Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο νέος στρατός του Κοσσόβου θα αποτελείται από 8.000 στρατιώτες

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών 

Ο Νέος στρατός του Κοσσυφοπεδίου θα αποτελείται από περίπου 8.000 στρατιώτες, αναφέρει η εφημερίδα της Πρίστινα Zeri I Pristines .
Σύμφωνα με το άρθρο, ο στρατός θα περιλαμβάνει περίπου 5.000 στρατιώτες και 3.000 που θα βρίσκονται σε εφεδρεία.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που θα έρθει προς ψήφιση στην βουλή του Κοσσόβου, θα «δημιουργηθεί η ανάλογη στρατιωτική δομή και ιεραρχία μιας στρατιωτικής δύναμης, έτοιμης να εγγυηθεί την εδαφική ακεραιότητα του συνόλου του Κοσσυφοπεδίου». Το εν λόγω νομοσχέδιο θα κατατεθεί προς ψήφιση τις επόμενες ημέρες.

Τον Μάρτιο του 2008, η ΝΑΤΟϊκή Δύναμη του Κοσσυφοπεδίου ( KFOR) και οι δυνάμεις Προστασίας του Κοσσυφοπεδίου (KPC) άρχισαν τις προετοιμασίες για το μετασχηματισμό της Δύναμης Ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου. Σύμφωνα με τις οδηγίες που ορίζονται στο σχέδιο Αχτισάαρι, η δύναμη ασφαλείας επιτρέπεται να φέρει μόνο ελαφρύ οπλισμό. 

Η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου και το ΝΑΤΟ σχεδιάζουν να εξοπλίσουν και να εκπαιδεύσουν την εν λόγω δύναμη, σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ.

Σχόλιο: Η δημιουργία «εθνικού» στρατού για το Κοσσυφοπέδιο, αποτελεί το τελευταίο στάδιο μετασχηματισμού του σε «κράτος». Το ΝΑΤΟ έχει αναλάβει να εκπαιδεύσει, εφοδιάσει, και κατευθύνει, την δημιουργία ενόπλων δυνάμεων, πάντα βέβαια υπό την επίβλεψη του.
Το πρόβλημα έγκειται όπως και παλιότερα λόγω και της μαφίας, από το ποιοι θα απαρτίζουν τις δυνάμεις αυτές, αλλά σίγουρα θα υπάρξει νατοϊκή «καθοδήγηση» στο θέμα αυτό.
Η ουσία είναι ότι οι δυνάμεις αυτές δύναται να επεμβαίνουν σε όλη την επικράτεια τους ,και ειδικά στον βόρειο τομέα της Μιτρόβιτσα που ζουν και διαβιούν πολλοί Σέρβοι.
Σύμφωνα με παλαιότερες πληροφορίες επί του θέματος, οι Σέρβοι εθνικιστές είχαν διακηρύξει ότι εάν δημιουργηθεί «εθνικός στρατός του Κοσσόβου», τότε και αυτοί με την σειρά τους θα δημιουργήσουν παραστρατιωτικές ομάδες που θα δρουν ανεξέλεγκτα μέσα στο Κόσσοβο.
Δεν γνωρίζουμε πόσο εφικτό είναι αυτό, αλλά σε μια δεδομένη στιγμή γενικότερης αναταραχής (σύμφωνα με έκθεση της CIA για τα Βαλκάνια –Ευρώπη), είναι ένα πιθανό σενάριο, ειδικά τώρα που υπάρχει και η «ρωσική αρωγή» λόγω του αγωγού South Stream.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]