Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αμερικανικά ΜΜΕ: Επιστροφή στην Ευρώπη των αρμάτων μάχης των ΗΠΑ

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών


Την περασμένη άνοιξη αποσύρθηκε από την Ευρώπη το σύνολο των αμερικανικών αρμάτων μάχης, σηματοδοτώντας έτσι το κλείσιμο μιας πολυετής περιόδου έντονης αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην Ευρώπη που χρονολογείτο από το 1944.

Σύμφωνα όμως με αμερικανικό ΜΜΕ, τα αμερικανικά άρματα θα επιστρέψουν και πάλι σε βάση κοντά στη γερμανική πόλη Grafenwöhr στις εγκαταστάσεις της Μικτής Διοίκησης πολυεθνικής εκπαίδευσης του αμερικανικού στρατού, αναφέρει το αμερικανικό στρατιωτικό έντυπο Stars and Stripes.

“Έχουμε το καλύτερο σύστημα κατάρτισης πεζικού, το καλύτερο πεδίο εκπαίδευσης για την διεξαγωγή ασκήσεων με την συμμετοχή μεγάλου αριθμού ΤΟΜΑ Stryker. Το μόνο αδύνατο σημείο στην εκπαίδευση μας είναι η απουσία αρμάτων μάχης”, δήλωσε ο διοικητής της αμερικανικής βάσης συνταγματάρχης Thomas Matsel, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ITAR -TASS.

Τώρα, στη βάση κοντά στην πόλη Grafenwöhr έχουν αφιχθεί περίπου 30 άρματα μάχης abrams M1A2 SEPv2 τελευταίας γενιάς.

Έχει προγραμματιστεί να μεταφερθούν για να χρησιμοποιηθούν για την εκπαίδευση διαφόρων τμημάτων και στρατευμάτων του ΝΑΤΟ για το 2014 και νέα άρματα μάχης στην 1η Μεραρχία Ιππικού των ΗΠΑ.

Επίσης θα ενταχθούν επιπλέον 33 ΤΟΜΑ M2A3 Brandley και άλλα αρκετά βαρέα οχήματα υποστήριξης για να χρησιμοποιηθούν για εκπαίδευση στο Πολυεθνικό Κέντρο Ετοιμότητας στο Hohenfels.

Τον Απρίλιο του περασμένου έτους, οι Αμερικανοί «απέσυραν» από την Ευρώπη και τα τελευταία 22 άρματα τους από βάση τους, γεγονός που αποτέλεσε ορόσημο για την αμερικανική παρουσία στην Ευρώπη, καταλήγει το δημοσίευμα της εφημερίδας Взгляд.

Σχόλιο: Σύμφωνα με παλαιότερη μελέτη του αμερικανικού αμυντικού ινστιτούτου ο ρόλος των αμερικανικών βάσεων στην Ευρώπη αποδεικνύεται ζωτικής σημασίας για τις Ηνωμένες Πολιτείες, αποτελώντας πολλαπλασιαστή της προβολής της αμερικανικής ισχύος. Κάθε μείωση στις δαπάνες για τις αμερικανικές βάσεις στη γηραιά ήπειρο, αποτελεί «μαχαίρι» στην προβαλλόμενη ισχύ των Η.Π.Α.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]