Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αίγυπτος: Τεράστιες αφίσες του Πούτιν με τον στρατηγό Σίσι

Τελικά οι ΗΠΑ κάνουν όλα όσα δεν πρέπει και κατορθώνουν να χάνουν γεωπολιτικά μέσα από την επιθετικότητα και την παρεμβατικότητά τους

Μια τεράστια αφίσα του Ρώσου Προέδρου Β. Πούτιν, με στολή του ρωσικού πολεμικού ναυτικού και με την επιγραφή στα αραβικά «bye – bye, Αμερική!!!» εμφανίστηκε στην πόλη της Αλεξάνδρειας , δίπλα από τις εικόνες του στρατηγού Αμπντέλ Φατάχ αλ – Σίσι, και του πρώην ηγέτη της Αιγύπτου του στρατηγού Γκαμάλ Αμπντέλ Νάσερ.

Ταυτόσημα η ίδια αφίσα εμφανίσθηκε και στο αιγυπτιακό θέρετρο Hurghada. Υπάρχουν πορτρέτα των τριών ηγετών και επιγραφή γραμμένη στα ρωσικά που αναφέρει: «Καταπολέμηση της τρομοκρατίας – είναι απαραίτητο ότι οι άνθρωποι του στρατού πρέπει να ασχοληθούν εκτενώς με τη βία και την τρομοκρατία» προκαλώντας αίσθηση σε δυτικούς παρατηρητές.

Εν τω μεταξύ, ποιοι ακριβώς κρέμασαν αυτές τις αφίσες παραμένει άγνωστο.
Υπενθυμίζουμε ότι ο στρατηγός Abdel Fattah al – Σίσι είναι σήμερα ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της Αιγύπτου, και στην πραγματικότητα διοικεί τη χώρα.
Σύμφωνα με διάφορες πηγές, ο στρατός της Αιγύπτου μετά την ανατροπή του Πρώην Προέδρου Mursi στην πραγματικότητα εναντιώθηκε έναντι των των ΗΠΑ και του Κατάρ. Αλλά από την άλλη πλευρά η Σαουδική Αραβία υποστήριξε τον αιγυπτιακό στρατό, καθώς βρίσκεται σε διαρκή αντιπαλότητα με το Κατάρ για διαφόρους λόγους. Μετά τη νίκη του αιγυπτιακού στρατού έγινε φανερό οι ΗΠΑ προσπάθησαν να την υποστηρίξουν ανεπιτυχώς, αλλά προφανώς ο στρατός της Αιγύπτου επέλεξε έναν άλλο «σύμμαχο» συνεχίζει το δημοσίευμα.

Σήμερα, τα αιγυπτιακά μέσα μαζικής ενημέρωσης αναφέρθηκαν σε «υποτιθέμενο κλείσιμο των στενών του Σουέζ» από τον στρατηγό Αλ – Σίσι για τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα και πολεμικά πλοία που θέλουν να επέμβουν στη Συρία, πράγμα όμως που δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά.

Σχόλιο: Το γεγονός αυτό από μόνο του «μπορεί» να χαρακτηρισθεί και ως μεμονωμένο, αλλά είναι έτσι; Η αιγυπτιακή στρατιωτική ελίτ «γαλουχημένη» από τις παραγωγικές σχολές ακόμα στο όραμα και την «παρουσία» του στρατηγού Νάσερ ενός ανθρώπου που έως τις ημέρες μας θεωρείται στην Αίγυπτο ως ήρωας και μεγάλος μεταρρυθμιστής της χώρας των Φαραώ, ασχέτως πολιτικών και θρησκευτικών πεποιθήσεων « θέλει να αλλάξει ρότα».

Θεωρούν ότι οι ΗΠΑ υποστήριξε «θερμά» την πτώση του Μουμπάρακ και την άνοδο των «αδελφών μουσουλμάνων» του Προέδρου Μόρσι επιφέροντας παράλληλα το χάος και την διάλυση σε μία χώρα 80 εκατομμυρίων κατοίκων. Η προσπάθεια «ουδέτερης υποστήριξης» του στρατηγού Αλ Σίσι από τις ΗΠΑ δεν άλλαξε την άποψη της στρατιωτικής ελίτ ούτε κατ’ ελάχιστο διότι «διείδαν» την αποσάθρωση του πολιτικού συστήματος της χώρας εξεγείροντας ταυτόχρονα «εθνικιστικά αντανακλαστικά», εντάσσοντας παράλληλα την χώρα σε μία ιδιότυπη κατάσταση όμοια με αυτής της οθωμανικής περιόδου. Η Ρωσία διαβλέποντας την «ευκαιρία» γύρισε παρασκηνιακά σε παλιά λημέρια υποσχόμενη και αυτή « λαγούς με πετραχήλια». Μην ξεχνάμε τον Αμερικανό ΥΠΕΞ που έπαιρνε στο τηλέφωνο τον στρατηγό Αλ Σίσι και αυτός δεν εμφανίζονταν μετά την επέμβαση του αιγυπτιακού στρατού στις ταραχές.

Σύμφωνα με αρκετά δημοσιεύματα στον ρωσικό τύπο από στρατιωτικούς και πολιτικούς αναλυτές που αποτελούν την ημιεπίσημη «φωνή» της Ρωσίας, η ρωσική πολιτική ελίτ «περίμενε» αρκετά χρόνια να «πέσει» η Αίγυπτος σαν ένα « ώριμο μήλο» στην αγκαλιά της ρωσικής αρκούδας προβάλλοντας την αμερικανική «αδράνεια και συγκεκαλυμμένη εχθρότητα» όπως αναφέρουν σε αυτήν την χώρα. Μάλιστα όπως ανέφερε Ρώσος αναλυτής «θέλουν δεν θέλουν» θα γυρίσουν σε εμάς αναπολώντας παλιές δόξες. Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι έχουν "πολύ δουλειά" ειδικά τον τελευταίο μήνα στην Αίγυπτο «αποκαθιστώντας παλιές γέφυρες» με την ανώτατη στρατιωτική ηγεσία. Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax έγινε γνωστό ότι η Ρωσία έως το τέλος του έτους θα εκτοξεύσει δορυφόρο (πιθανόν κατασκοπευτικό!!!) για λογαριασμό της Αιγύπτου.

«Η Αίγυπτος υπολογίζει στη βοήθεια της Ρωσίας σε αυτή την τόσο δύσκολη για τη χώρα περίοδο», δήλωσε πριν μερικές ημέρες ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Τύπου της Πρεσβείας της Αιγύπτου στη Μόσχα Ιζεντίν Σαχίν.

Πάντως στον μόνο ξένο άρχοντα που άνοιξε τις πύλες της «οικειοθελώς» η Αίγυπτος ήταν ο μεγάλος Έλληνας στρατηλάτης Αλέξανδρος ή Ισκαντέρ κατά τους Αιγύπτιους που άφησε ανεξίτηλα το ίχνος του ειδικά στην πόλη της Αλεξάνδρειας, αφήνοντας παρακαταθήκη για τις μελλοντικές γενιές της σπουδαίας και ιστορικής αυτής χώρας.

Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών





Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]