Ροή
Breaking news

slider1

Feature

Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέα πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στη Ρωσία

Παιδί έξι μηνών τραυματίστηκε από την έκρηξη σε τρόλεϊ στο Βολγκογκράντ. Βρίσκεται σε ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση, ανέφερε τη Δευτέρα ο επίσημος εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Ολέγκ Σαλαγκάι.

«Είναι ένα παιδί πέντε-έξι μηνών. Οι γιατροί εκτιμούν την κατάστασή του ως εξαιρετικά σοβαρή, δυστυχώς. Υπάρχουν πολύπλοκοι σοβαροί τραυματισμοί», είπε ο Σαλαγκάι στο τηλεοπτικό κανάλι «Ρωσία-24».
Ο διευθυντής της FSB, Αλεξάντρ Μπόρτνικοφ, αναχωρεί για το Βολγκογράντ με εντολή του Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σήμερα το πρωί, ο Πρόεδρος είχε διάφορες συσκέψεις εργασίας - με τον Υπουργό Εσωτερικών, Βλαντιμίρ Κολοκόλτσεφ, τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας, Αλεξάντρ Μπόρτνικοφ και τον Πρωθυπουργό, Ντμίτρι Μεντβέντιεφ.
Στις συναντήσεις του με τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας του κράτους προσκομίστηκε λεπτομερής αναφορά πληροφοριών για την πορεία της διερεύνησης των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Βολγκογκράντ.
Με τον Πρωθυπουργό, Ντμίτρι Μεντβέντιεφ, ο Πρόεδρος εξέτασε τα ζητήματα παροχής βοήθειας στους τραυματίες και τις οικογένειες των θυμάτων στις δύο τρομοκρατικές επιθέσεις.
Η αστυνομία του Βολγκογκράντ ανέφερε ότι, μετά από τις δύο τρομοκρατικές επιθέσεις σε διάστημα 24ώρου, στην πόλη άρχισε να σπείρεται πανικός.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας του Βολγκογκράντ, στην πόλη ακούγονται φήμες για νέες εκρήξεις, που φέρεται να έχουν γίνει στο Βολγκογκράντ, αλλά δεν έχουν επιβεβαιωθεί.
'Οπως μετέδωσε η τοπική ενημερωτική διαδικτυακή πύλη V1, μετά την έκρηξη στο λεωφορείο, οι κάτοικοι του Βολγκογκράντ έπαψαν να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Οι άνθρωποι προτιμούν να κινούνται στην πόλη με τα πόδια και τα δικά τους αυτοκίνητα.

Μετά από δύο τρομοκρατικές επιθέσεις σε ένα εικοσιτετράωρο τα όργανα επιβολής του νόμου άρχισαν μαζικούς ελέγχους ταυτοτήτων: οι αστυνομικοί ελέγχουν τα στοιχεία εγγραφής και τη συμμόρφωση με το καθεστώς των διαβατηρίων.

Οι έλεγχοι διεξάγονται στους δρόμους, στις αγορές, στα εμπορικά κέντρα, σε μεταφορικούς κόμβους.
Οι Αρχές έκανα έκκληση στους κατοίκους να έχουν μαζί τους έγγραφα που να πιστοποιούν την ταυτότητά τους.
Ως αποτέλεσμα της έκρηξης στο Βολγκογκράντ, στις 30 Δεκεμβρίου, έχασαν τη ζωή τους 15 άνθρωποι. Αυτό ανακοίνωσε ο αναπληρωτής Κυβερνήτης της Περιφερείας Βολγκογκράντ, Βασίλι Γκαλούσκιν.
Ο Γκαλούσκιν έκανε επίσης λόγο για 23 θύματα με εγκαύματα και πολλαπλά τραύματα. Νωρίτερα είχε αναφερθεί ότι η έκρηξη του τρόλεϊ στο Βολγκογκράντ 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν.
Εικάζεται ότι η βόμβα πυροδοτήθηκε από βομβιστή αυτοκτονίας.

Στο Διαδίκτυο εμφανίστηκε το πρώτο βίντεο από το σημείο της έκρηξης του τρόλεϊ στο Βολγκογκράντ.
Η έκρηξη σημειώθηκε σήμερα στις 08:23 τοπική ώρα. Από την τρομοκρατική ενέργεια σκοτώθηκαν 10 άνθρωποι, τουλάχιστον άλλοι 10 τραυματίστηκαν.

Ο σκελετός του τρόλεϊ στο Βολγκογκράντ, στο οποίο σήμερα το πρωί σημειώθηκε έκρηξη, έχει πρακτικά καταστραφεί, ο εκρηκτικός μηχανισμός εικάζεται ότι βρισκόταν στο κέντρο του.
«Τα τζάμια και οι τοίχοι του τρόλεϊ απουσιάζουν, ο σκελετός έχει καταστραφεί. Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί κάπου στη μέση του μεταφορικού μέσου», ανέφερε ο ανταποκριτής του τηλεοπτικού σταθμού «Ρωσία 24» από το σημείο του συμβάντος.
Ο ίδιος επίσης ανέφερε, ότι βλέπει στο σημείο της τραγωδίας τα σώματα των νεκρών, που πετάχτηκαν έξω από την έκρηξη στο όχημα.
Η ανακριτική επιτροπή της Ρωσίας επιβεβαιώνει το θάνατο των δέκα ανθρώπων από έκρηξη σε τρόλεϊ στο Βολγκογκράντ, ανέφερε ο επίσημος εκπρόσωπος της υπηρεσίας Βλαντίμιρ Μάρκιν.
«Στις 30 Δεκεμβρίου στις 8.23 στην περιοχή Τζερζίνσκι του Βολγκογκράντ σημειώθηκε έκρηξη σε τρόλεϊ. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, υπάρχουν τραυματίες και νεκροί», αναφέρεται σε μήνυμα του Υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων της ΡΟ.

Τα εκρηκτικά συστήματα στις δύο βόμβες που πυροδοτήθηκαν στο Βολγκογκράντ την Κυριακή και τη Δευτέρα ήταν ταυτόσημα, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνει την εκδοχή της σύνδεσης των δύο τρομοκρατικών επιθέσεων, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ανακριτικής Επιτροπής της ΡΟ Βλαντίμιρ Μάρκιν.

Πριν καλά καλά συνέλθει η Ρωσία από το σοκ της τρομοκρατικής επίθεσης στο σιδηροδρομικό σταθμό του Βόλγκογκραντ, μια νέα έκρηξη, αυτή τη φορά σε τρόλεϊ, έρχεται να συγκλονίσει.

Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για 15 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, ανάμεσά τους κι ένα παιδί που έχει τραυματιστεί σοβαρά.
Με εντολή του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Βόλγκογκραντ πηγαίνει ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, Αλεξάντρ Μποτνίκοφ.

Η έκρηξη σημειώθηκε μία ημέρα μετά την επίθεση αυτοκτονίας στο σιδηροδρομικό σταθμό του Βόλγκογκραντ από γυναίκα καμικάζι, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 17 ανθρώπους, και 40 ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι. Η νέα επίθεση σημειώθηκε σε απόσταση 1 χιλιομέτρου από το σιδηροδρομικό σταθμό.

Πλάνα που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση δείχνουν ό,τι απέμεινε από το κατεστραμμένο μπλε και λευκό τρόλεϊ με την οροφή του να έχει αποσπαστεί από το υπόλοιπο όχημα και πτώματα και συντρίμμια σκορπισμένα στο δρόμο.

Οι ομοσπονδιακές αρχές ανακοίνωσαν ότι για την έκρηξη, η οποία σημειώθηκε κοντά σε αγορά στη συνοικία Ντζερζίνσκι, διενεργείται έρευνα για "τρομοκρατική ενέργεια και διακίνηση όπλων".

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις, ενώ στο σημείο της έκρηξης βρίσκονται και μέλη των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών.Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τη σημερινή ή τη χθεσινή επίθεση, από την οποία σκοτώθηκαν 16 άνθρωποι και τραυματίστηκαν δεκάδες. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι από τη χθεσινή επίθεση 37 τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Οι δύο αυτές επιθέσεις εντείνουν την ανησυχία, όπως σχολιάζει το Ρόιτερς, σχετικά με την ασφάλεια των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν στις 7 Φεβρουαρίου στο Σότσι που βρίσκεται σε απόσταση 690 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Βόλγκογκραντ.

Σημειώνεται ότι τσετσένοι αυτονομιστές είχαν διακηρύξει ότι θα κάνουν τα πάντα για να σαμποτάρουν τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014 στο Σότσι της Ρωσίας.

Την επίθεση της Κυριακής έκανε η Οκσάνα Ασλάνοβα, το κεφάλι της οποίας βρέθηκε στο χώρο της επίθεσης. Πυροδότησε τα εκρηκτικά λίγο πριν από τα μηχανήματα ανίχνευσης μετάλλων και καθώς είδε έναν αστυνομικό να την πλησιάζει.

Η Ασλάνοβα είχε παντρευτεί δύο φορές με αντάρτες. Οι δύο σύζυγοί της είχαν σκοτωθεί από τις ρωσικές δυνάμεις.

Όλα δείχνουν πως δεν ήταν μόνη αλλά είχε συνεργό ο οποίος προς το παρόν έχει αναγνωριστεί μόνο με το επίθετό του, Παβλόφ.Καταζητούμενη από το 2012, η Οκσάν Ασλάνοβα ήταν φίλη μιας άλλης καμικάζι που σκότωσε έξι άτομα στο Βόλγκογκραντ τον Οκτώβριο όταν ανατινάχθηκε μέσα σε λεωφορείο γεμάτο φοιτητές, έγραψε η Lifenews.ru.


Πληροφορίες από Geopolitics & Daily News, skai.gr, newsit.gr, ΑΠΕ, Φωνή της Ρωσίας


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]