Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προβάδισμα για ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Με 2,5 μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ από την Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, ενώ ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός, μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.

Συγκεκριμένα στην δημοσκόπηση της VPRC για τον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και την Αυγή, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 29,5% και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 27%, η Χρυσή Αυγή με 13%, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ με 7%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6% και η ΔΗΜΑΡ με 4,5%, ενώ άλλο κόμμα απαντά ότι θα ψηφίσει το 6% των πολιτών.

Όσον αφορά την καταλληλότητα ο πρωθυπουργός έχει σαφές προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Σαμαράς έρχεται πρώτος με 16,6%, ακολουθεί ο κ. Τσίπρας με 9,1%, ο Ευ. Βενιζέλος με 3,2%, ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 2,6%, ο Πάνος Καμμένος με 2,5%, ο Φώτης Κουβέλης με 2,4%, ο νεοεκλεγείς Δημήτρης Κουτσούμπας με 0,7% και ο Γιώργος Καρατζαφέρης με 0,1%.

Να σημειωθεί πως η επιλογή κανένας ήρθε πρώτη, καθώς συγκέντρωσε ποσοστό 60,3%.

Στην ερώτηση για το «ποιο κόμμα μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τη διαφθορά», οι πολίτες επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ και την Χρυσή Αυγή με ποσοστό 10,1% και για τα δύο κόμματα. Επίσης στο ερώτημα «ποιο κόμμα ανταποκρίνεται περισσότερο στις δικές σας ελπίδες», οι πολίτες απάντησαβ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, με ποσοστό 11,2% και 10,5% απάντησε η ΝΔ.

Οι πολίτες σε ποσοστό 76%, θεωρούν ότι η χώρα βαδίζει σε λάθος κατεύθυνση και μόλις το 13% απαντά ότι πάμε καλά, την ώρα που το 9% πιστεύει ότι δεν πάμε ούτε σωστά, ούτε λάθος.




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]