Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Αιγαίο φλέγεται αλλά στην Αθήνα πέρα βρέχει

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος

Τέσσερεις φορές ισχυρίζονται οι Τούρκοι ότι ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη παρενόχλησαν στις 4/2 με επικίνδυνο τρόπο τα τουρκικά F16 που εκτελούσαν «ερευνητικές» πτήσεις σε «διεθνή» εναέριο χώρο, σύμφωνα πάντα με τις τουρκικές απόψεις. Το πιο «ενοχλητικό» για τους Τούρκους, τα ελληνικά εγκλώβισαν στα ραντάρ τους τα τουρκικά τα οποία στοχοποιήθηκαν προκαλώντας μεγάλη ένταση πάνω από τον εναέριο χώρο του Αιγαίου.
Η νέα αυτή ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, έρχεται λίγες μέρες μετά την προηγουμένη όπου πάλι σύμφωνα με τους Τούρκους, τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη παρενόχλησαν τα τουρκικά προκαλώντας ξανά ένταση. Μέσα σε δέκα μέρες, τρεις παρόμοιες ανακοινώσεις. Βρισκόμαστε δηλαδή, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, ένα βήμα πριν από κάποιο «ατυχές» επεισόδιο που μπορεί ανά πάσα στιγμή να ανάψει φωτιά με ανυπολόγιστες συνέπειες σε ένα ήδη εκρηκτικό τοπίο σε όλο το μήκος και το πλάτος του Αιγαίου από τις αλλεπάλληλες τουρκικές προκλήσεις.

Και ενώ το Αιγαίο κυριολεκτικά φλέγεται, ενώ καθημερινά οι ηρωικοί Έλληνες πιλότοι εμπλέκονται ουσιαστικά σε ένα ακήρυκτο εδώ και χρόνια πόλεμο, η ελληνική κυβέρνηση παίζει τον ρόλο του ηλιθίου που όταν τον φτύνουν ισχυρίζεται πως…βρέχει.
Αλήθεια, έχουν αναλογιστεί όλοι αυτοί οι καρεκλοκένταυροι που υποτίθεται ότι κυβερνούν αυτόν τον τόπο, ότι καθημερινά παίζονται οι τύχες της χώρας πάνω από τα ελληνικά νησιά, ότι καθημερινά και ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκραγεί καινούργιο θερμό επεισόδιο όπως εκείνο του Μαΐου του 2006, όταν ο ηρωικός Έλληνας πιλότος, Κωνσταντίνος Ηλιάκης, έδωσε την ζωή του για να υπερασπιστεί την ελληνική ακεραιότητα;

Έχουν συλλογιστεί τις τεράστιες ευθύνες τους όσοι έχουν προδώσει τα πάντα και έχουν παραδώσει την χώρα στην μνημονιακή κατοχή, αδιαφορώντας με σκανδαλώδη τρόπο για τα όσα καθημερινά συμβαίνουν πάνω από το Αιγαίο;
Ή νομίζουν πως με το να κάνουν τον «τυφλό», να προσποιούνται ότι δεν τρέχει τίποτα, όλα θα περάσουν και ούτε γάτα ούτε ζημιά;

Η Τουρκία σήμερα περνά μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις της και μια εξαγωγή αυτής της κρίσης σε ένα αδύναμο κρίκο όπως είναι η Ελλάδα, σίγουρα βολεύει πολλούς στην άλλη πλευρά του Αιγαίου.
Άλλωστε αυτό το σενάριο το έχουμε ξαναζήσει επανειλημμένα στο παρελθόν.
Ανεξάρτητα όμως από ότι μπορεί να σχεδιάζουν στην άλλη πλευρά του Αιγαίου, η δική μας ευθύνη είναι να υπερασπιστούμε τα εθνικά δίκαια και την ελληνική κυριαρχία στο ελληνικό Αιγαίο.

Αλλά ποιοι θα υπερασπιστούν τα εθνικά μας δίκαια;
Αυτοί που έχουν παραδώσει την εθνική κυριαρχία στην ευρωπαϊκή μνημονιακή λαίλαπα;
Αλλοίμονο μας αν συνεχιστεί αυτή η κατρακύλα και πιο πολύ αλλοίμονο μας αν ξεσπάσει «θύελλα» ενώ εμείς θα κοιμόμαστε ακόμα τον ύπνο του δικαίου.
Το τουρκικό θράσος δεν έχει όρια, καθώς στην Άγκυρα πιστεύουν ότι εδώ μπορούν να κάνουν «παιχνίδι», κάτι που σε άλλες περιοχές τα βρήκαν μπαστούνια, όπως Συρία, Ιράν και δεν συμμαζεύεται.
Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να μας κατηγορήσουν ότι τον τελευταίο χρόνο πάνω από… 120 φόρες τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη παραβίασαν τον τουρκικό εναέριο χώρο και προκάλεσαν τους Τούρκους!!!
Φωνάζει δηλαδή ο κλέφτης για να φύγει ο νοικοκύρης!
Αλλά ποιος είναι ο νοικοκύρης;
Αυτοί της μμνημονιακής κατοχικής κυβέρνησης;
Αυτοί που είναι έτοιμοι ακόμα και το ψευδοκράτος της βόρειας Κύπρου να το αναγνωρίσουν σαν ισότιμο με την Κυπριακής Δημοκρατίας;
Αυτοί που μόνο ηλίθιες χειραψίες και τούρκικους τεμενάδες γνωρίζουν πολύ καλά να εκτελούν;

Αλλά καλά όλοι αυτοί οι τσαρλατάνοι και οι καραγκιόζηδες που μας κυβερνούν. Το ερώτημα είναι τι κάνουν όσοι μπορούν να αντιδράσουν σε αυτή την κατρακύλα.
Πόσο ακόμα μπορούν να αντέξουν οι ηρωικοί Έλληνες πιλότοι που ακόμα και τον μισθό τους τον έχουν πετσοκόψει;
Μόνο για τις συντάξεις των απόστρατων ενδιαφέρονται ενώ η χώρα κατακρυλά σε μια προδοτική υποχωρητικότητα;
Ως πότε;
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]