Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μικρός Στάλιν ο Θεοχάρης!


Στοιχεία για τα έργα τέχνης που έχουν οι Ελληνες στα σπίτια τους ζήτησε να πληροφορηθεί από τις ασφαλιστικές εταιρείες που τα ασφαλίζουν ο απίθανος Χάρης Θεοχάρης, που μετατρέπεται σε «μικρό Στάλιν».

Το θέμα έφτασε στα αυτιά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και έγινε κυριολεκτικά χαμός. Το αποτέλεσμα ήταν ο απίθανος Χάρης Θεοχάρης να βάλει την ουρά στα σκέλια και να αναγκαστεί να παγώσει το αίτημα που είχε στείλει από τις 23 Ιανουαρίου 2014 στην Ενωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος.

Σήμερα ο «μικρός Στάλιν» ζητεί τα έργα τέχνης, αύριο θα ζητήσει τα ρολόγια τοίχου, μεθαύριο κάτι άλλο, πάντα με πρόσχημα την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, η οποία καλπάζει ανενόχλητη.
Να σημειωθεί ότι και πρόσφατα ο Χάρης Θεοχάρης έγινε αντικείμενο επικρίσεων από το Μέγαρο Μαξίμου, όταν διαπιστώθηκε ότι εκδίδει πολύ συχνά αντιφατικές εγκυκλίους για το ίδιο θέμα.


Σαν «κόκκινος κομισάριος» ο Χάρης Θεοχάρης ζήτησε καταλόγους με τα έργα τέχνης που έχουν σήμερα οι Ελληνες στα σπίτια τους, την αξία τους, καθώς και το ύψος των ποσών για τα οποία τα εν λόγω έργα τέχνης ασφαλίστηκαν. Ειδικότερα, με το έγγραφο που παρουσιάζει σήμερα η «δημοκρατία» και το οποίο έστειλε ο προαναφερόμενος στις 23 Ιανουαρίου 2014 στην Ενωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος ζητούσε να πληροφορηθεί μια σειρά από στοιχεία σχετικά με τους κατόχους των έργων τέχνης.


Χαρακτηριστικά το ολιγόλογο σημείωμα προς την Ενωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος αναφέρει:
«Σε εφαρμογή του άρθρου 83 του Ω. 3842/2013 (ΦΕΚ 58 Α) περί συγκρότησης Περιουσιολογίου στο Υπουργείο Οικονομικών, παρακαλούμε όπως μας πληροφορήσετε με τα στοιχεία που περιέχονται στα ασφαλιστήρια συμβόλαια που αφορούν στην ασφάλιση της κινητής περιουσίας σημαντικής αξίας (πλην αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών, σκαφών, εναέριων μέσων μεταφοράς). Ειδικότερα, θα θέλαμε να πληροφορηθούμε τα στοιχεία των φυσικών προσώπων (ονομ/νο, επωνυμία, Δ/νση κατοικίας/έδρας ΔΟΥ, ΑΦΜ) που είναι κάτοχοι έργων μεγάλης αξίας καθώς και το είδος και την αξία του αντικειμένου ασφάλισης».


Ο συγκεκριμένος γενικός γραμματέας με τη «σοβιετική αίσθηση» για την περιουσία ήταν ο εμπνευστής του περίφημου περιουσιολογίου οθωμανικού τύπου. Θεωρητικά θα ξεκινούσε από εφέτος και θα αποτυπωνόταν στο νέο έντυπο Ε10, αλλά προς στιγμήν παραμένει στα χαρτιά.


Με βάση πάντως το σχέδιο που έχουν εκπονήσει ο Χ. Θεοχάρης και οι συνεργάτες του, κάθε φορολογούμενος θα υποχρεωθεί να δηλώσει:
α) Αποταμιεύσεις: Καταθέσεις στις τράπεζες, τοποθετήσεις σε μετοχές, ομόλογα και αμοιβαία κεφάλαια.


β) Ακίνητα: Κατοικίες και λοιπά κτίσματα, πισίνες, οικόπεδα, αγροτεμάχια και λοιπές εδαφικές εκτάσεις.


γ) Τις δαπάνες που έκανε για την απόκτηση όλων των παραπάνω περιουσιακών στοιχείων.



Πηγή "Δημοκρατία"

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Στάλιν ο Θεοχάρης, παίρνουν τα σπίτια του κοσμάκη... Ρε μπας και ζούμε τον Κομμουνισμό και δεν το καταλάβαμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέχρι τώρα τι καταλαβες? Ποιος ποινικοποιεί την ιδιοκτησία?

      Διαγραφή
  2. Το μόνο που δεν ειπε ο .....αρθρογράφος ειναι οτι ....και ζήσαν αυτοι καλα και εμείς καλύτερα .
    Ακου το μάθε ο σαμαρας και δήθεν θύμωσε και ταχα ειπε στο εταίρο κωλο παιδί να το πάρει πίσω και το κωλο παιδί δήθεν φοβήθηκε και αναγκάστηκε.....και αρες μάρες ....
    Ντροπη σας ΑΛΗΤΗΡΙΟΙ
    Κωνσταντινε , όχι οτι ναναι στο μόνο σοβαρό ιστολόγιο απο αρχής του .
    Παρακαλώ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]