και στέλνει λάθος μηνύματα στον λαό», είπε ο κ.Λαφαζάνης, συνοψίζοντας σε μία φράση την βασική διαφωνία της μειοψηφίας στο πρόσωπο του Οδυσσέα Βουδούρη, πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.
Σημειώνεται δε, ότι αντιρρήσεις εκφράζουν στελέχη του Αριστερού Ρεύματος και στο πρόσωπο του Θεόδωρου Καρυπίδη, για την υποψηφιότητα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, στην οποία πάντως σε περίπτωση ψηφοφορίας, σκοπεύουν να ψηφίσουν «λευκό».

Δεν είναι τυχαία άλλωστε η αποστροφή του λόγου του Στάθη Λεουτσάκου, που ζήτησε από το βήμα να κάνει την αυτοκριτική του ο επικεφαλής του τομέα Αυτοδιοίκησης Κώστας Πουλάκης, κατηγορώντας τον ότι «αποπροσανατόλισε τα όργανα και τον πρόεδρο».

Στην ομιλία του πάντως, ο κ. Λαφαζάνης, δεν έμεινε αυστηρά στις υποψηφιότητες για τις περιφέρειες.

«Οι απόψεις κεντρικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ περί επαχθούς χρέους 5% είναι αυθαίρετες, λαθεμένες και εκτός πολιτικών αποφάσεων», είπε, ενώ αναφερόμενος στις αιτιάσεις περί σχεδίων Μάρσαλ, υποστήριξε ότι δεν λαμβάνουν υπόψη ότι τέτοια σχέδια στο παρελθόν είχαν άκρως αντιαριστερό σχεδιασμό και λειτούργησαν υπέρ των Αμερικανών.

«Κάρφωσε» έτσι επιφανή στελέχη του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέχεια ανάλογων διαφωνιών που έχουν εκφραστεί από στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

Στην υποψηφιότητα Βουδούρη, φέρεται να αντιδρά και ο Θανάσης Πετράκος, που ακούστηκε στους διαδρόμους να ωρύεται ότι για το άτομό του παραπονούνται ακόμα και στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ.

Ειδικά για αυτήν, δε, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε ότι την έμαθε την τελευταία στιγμή, για να λάβει λίγο αργότερα την «απάντηση» της πλειοψηφίας ότι «δεν υπάρχει θέμα αιφνιδιασμού», αφού μέσα στην εβδομάδα υπήρξε επίσημη ενημέρωση, όπως έλεγαν, για θέματα αυτοδιοίκησης των μελών της Πολιτικής Γραμματείας που ανήκουν στο Αριστερό Ρεύμα, αφήνοντας να εννοηθεί την βεβαιότητα ότι του είχε μεταφερθεί.

Στην πλειοψηφία, άλλωστε, επιμένουν πως η διαφωνία του Αριστερού Ρεύματος είναι πολιτική και καταγεγραμμένη, σε σχέση με την πολιτική διεύρυνσης του κόμματος, απαντώντας επί του προκειμένου ότι η απόφαση για τα συγκεκριμένα πρόσωπα ελήφθη σε άμεση συνάρτηση και συνέχεια της πολιτικής συμμαχιών που όρισε το ίδιο το Συνέδριο, με ένα εύρος «ανοιγμάτων» από τα αριστερά της Σοσιαλδημοκρατίας ως τα αριστερά της Αριστεράς, λαμβάνοντας βεβαίως υπόψη σε αυτή την περίπτωση και τα τοπικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής.

«Αν είχαμε ακολουθήσει αυτή την άποψη για τις συμμαχίες, δεν θα ήταν μαζί μας ούτε ο Αλέξης Μητρόπουλος, ούτε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ούτε η Σοφία Σακοράφα κτλ. Θα ήμασταν μεταξύ μας. Έχουμε άλλη στρατηγική», λένε.

Μιλούν δε για μία «χημεία» στη σύνθεση των υποψηφιοτήτων για τις Περιφέρειες, με εννέα κομματικά στελέχη από όλες τις τάσεις και τέσσερα μη κομματικά, εννοώντας την Αγλαΐα Κυρίτση, τον Οδυσσέα Βουδούρη, τον Θεόδωρο Καρυπίδη και τον Μπενέτο Σπύρου, με διαφορετικές καταβολές ο καθένας.

Τα «φαινόμενα δυσανεξίας» καυτηρίασε από την πλευρά του ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή. «Πρέπει να σταματήσουνε τα φαινόμενα δυσανεξίας, ώστε να μπορέσουμε να αποκτήσουμε όρους πλειοψηφίας, εκλογικής νίκης και σταθερότητας της κυβέρνησής μας», υποστήριξε.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, αποτελεί ζητούμενο και η διαδικασία που θα ακολουθηθεί, καθώς η πλειοψηφία επιμένει να ψηφιστούν σε «πακέτο» οι 13 υποψηφιότητες για τις ισάριθμες περιφέρειες της χώρας, ενώ η Αριστερή Πλατφόρμα επιμένει να ψηφιστούν είτε ένας προς έναν, είτε πάντως να ψηφιστεί χωριστά κάθε υποψήφιος για τον οποίο θα υπάρξουν ενστάσεις.
 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]