Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αφού οι πολίτες δεν θέλουν εκλογές, τότε τι την θέλουμε την δημοκρατία;

Όλες, μα όλες οι δημοσκοπήσεις, καμίας εξαιρουμένης, πάντα δείχνουν ότι οι πολίτες δεν θέλουν εκλογές!!! 

Υποτίθεται ότι οι εκλογές είναι η ύψιστη εκδήλωση της δημοκρατίας. Υποτίθεται ότι εκλέγουμε τους αντιπροσώπους μας με συγκεκριμένη εντολή διακυβέρνησης και όσοι δεν εκτελούν την εντολή μας τους αλλάζουμε το ταχύτερο. Αν λοιπόν οι δημοσκοπήσεις αληθεύουν, τότε τι στο διάολο μιλάμε για δημοκρατία; Όταν η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών σταθερά (ακόμα και στη σημερινή καταστροφή της), ουδόλως ενδιαφέρεται να αλλάξει τα πράγματα με την ψήφο της, τότε τι νόημα έχει να μιλάμε για δημοκρατία; 

Το ίδιο συμβαίνει και με τα δημοψηφίσματα. Μεγάλη μερίδα των πολιτών δεν θέλει να πάρει την ευθύνη να καθορίσει το μέλλον της με ένα δημοψήφισμα. Και να σκεφτεί κάποιος ότι υπάρχουν ονειροπόλοι που φαντάζονται δημοψηφίσματα με λαϊκή πρωτοβουλία, ανάκληση βουλευτών, άμεσες δημοκρατίες κ.λ.π.

Πάνω σε αυτή την αδιαφορία του κόσμου να συμμετάσχει στα κοινά και να αναλάβει τις ευθύνες του, βασίζεται η ντόπια και διεθνή ολιγαρχία για να εκμεταλλεύονται τις μεγάλες λαϊκές μάζες προς όφελός τους.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Δε θέλουν εκλογές, γενικά και αόριστα, ή δε θέλουν εκλογές με τον ίδιο αντιδημοκρατικό νόμο, με το ίδιο σάπιο πολιτικό "προσωπικό", με την ίδια κοινωνική αυθάδεια...;
    Μάλλον πιστεύουν ότι οι εκλογές δεν εκφράζουν τη θέλησή τους, αλλά αποτελούν νοθευτικό μηχανισμό της άποψής τους και άλλοθι για τους απατεώνες.
    Γιατί να θέλουν εκλογές που θα αναδείξουν υπερόπτες εγκληματίες κυβερνήτες του 20%, που θα τους λένε ότι κυβερνούν στο όνομα της πλειοψηφίας;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]