Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέο μνημόνιο τώρα απαιτούν οι Γερμανοί

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Πανικος επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου για τη στάση των Γερμανών απέναντι στην υποτελή στο Βερολίνο κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Η διοχέτευση από το υπουργείο Οικονομικών του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο σοβαρό γερμανικό περιοδικό Der Spiegel του πεντασέλιδου εγγράφου με τίτλο «Έγγραφο θέσεων για την Ελλάδα», όπου υποστηρίζεται ότι πρέπει να δοθεί τρίτο πακέτο «βοήθειας» προς τη χώρα μας ύψους 10-20 δις ευρώ πριν από τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου, αναστάτωσε την κυβέρνησηΌχι επειδή οι Γερμανοί επαναφέρουν τώρα την απαίτησή τους να υπογραφεί νέο Μνημόνιο. Όχι επειδή έχουν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος καμιά αναστολή να εφαρμόσουν τους σκληρότατους όρους εναντίον του ελληνικού λαού που θα περιλαμβάνει το νέο Μνημόνιο. Δεν είναι «πρωτάρηδες» οι ηγέτες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στο να χρησιμοποιούνται ως όργανα των Γερμανών εναντίον των Ελλήνων. Αυτό καθόλου δεν τους ανησυχεί.

Ξέρουν ότι θα υπογράψουν νέο Μνημόνιο. Τους αποσταθεροποιεί όμως αυτό το «πριν από τις ευρωεκλογές». Όχι μόνο επειδή υπογράφοντας το νέο Μνημόνιο πριν από τις ευρωεκλογές θα χάσουν επιπρόσθετες ψήφους από τις λίγες έτσι κι αλλιώς που περιμένουν. Το «πριν από τις ευρωεκλογές» έχει ένα πολύ βαθύτερο πολιτικό νόημα.

«Τελειωμένοι» για το Βερολίνο!
Αυτό που καταλαβαίνουν -και πολύ σωστά- ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος είναι ότι αν τελικά οι Γερμανοί επιμείνουν στο «πριν από τις ευρωεκλογές», αυτό σημαίνει πως η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί οριστικά «ξοφλημένη» την κυβέρνηση συνεργασίας της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ και γι” αυτό θα βάλει τους ηγέτες τους να υπογράψουν ένα πολιτικά και εκλογικά αυτοκαταστροφικό για τους ίδιους Μνημόνιο προκειμένου να δεσμεύσουν την κυβέρνηση του… Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ!

Το μήνυμα μιας τέτοιας στάσης του Βερολίνου, αν τελικά υιοθετηθεί, είναι σαφέστατο: την ώρα που οι Έλληνες με την
ψήφο τους στις ευρωεκλογές θα οδηγούν σε κατάρρευση την κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου, οι Γερμανοί θα τους δώσουν μια κλωτσιά για να τους σπρώξουν βαθύτερα στον γκρεμό, χρησιμοποιώντας τους ως όργανα για να «δέσουν» του Τσίπρα!

Ούτε αυτό θα τους πείραζε καθόλου αν δεν συνοδευόταν από την ευνοούμενη προϋπόθεση ότι για να προβούν σε μια τέτοια κίνηση οι Γερμανοί θεωρούν τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο «τελειωμένους» οριστικά και αμετάκλητα, άρα άχρηστους πλέον για τα γερμανικά συμφέροντα. Χάνουν δηλαδή, οι ηγέτες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ το τελευταίο στήριγμά τους, τη Γερμανία, ενώ έχει ήδη προηγηθεί η απώλεια της στήριξης του ελληνικού λαού προς τα δυο κόμματα που επί σαράντα (!) ολόκληο^ υπήρξαν οι πυλώνες του συστήματος.

«Δένοντας» τον Τσίπρα
Η υπογραφή από τον Αντώνη Σαμαρά ενός νέου Μνημονίου με βαρύτατους όρους για ένα ασήμαντο ποσό ’10-20 δισ ευρώ, που θα τα πάρουν οι ίδιοι οι” ίδιοι οι Γερμανοί και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι, αφού ρητά ορίζεται πως αυτά τα λεφτά θα πάνε αποκλειστικά για τοκοχρεολύσια προς τους δανειστές της χώρας, είναι μια πράξη πολιτικά αυτοκτονική για τον πρόεδρο της ΝΔ.
Όπως κι αν ονομάσουν το νέο Μνημόνιο, όσα τεχνάσματα κι αν σκαρφιστούν προκειμένου να ξεγελάσουν τους Έλληνες, ώστε να μην φαίνεται τόσο απεχθές, η ουσία είναι πως οι Γερμανοί θα απαιτήσουν διεθνείς δεσμεύσεις που θα «θάψουν» πολιτικά τον Σαμαρά.

Ταυτόχρονα όμως υψώνουν τον πήχη για τον Τσίπρα. Είναι εντελώς άλλο πράγμα να μην σεβαστεί ανειλημμένες διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας από το να μην τις υπογράψει ο ίδιος. Στα λόγια εύκολα λέει κανείς ότι δεν θα τηρήσει υποχρεώσεις που ανέλαβαν οι Σαμαράς – Βενιζέλος, στην πράξη όμως μια τέτοια κίνηση κατά μέτωπον σύγκρουσης με τους δανειστές αμέσως μόλις αναλάβει ο Τσίπρας πρωθυπουργός απαιτεί ασυνήθιστη πολιτική γενναιότητα, την οποία πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν θα επιδείξει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Μακάρι να το κάνει.

«Κωλοτούμπες» Βενιζέλου
Έχει διαμορφωθεί μια κατάσταση που το Μάιο όλοι περιμένουν τη… διάλυση του ΠΑΣΟΚ μετά τις ευρωεκλογές! Ο Βενιζέλος προσπάθησε προ δύο περίπου εβδομάδων να δείξει αυτοπεποίθηση και συνάμα να εκβιάσει την υποστήριξη της ΝΔ προς το δεινά χειμαζόμενο κόμμα του, συνδέοντας ευθέως την επιβίωση της κυβέρνησης με τα αποτελέσματα που θα πετύχουν τα δύο κόμματα που τη συναπαρτίζουν στις ευρωεκλογές. «Η ερμηνεία του αποτελέσματος [Σ.Σ.: των ευρωεκλογών] θα είναι ούτως ή άλλως πολύ σκληρή και επιθετική, γιατί θα κριθεί η νομιμοποίηση της στρατηγικής της χώρας… Είναι το εξάμηνο της νομιμοποίησης της επιλογής που έκανε ο ελληνικός λαός τον Ιούνιο του 2012!» δήλωσε στη Θεσσαλονίκη στις 23 Ιανουαρίου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – και μάλιστα παρουσία του επικεφαλής της ευ- ρωσοσιαλιστικής ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο, Αυστριακού ευρωβουλευτή Χάνες Σβόμποντα.

Δέκα μέρες αργότερα, διαπιστώνοντας ότι ο κατά φαντασίαν εκβιασμός του δεν είχε φέρει κανένα αποτέλεσμα, ο Βενιζέλος άλλαξε γραμμή σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε το Σάββατο στην Εφημερίδα των Συντακτών. Από τη «νομιμοποίηση της στρατηγικής της χώρας» που είχε πει, αποφάνθηκε ότι… «η κυβερνητική σταθερότητα δεν διακυβεύεται» στις ευρωεκλογές!
Δεν στάθηκε μόνο σε αυτό. «Συνήθως έρχονται κάποιοι μετά και θέτουν θέμα νομιμοποίησης της κυβέρνησης και άρα εθνικής στρατηγικής της χώρας», πρόσθεσε εμβριθώς!

«Ξεγραμμένοι» και από τους τραπεζίτες!
Ούτε οι Αμερικανοί… τραπεζίτες (!) πιστεύουν πια ότι αυτή η κυβέρνηση μπορεί να επιβιώσει πέρα από μερικούς μήνες. Αυτό συνάγεται τουλάχιστον από έκθεση της τράπεζας των ΗΠΑ JP Morgan που δημοσιοποιήθηκε.

«Το ΠΑΣΟΚ προβλέπεται να κινηθεί [Σ.Σ.: στις ευρωεκλογές] σε πολύ χαμηλά επίπεδα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε διάλυση και σε νέες εκλογές» αναφέρει η εν λόγω έκθεση. «Επιταχύνεται η κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ, με τους βουλευτές να αναζητούν άλλες επιλογές σε μια ευρύτερη συμμαχία» αναφέρει σε άλλο σημείο.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να έχει τη δυνατότητά να κερδίσει τις εκλογές» τονίζει, επισημαίνοντας ότι «ο κυβερνητικός συνασπισμός έχει πολύ ισχνή πλειοψηφία και είναι μεγάλος ο πειρασμός να δοθεί στον ΣΥΡΙΖΑ η ευκαιρία να κάνει τη διαπραγμάτευση» με την τρόικα. «Ο συνδυασμός της οικονομικής ανέχειας και της αντιπάθειας προς την πολιτική ελίτ αναμένεται να οδηγήσει τους ψηφοφόρους στην αγκαλιά του συγκεκριμένου κόμματος» εκτιμά τελικά η JP Morgan.

«Κέρβερος» η τρόικα
«Η αποδυναμωμένη κυβέρνηση της Ελλάδας κινδυνεύει να ταπεινωθεί στις ευρωεκλογές του Μαΐου από τα κόμματα που είναι εναντίον της τρόικας» γράφει χωρίς περιστροφές και το βρετανικό συντηρητικό περιοδικό The Economist.

«Στην ελληνική μυθολογία, ο Κέρβερος είναι το σκυλί με τα τρία κεφάλια που φυλάει τις πύλες του Άδη. Στη σύγχρονη ελληνική πολιτική, η τρόικα είναι το τρικέφαλο τέρας που παγιδεύει τη χώρα στον οικονομικό κάτω κόσμο» προσθέτει το περιοδικό και συνεχίζει: «Η τρόικα επικρίνεται με τη μεγαλύτερη οξύτητα στην Ελλάδα – και δικαίως… Ακόμη και οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών στην Αθήνα φωνάζουν «Φονιάδες!» στα μέλη της τρόικας. Στη Λισαβόνα πλακάτ διαμαρτυρίας γράφουν «Γαμ,.,ε την τρόικα!»… Ξεσκίζει το τέρας υπερβολικά πολύ ζωντανό κρέας από τις χώρες που υποτίθεται ότι σώζει; Και ποιος, τέλος πάντων, ελέγχει το κτήνος;» αναρωτιέται το δεξιό αγγλικό περιοδικό.

Έχει, πάντως, πρόταση για διέξοδο: «Αν οι Ευρωπαίοι θέλουν πραγματικά να κρατήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ εκτός εξουσίας, η καλύτερη απάντηση θα ήταν να διαγράψουν σύντομα ένα μεγάλο κομμάτι του χρέους» γράφει.
Σωστό, μόνο που με τη λύση αυτή διαφωνούν ριζικά οι Γερμανοί.

«Φέρτε τα λεφτά σας!»
Εντελώς άλλη είναι η γερμανική συνταγή – και τη διατύπωσε ωμά η Bundesbank, η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, σε έκθεσή της.
Οταν μια χώρα της Ευρωζώνης απειλείται με χρεοκοπία, αντί να τη δανείζουν η Γερμανία και τα άλλα κράτη που χρησιμοποιούν το ευρώ, η κυβέρνηση της χώρας αυτής να αρπάζει όποιο κομμάτι των καταθέσεων των πολιτών της έχει ανάγκη και να επιβάλλει και φόρο π.χ. 10% στην αντικειμενική αξία όλων των ακινήτων!

Πηγή "Επίκαιρα"

Το φωτομοντάζ είναι από το "Γρέκι"
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

 1. Ειναι δυνατον να πιστευει ο συντακτης του αρθρου οτι οι ¨"διεθνιστες" και οι "χωρις συνορα" αριστεροι του 15μελους θα υπερασπιστουν τα ιερα και τα οσια τους εθνους;
  Μωραινει Κυριος ους βουλεται απωλεσαι.....Θα το πιουμε το πικρο ποτηρι απ οτι φαινεται μεχρι σταγονας....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ε, εσύ Ανώνυμε ψήφισε ΠΟΛΑΝτώνη Σαμαρά, Βαγγέλα Φύσκωνα και Ζη Χάιλ Μιχαλοβλάκα, και θα δεις πόσο χειρότερα μπορούν να βυθίσουν την χώρα και τον Ελληνισμό σε κόλαση δίχως αύριο..

  Δεν νομίζω ότι παραμυθιάζεσαι με τα περί Success Story, "Έρχεται η Ανάπτυξη", "οι ξένοι στρατηγικοί επενδυτές από την χώρα Χ, θα μας σώσουν" κλπ.... Αστεία τραυλίσματα πατριδοκάπηλων προδοτών, που διοχετεύουν όλη τους την ενεργητικότητα --όπως και άφθονο δημόσιο χρήμα-- στα ΜΜΕξαπάτησης, για να μας πείσουν να καμαρώνουμε αυτοκαταστροφικά από τον πάτο της €υρωζώνης, ως υποτιθέμενα ισότιμη χώρα-μέλος μιας δήθεν κραταιάς και επιζήλου "Ένωσης για Σταθερότητα και Ανάπτυξη", ως προνομιούχο "μέλος μιας λέσχης των ισχυρών της Γης", ως περήφανο "μέλος του σκληρού πυρήνα του €υρώ"...

  Oι τραπεζίτες της Ελλαδίτσας συνέργησαν με την T????? αποφασίζοντας ότι η Ελλάς υποβιβάζεται από χώρα σε πεδίο λεηλασίας. Αυτή είναι η ουσία της Κρίσης, εάν ξεχάσεις προς στιγμήν, λοιπές αρπαχτές, σάλτσες και βαζελίνες. Ξέχνα για λίγο και το μίσος σου προς τους άχρηστους πολιτικούς, τους λαθροκαταθέτες της Ελβετίας και των στικακίων, τους αναρχικούς των Εξαρχείων, τους "λομπίστες της δραχμής", τους "υπεράριθμους τεμπέληδες δημοσίους υπαλλήλους", τους "βρωμερούς [λαθρο]μετανάστες", τους επεκτατιστές εθνικούς γείτονες, τους επίβουλους σιωνιστές, τους φθονερούς εξωγήινους, τον γείτονά σου που πετάει τα σκουπίδια από το μπαλκόνι, τον περαστικό που σε λοξοκοιτάει, και ούτω κάθ'εξής. Άσε προς στιγμήν και τις "χαμένες ευκαιρίες (περίοδο χάριτος ΟΝΕ & Ολυμπιάδα)", τη Διαφθορά, τη στρεβλή Ανάπτυξη, τη Μιζοκρατία, την Αναξιοκρατία, την Κληρονομική Διαδοχή, και όλα τα υπόλοιπα δωράκια που μας φέρνει η Διαπλοκή των Εξουσιών.. Δημοσιονομικές προσαρμογές (άνευ ανταλλάγματος "ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών", "εσωτερική υποτίμηση", "ελεγχόμενο ντιφόλτ", "στοχευμένη ανάκαμψη", και λοιπές κουλές συλλήψεις, άκρατης αυτοκαταστροφής), μνημόνια/memoranda [ακαρπίας, υποτέλειας, και εκποιήσεως], κουρέματα (όχι χρέους, αλλά Πιστοληπτικής Αξιοπιστίας (το ολέθριο & μη-αναστρέψιμο PSI+)!), ενέσεις υποτιθέμενης ελεημοσύνης -δόσεις ρευστότητας (φορτωμένες με πανωτόκια), και λοιπά υστερόβουλα κακοδαιμονικά, οδηγούν την Ελλάδα σε εξίσωση με βέβαιη κατάληξη: στασιμότητα, συρρίκνωση, νοσηρότητα, δηλαδή ό,τι χειρότερο για την αυθόρμητη λειτουργία (και την όποια ..αυτορύθμιση) της Οικονομίας, μιας Οικονομίας με όλα τα λάθος συστατικά:
  i. νομοθετική αστάθεια,
  ii. επιχειρηματική αβεβαιότητα,
  iii. δημοσιονομική απαισιοδοξία,
  iv. ολιγοπωλιακή ανελαστικότητα,
  νέτα σκέτα: μιζέρια!

  Η κατάσταση καθίσταται μη-ιάσιμη, όταν την θεραπεία την αναλάβουν οι ίδιοι που την προκαλούν, δηλαδή οι ολιγάρχες που απομυζούν το Κράτος και τον Εθνικό Πλούτο, καταδικάζοντας την όποια χώρα σε πάγια ένδεια. Η Ελλάδα μπορεί να συνέλθει από τον παρόντα εξευτελισμό της, μονάχα αν ξεφύγει από τον φαύλο κύκλο της Διαρκούς Λιτότητας (Constant Austerity), αλλά και του Φασισμού, ο οποίος επίσης τρέφεται από την ελίτ για να ελέγχονται πειθήνια τα πλήθη των αδαών και ανυποψίαστων συμπολιτών μας: http://ametroepeia.pblogs.gr/2014/02/ellas-ber-alles-sorry-den-paizei.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Επώνυμε εσυ τι θα ψήφισης ;
  Εγω ψηφίζω ΚΡΈΜΑΛΕΣ το λιγότερο και για τους 300+1 + παρατρεχάμενοι .
  Μάθε ακόμη οτι ο κοσμος κατάλαβε οτι ο Εθνοπροδοτης έβαλε στην εξουσία τους αριστερό κομμουνιστές και ¨κυβέρνησαν ¨ καταστρέφοντας τα Ιερά και τα Οσια της ένδοξης φυλής μας .
  Φασιστες ειναι οι του δημοκρατικου ΚΟΥΒΑ .
  ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΏΡΑ ΏΡΑ ΣΟΥ .

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]