Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γόρδιος Δεσμός... Προτείνεται η λύση του Μεγάλου Αλεξάνδρου...

Σε προσυνάντηση  ομάδας Οικονομολόγων και επιφανών Κοινωνιολόγων και Συνταγματολόγων από διάφορες χώρες.στα πλαίσια του International Conference  on Financial and Management Science ICFMS 2013  το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 29-30 Δεκεμβρίου 2013 στην Kuala Lumpur στην Μαλαισία, συζητήθηκε επί μακρόν το οικονομικό-πολιτικό-κοινωνικό «Ελληνικό Αδιέξοδο». 

Η μακροοικονομική ανάλυση κατέδειξε για ακόμη μία φορά ότι το εφαρμοζόμενο πρόγραμμα από την Τρόϊκα είναι αδιέξοδο και παράλληλα διατυπώθηκαν ερωτηματικά για τις σκοπιμότητες που κρύβει η επιμονή εφαρμογής του. 
Παράλληλα έγινε απ΄όλους αποδεκτό το ότι στην πολιτικοοικονομική κοινωνική κορυφή, η διαπλοκή βασιλεύει και δισεκατομμύρια αλλάζουν χέρια μέσα από εύκολες νομιμότυπες διαδικασίες. Χαρακτηρίστηκαν ως απαράδεκτες και Συνταγματικά έωλες οι Κοινοβουλευτικές αποφάσεις, με την Δημοκρατία να υποχωρεί ενώπιον ενός τυραννικού καθεστώτος.    

Ως θύμα εντοπίστηκε κυρίως η μεσαία τάξη, ενώ η σχέση πλούτου μεταξύ των χαμηλών οικονομικών στρωμάτων  και των υψηλών έχει τροποποιηθεί δραστικά υπέρ των δεύτερων.
Αναφορά έγινε και στον μεγάλο αριθμό αυτοκτονιών, στην υπογεννητικότητα αλλά και στην μεγάλη μετανάστευση των νέων, τα οποία θα οδηγήσουν σε δραστική μείωση του Ελληνικού Πληθυσμού τα επόμενα χρόνια!!! 

Η εξέταση της Συνταγματικής πτυχής ανέδειξε άμβλυνση του Συντάγματος ενώ οι Κυβερνητικές αποφάσεις κινούνται  στα όρια της Συνταγματικής νομιμότητας. Ενώ αναφέρθηκαν τόσο περιπτώσεις κυβερνητικών παρεμβάσεων σε θεσμικό επίπεδο, όσο και άρνηση της Κυβερνητικών αξιωματούχων εφαρμογής αποφάσεων ανωτάτων θεσμικών οργάνων..

Στο δια ταύτα, υποστηρίχθηκε, ότι η μετακύληση από το  υφιστάμενη πολιτική πραγματικότητα σε μία άλλη η οποία θα μπορεί να εγγυηθεί ισονομία και ισοπολιτεία, είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει, λόγω των αντιστάσεων του υφιστάμενου πολιτικού κατεστημένου, σε κάθε προσπάθεια ουσιαστικής αλλαγής.
 
Ως παράδειγμα υπεδείχθη η εμμονή διατήρησης του νόμου «περί ευθύνης υπουργών» και «συντεχνιακή» άρνηση των αιτημάτων άρσης της ασυλίας, με τελευταία την περίπτωση Βενιζέλου.

Εν κατακλείδι, το οικονομικό-πολιτικό-κοινωνικό «Ελληνικό Αδιέξοδο» παρομοιάστηκε με τον Γόρδιο Δεσμό με μόνη αποτελεσματική λύση, αυτήν που επέλεξε ο Μέγας Αλέξανδρος!!!
Και ο νοών νοήτω!!!!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]