Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εθνοπόρνοι

Αυτά να τα πουλήσετε αλλού! Το επικοινωνιακό σας τέχνασμα ότι τάχα είπε η Τρόικα “αν θέλετε κοινωνική πολιτική βρείτε καταλύματα σε όσους θα χάσουν το σπίτι τους”, μόνο φθηνό ελληνικοπολιτικό στόμα θα μπορούσε να το πει. Κουβέντες τέτοιου ύφους και χειρότερες ακόμα έχουν ειπωθεί κεκλεισμένων των θυρών από δανειστές και υπαλλήλους τους ουκ ολίγες φορές και κανείς δεν πήρε μυρωδιά. 

Αυτή η κουβέντα όμως δεν ειπώθηκε από αυτούς και για αυτό πήρε την έκταση που πήρε. Μία σχεδιασμένη ατάκα, βγαλμένη από την συνήθη πολιτική ιδιοτροπία πέτα βεγγαλικό και ο ελληνικός λαός θα στρέψει αλλού το βλέμμα. Θα γίνει εχθρός ο δανειστής αλλά ο υπογράφων δανειζόμενος ντόπιος μαυραγορίτης θα την βγάλει καθαρή. 
“Οι ασφαλείς πληροφορίες” της κομματικής εφημερίδας που τις δημοσιοποίησε ως κράχτη συμμετέχοντας στο παιχνίδι των Εθνοπόρνων κάνουν εδώ και μέρες βόλτα από δημοσιογράφους που έβγαλαν στην πιάτσα καινούργιο εμπόρευμα σταλμένο από τους σωματέμπορους  του πολιτικού συστήματος. Έτσι γίνονται άλλωστε οι πολιτικοί ήρωες της νεότερης Ελλάδας. Τώρα θα την στρέψουν την κατάσταση στο ότι η μόνη σωτηρία που έχουν οι Έλληνες είναι οι πολιτικοί που τους εξουσιάζουν παρανόμως μειοψηφικά, οι οποίοι θα κάνουν αντίσταση απέναντι σε δανειστές και θα πέσουν, αν πέσουν, ως μάχιμοι! 
Έχουν βάλει το σπίτι σου στο μάτι και οι δύο αλλά θέλουν να νομίζεις ότι θα έχεις ελπίδα να το σώσεις με τις δικές τους ανακουφιστικές λύσεις. Για το σπίτι σου μιλούν, Έλληνα. Όχι για το δικό τους. Το διαχειρίζονται όμως, παίρνοντας χοντρό ενοίκιο - φόρο και τώρα θα το δώσουν μπιρ παρά για να ικανοποιήσουν κάποιων γνωστών-άγνωστων τις απαιτήσεις. Θα αρχίσουν από τα πάνω πατώματα για να σε καθησυχάσουν ότι ο πόλεμος έχει θύματα τους πιο ισχυρούς οικονομικά. Έτσι θα μείνεις ήσυχος ότι εσένα δεν θα σε πειράξουν ως οικονομικά ανίσχυρο. 
Εκτός από τις αλχημείες τύπου η τετραγωνική ρίζα της πρώτης κατοικίας επί της συνολικής περιουσίας διά την είδηση που περνά το παπαγαλάκι, το ζουμί είναι το εξής: Επί τη βάσει καλής θελήσεως η τράπεζα να έχει τη δυνατότητα ρύθμισης ακόμα και με μια ελάχιστη καταβολή (50-100 ευρώ) κάθε μήνα από τον δανειολήπτη, λαμβάνοντας υπόψη τα πραγματικά οικονομικά του δεδομένα. 
Το δικαίωμα για το αν θα έχεις σπίτι ή όχι το ορίζει μέχρι σήμερα ο νόμος. Από αύριο θα το ορίζει ο τραπεζίτης και οι ορέξεις του, οι οποίες θα αλλάζουν όχι ανάλογα με τις δικές σου οικονομικές ανάγκες αλλά αποκλειστικά για το κέρδος του. Αυτός λοιπόν που σε καθιστά άστεγο δεν είναι ο τροϊκάνός αλλά ο πολιτικός που θα κάνει ανοιχτό αλισβερίσι με την τράπεζα σε μια παρτίδα πόκερ που κερδίζουν και οι δύο ποντάροντας την στέγη σου. 
Στο ξεσπίτωμά σου που θα έρθει, όποιο τέχνασμα και να χρησιμοποιήσουν, πρώτο ρόλο παίζουν “οι ασφαλείς πληροφορίες” της εφημερίδας. Βρίζε εσύ τους δανειστές με αφορμή τις δήθεν δηλώσεις τους, και από πίσω θα σου έχουν πάρει το σπίτι πληρώνοντας για τις “ασφαλείς πληροφορίες” και την αντίσταση των πολιτικών λαμόγιων που ό,τι θα υπογράψουν θα το υπογράψουν δήθεν για να μην μείνεις άστεγος. 
Μη στεναχωριέσαι όμως Έλληνά μου, διότι σύμφωνα με ασφαλέστατες πληροφορίες συνοδευμένες με φωτογραφικό ντοκουμέντο κάποιοι χορεύουν ζεϊμπεκιά το κύκνειο άσμα της Ελλάδας. Πάνω στα συντρίμμια του “με αίμα χτισμένο κάθε πέτρα και καημός” σπιτιού σου, τα ραμολιμέντα της πολιτικής σέρνοντας το σάπιο σαρκίο τους ρίχνουν τις αλανιάρικες αριστερές στροφές τους κάτω από την ασφαλή Στέγη της Δημοκρατίας ΤΟΥΣ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]