Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κεντρο-αριστερά: Μεταξύ άνοιας και ανίας

Του Θ. Καρτερού 

Η κεντροαριστερά εισβάλλει στο προσκήνιο μας ενημερώνει η εφημερίδα της κυβερνήσεως. Την εισβάλλουν είναι η μη ορθή γραμματικά αλλά ορθή πολιτικά διαπίστωση. Την εισβάλλει, κάτω από το στοργικό βλέμμα του Σαμαρά, το εγνωσμένου κεντροαριστερού ήθους Συγκρότημα, αλλά και σύμπασα η υπερκομματική συντεχνία της διαπλοκής, οι δημοσκόποι υπηρεσίας, οι μέμνησο του μνημονίου απ' έξω, και οι μέμνησο του βιδανίου από μέσα. Όλη η χωροταξία των αναζητούντων χώρο για πρόοδο με τάξη -κατά προτίμηση άρχουσα.

Την εισβάλλουν, τη σπρώχνουν, τη ντοπάρουν -βρε τρέξε. Αλλά πώς; Εντάξει, οι 58 έκαναν το βήμα, που χάρις στους βηματοδότες των media εμφανίστηκε ως άλμα ιστορικό. Έκανε κι ο Σημίτης το κάτι τις του. Μειδιά ευμενώς και ο Γιώργος. Νεύει και το Μαξίμου. Συνταχθείτε! Ποιοι; Ο Βενιζέλος με τον Κουβέλη. Πάλι! Η Αννούλα με τον Γιώργο. Πάλι! Ο Σημίτης με τον Χρυσοχοΐδη. Πάλι! Ο Μπίστης με όποιον να 'ναι. Πάλι! Και όλοι τους με τον Σαμαρά και τα μνημόνια. Πάλι!

Πώς να τρέξει με τόσα "πάλι"; Αυτό δεν είναι πολιτικό σχέδιο αλλά τρασφόρμερ από παλιατζούρες. Και απορεί κανείς: Τόσο ζορισμένοι είναι οι μεγάλοι χορηγοί, ώστε να μην καταλαβαίνουν ότι με τέτοιο φρικιό θα φουντάρουν όλοι οι επιβαίνοντες -κεντροκάτι και αριστεροκάτι; Ότι το πιο θετικό συναίσθημα που θα προκαλέσει στην κοινωνία θα είναι η θυμηδία; Κι ότι θα πάρουν στο λαιμό τους και όσους έχουν ακόμα ένα αντίκρισμα πολιτικού ήθους, σπρώχνοντάς τους σε τέτοια συφοριασμένη συγκόλληση;

Προφανώς είναι πολύ ζορισμένοι -καταφτάνει το κύμα. Ψάχνουν λοιπόν κι από πιάνονται; Από τα μαλλιά ενός τσάτρα-πάτρα Φρανκεστάιν με αριστερά πόδια, κεντρώα χέρια και δεξιό κεφάλι. Από τρίχες τελικώς. Και μάλιστα κατσαρές, γιατί όταν ταυτίζεις τον Σοφούλη τον παππού Παπανδρέου και τον Νόβα, με τον Ανδρέα και τον Βενιζέλο, επειδή τα κόμματά τους υποτίθεται ότι κινήθηκαν δεξιά της αριστεράς και αριστερά τη δεξιάς τότε κατσαρώνεις την πραγματικότητα μπας και χωρέσει στους σχεδιασμούς σου.

Ας το διαπράξουν όμως να γελάσουμε. Διότι δεν κατσαρώνεται ΑΥΤΗ η πραγματικότητα όσα κομμωτήρια κι αν στηθούν. Και μια επίπλαστη μετριοπάθεια που βαφτίζει την αντιμνημονιακή στάση λαϊκισμό και υπόσχεται στο μνημονιακό τσουνάμι ομπρέλες Βενιζέλου έχει σίγουρο το κράξιμο. Για κατανάλωση πολιτικής άνοιας αλλά και για παραγωγή πολιτικής ανίας....

*Δημοσιεύθηκε στην "ΑΥΓΗ" την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]