Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΗΠΑ: Δικαστήριο απαγόρευσε το όνομα Μεσσίας σε νεογέννητο

Αμερικανικό δικαστήριο διέταξε την αλλαγή του ονόματος ενός νεογέννητου από Μεσσίας σε Μάρτιν, με το αιτιολογικό ότι ο μοναδικός αληθινός μεσσίας είναι ο Ιησούς Χριστός.

Οι γονείς του 7 μηνών Μεσία ΝτεΣον Μάρτιν από το Τενεσί είχαν πάει στο δικαστήριο για να διευθετήσουν το επώνυμο του παιδιού, ωστόσο η δικαστής διέταξε και την αλλαγή του ονόματος, με το παραπάνω αιτιολογικό, ενώ προσέθεσε ότι το όνομα του παιδιού θα μπορούσε να του δημιουργήσει προβλήματα, μεγαλώνοντας, σε μια περιοχή με την πλειοψηφία των κατοίκων να είναι χριστιανοί.

«Το όνομα Μεσσίας είναι τίτλος και τον τίτλο αυτόν τον έχει κερδίσει μόνο ένα πρόσωπος. Το πρόσωπο αυτό είναι ο Ιησούς Χριστός. Το όνομα αυτό θα μπορούσε να φέρει το παιδί σε διένεξη με πολλούς ανθρώπους και σε αυτό το στάδιο της ζωής του δεν μπορεί να κάνει οποιαδήποτε επιλογή πάνω στο όνομά του», δήλωσε η δικαστής αιτιολογώντας την απόφασή της.

Πλέον το παιδί θα ονομάζεται Μάρτιν ΝτεΣον ΜακΚάλοου, το οποίο περιλαμβάνει τα επώνυμα και των δύο γονιών.

Η μητέρα του παιδιού δήλωσε στα αμερικανικά μέσα ότι θα ασκούσε έφεση κατά της απόφασης.

«Δεν περίμενα ποτέ ότι ένας δικαστής θα άλλαζε το όνομα του παιδιού μου εξαιτίας των θρησκευτικών του αντιλήψεων», πρόσθεσε. Επίσης, δήλωσε πως η επιλογή του ονόματος Μεσσίας έγινε όχι λόγο των θρησκευτικών της πεποιθήσεων αλλά επειδή της άρεσε ο τρόπου που ακουγόταν, σε συνδυασμό με τα ονόματα των άλλων δύο παιδιών της, Μίκα και Μέισον.

Το όνομα Μεσσίας το 2012 ήταν 387ο στη λίστα με τα πιο δημοφιλή ονόματα στις ΗΠΑ, σκαρφαλώνοντας από την 633η θέση το 2011.




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]