Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποιός ελληναράς πήρε το παπουτσόκουτο με τα πεντακοσάρικα;

Πως κατέληξε στους τούρκους ο Αστέρας
Οι «βρώμικες» μπίζνες Μπαγίς στην Ελλάδα
Το «βαποράκι» του ομίλου Dogus



Ο παραιτηθείς λόγω του σκανδάλου διαφθοράς που συγκλονίζει την Τουρκία τις δύο τελευταίες ημέρες υπουργός επί ευρωπαϊκών υποθέσεων Egemen Bagis είναι ο άνθρωπος ο οποίος είχε αναλάβει τα τέσσερα τουλάχιστον τελευταία χρόνια να ανοίξει τα ελληνικά «κανάλια» στον όμιλο Dogus (ο οποίος ελέγχεται από τον Τούρκο μεγιστάνα FeritSahenk) κατ΄ εντολή του ίδιου του Τούρκου πρωθυπουργού R.T. Erdogan.

Αυτό ουσιαστικά συνάγεται από τα «έργα και τις ημέρες» του E. Bagis στην Ελλάδα και τις πολλές επισκέψεις του (Νοέμβριος 2009, Οκτώβριος 2010, Μάιος 2011, Ιανουάριος 2012, Οκτώβριος 2013) ιδιωτικές οι περισσότερες) όπου εκτός του γεγονότος ότι αλώνιζε κυριολεκτικά τη δυτική Θράκη -εξυπηρετώντας τα σχέδια του τουρκικού προξενείου, στο περιθώριο αυτό των επισκέψεών του είχε και συναντήσεις με διάφορους κύκλους οικονομικούς και πολιτικούς εντός της χώρας.

Λόγω της ιδιότητάς του ο Ε. Bagis αλλά και λόγω της υποτελούς πολιτικής των κυβερνήσεων Γ. Παπανδρέου, Λ. Παπαδήμου και Σ. Σαμαρά είχε μετατρέψει την Αθήνα σε «δεύτερο σπίτι» του κατά κανόνα με ιδιωτικές επισκέψεις και συναντήσεις με Έλληνες υπουργούς και υφυπουργούς του κύκλου των οικονομικών υπουργείων.

Σε αυτούς ο E.; Bagis προωθούσε βάσει εντολών βέβαια τον όμιλο Dogus ως τον πλέον αξιόπιστο εταίρο για επενδύσεις στην Ελλάδα!

Να σημειωθεί βέβαια πως ο τουρκικός όμιλος DOGUS Holding A.S, είναι το ίδιο το τουρκικό κράτος ένας από τους μεγαλύτερους στον τραπεζικό, βιομηχανικό, κατασκευαστικό και τουριστικό τομέα στην Τουρκία με απολήξεις σε όλα τα κλιμάκια του τουρκικού κρατικοούμηχανισμού και του τουρκικού “βαθέως” κράτους, μέρος του οποίου βέβαια αποτελεί και οE. Bagis.

Το ερώτημα βέβαια είναι πως απλά τους συναντούσε ή ακολουθούσαν και τα «βαλιτσάκια» κάτι που θεωρούμε απόλυτα βέβαιο από την στιγμή, και όπως αποκαλύπτεται στην Τουρκία, αυτή ήταν η δουλειά του Τούρκου υπουργού ευρωπαϊκών υποθέσεων: Δηλαδή να συλλέγει και να μοιράζει «βαλιτσάκια» με δολάρια και ευρώ κάνοντας ουσιαστικά τον ενδιάμεσο σε διάφορες «μπίζνες».

Κατά αυτόν ακριβώς τον τρόπο κατέληξαν στον όμιλο Dogus Holding A.S τέσσερις μαρίνες σε Κέρκυρα, Λευκάδα και Πελοπόννησο όπως βέβαια και ο Αστέρας.

Σημείωση: Δεν θέλουμε φυσικά να προσάψουμε καμία κατηγορία αλλά πριν κλείσει η αγοραπωλησία του Αστέρα, ο Bagis είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη ενώ τον Οκτώβριο του 2013 συναντήθηκε με στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ και ένα στέλεχος του υπουργειου Ανάπτυξης.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]