Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ερντογάν επέβαλε το νόμο της σιωπής στην Τουρκία που βράζει...


Μπορεί η Τουρκία να συνταράσσεται εσωτερικά τόσο στην πολιτική, την οικονομία αλλά και την κοινωνία, αλλά αυτό δεν σημαίνει απολύτως τίποτε για τον «δημοκράτη – σουλτάνο» Ερντογάν, ο οποίος μεθοδικά και παρά τις όποιες διαμαρτυρίες έχει κατορθώσει να ρίξει ένα πέπλο σιωπής στα όσα τραγικά βιώνει η χώρα του.

Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει πως η τακτική του τούρκου πρωθυπουργού δεν έχει γίνει αντιληπτή ή ότι έχει κατορθώσει να κλείσει όλα τα στόματα και να σταματήσει όλες τις φωνές που καταγγέλλουν την κυβέρνησή του. Έτσι, σε άρθρο του δημοσιογράφου Ρόνι Μαργκούλιες στην τουρκική εφημερίδα «Ταράφ» (7/2/104), διαβάζουμε για την κρυμμένη διαφθορά που συνεχίζει να υπάρχει στην Τουρκία και για την πολιτική του Ερντογάν που αγωνιώντας για την επόμενη ημέρα και την τύχη που του επιφυλάσσεται προσπαθεί να κρύψει και όχι να τιμωρήσει τους διεφθαρμένους, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να συμμαχήσει με τους στρατηγούς στους οποίους άσκησε διώξεις ή και επέβαλλε φυλακίσεις.
Το αντιληφθήκατε; Το θέμα της διαφθοράς έφυγε από την επικαιρότητα. Και μάλιστα με τέτοιο τρόπο, που λες και μπήκε στην γη και εξαφανίστηκε.
Σαν να μην συνέβη τίποτε. Και δεν τίθεται ούτε στις τηλεοράσεις, ούτε στα κανάλια, ούτε στις κουβέντες του καφέ.
Εντάξει ξέρω ότι είμαστε συνηθισμένοι στην διαφθορά και στα ρουσφέτια και ότι όλοι τα έκαναν και τα κάνουν. Ε μα όχι και έτσι ! Ακόμη ούτε δύο μήνες δεν πέρασαν από τότε που παραιτήθηκαν 4 υπουργοί και το θέμα έκλεισε !
Χτες υπήρχε μια φωτογραφία αυτών των 4 υπουργών στις εφημερίδες. Δεν αναφέρθηκε που βρισκόταν και τι έκαναν. Αλλά είναι σαφές το που δεν βρίσκονται. Δεν έχουν συλληφθεί ούτε βρίσκονται στα δικαστήρια. Επίσης είναι σαφές το τι δεν έκαναν. Δεν δείχνουν ούτε μεταμέλεια ούτε σήματα μετάνοιας. Το αντίθετο μες τα κέφια είναι.
Σε μια από τις εφημερίδες υπάρχει ο τίτλος «Συσκοτίσθηκαν οι φάκελοι», ενώ σε άλλη «Επιστροφή φακέλου». Σύμφωνα με την είδηση «Στην έρευνα για τα ρουσφέτια από την οποία απομακρύνθηκαν οι εισαγγελείς, δεν είναι σαφές αν τελικά οι φάκελοι θα φτάσουν ή όχι στην βουλή».
Μα τι συνέβη στους γιούς αυτών των ανθρώπων; Υπάρχει κάποιος που να ξέρει; Εγώ πραγματικά δεν ξέρω. Διότι το θέμα έκλεισε. Πάνω στο θέμα αυτό έπεσε τόσο πολύ λίπασμα του τύπου «γίνεται πραξικόπημα», «στήθηκε συνωμοσία κατά της κυβέρνησης» και «πρόκειται για δράση του λόμπι των τόκων», που εντέλει το θέμα τη διαφθοράς αφανίστηκε.
Και ενώ η διαφθορά φεύγει από το οπτικό πεδίο και φαίνεται σαν να μην υπήρξε ποτέ στην πατρίδα μας, άρχισε να εμφανίζεται κάτι άλλο.
Το όνομα του Βελί Κιουτσούκ μέχρι χτες δεν ακουγόταν καθόλου. Όλοι αυτοί οι οποίοι ρίχνουν δάκρυα, από τους αρθρογράφους της Γενί Σαφάκ μέχρι αυτούς της Ραντικάλ, από τους γαμπρούς των στρατηγών μέχρι τις συζύγους των ταγματαρχών και από τον Γιαλτσίν Ακντογάν ως τους αρθρογράφους του OdaTV, κάνοντας λόγο για «συνωμοσία που στήθηκε απέναντι στον ένδοξο στρατό μας, μα τι μεγάλες ανομίες διεπράχθησαν και τι μεγάλες αδικίες έγιναν σε βάρος των όμορφων αξιωματικών μας» , για άγνωστο λόγο απαριθμώντας τους γενναίους που υποτίθεται πως υπέστησαν αδικίες, δεν ανέφεραν καθόλου τον Βελί Κιουτσούκ.
Για ποιο λόγο; Διότι ο Βελί Κιουτσούκ και η JITEM είναι οι δράστες μεγάλου μέρους από τις σύμφωνα με επίσημα στοιχεία 17.500 (ανεπίσημα πολύ περισσότερες) δολοφονίες αγνώστων δραστών. Αυτό το ξέρει και ο Γιαλτσίν Ακντογάν και οι αρθρογράφοι της Ραντικάλ και ο πρωθυπουργός και οι αρθρογράφοι του OdaTV. Και επειδή αντιλαμβάνονται πως «αν μνημονεύσουμε το όνομα αυτού του άχρηστου δεν θα αποφυλακιστεί κανένας», προτιμάνε να μιλάνε για «αδικίες που έγιναν» και για «την πολύ μεγάλη αδικία που έγινε στον Σετζαατίν».
Όταν τις προάλλες οι εφημερίδες δημοσίευσαν την είδηση για τον περιορισμό του χρόνου προφυλάκισης, ανάμεσα στα άτομα που ανέφεραν πως θα αποφυλακιστούν έτσι, είπαν πως θα είναι και ο Βελί Κιουτσούκ.
Αφού πλέον αποδείχτηκε πως δήθεν ένοχος για όλα είναι η κοινότητα Γκιουλέν. Πλέον φάνηκε η ευκαιρία να προβληθεί ως αθώος και ο Βελί Κιουτσούκ : «Και αυτόν οι δικαστές μέλη της κοινότητας τον φυλάκισαν ρε, άρα να αποφυλακιστεί και αυτός».
Και φυσικά μαζί του να αποφυλακιστούν όλοι πραξικοπηματίες, τα μέλη της Εργκενέκον και οι δολοφόνοι.

Λευκή επιταγή
Δηλαδή η αντιμετώπιση των διεφθαρμένων και των πραξικοπηματιών είναι να σκεπάζεις τους πρώτους και να απελευθερώνεις τους δεύτερους;
Αυτό είναι;
Το να μην δηλώνεις σήμερα πως γίνεται προσπάθεια να βγουν λευκοί και οι διεφθαρμένοι και τα μέλη της Εργκενέκον, σημαίνει πως δίνεις λευκή επιταγή στην κυβέρνηση.
Άλλωστε τα λεφτά που έφαγαν είναι δισεκατομμύρια. Ε, τώρα να τους δώσουμε κι από πάνω λευκή επιταγή, δεν είναι υπερβολικό;
Η άποψη του τούρκου πρωθυπουργού για την ευλιγισία λειτουργίας της "δημοκρατίας" και η εφαρμογή πολιτικών που εξυπηρετούν τον ίδιο τον τούρκο πρωθυπουργό και το κυβερνών κόμμα, βυθίζει την Τουρκία ολοένα και περισσότερο σε μία πολιτική αστάθεια, προετοιμάζοντας μία έκρηξη η οποία δεν είναι απαραίτητο να είναι κοινωνική ή πολιτική...


Γεωργίου Μιχαήλ
Πληροφορίες από "Τουρκικά Νέα"

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]