Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Πολύ κάτω από τη βάση»!

Οι ηγέτες των Αθηνών αντί να τρέξουν να κρυφτούν μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του ΔΝΤ, επιχείρησαν να εμφανιστούν και... δικαιωμένοι!


Το πολιτικό πλήγμα που δέχθηκε η κυβέρνηση Σαμαρά και λοιπών μνημονιακών δυνάμεων από το ΔΝΤ, τον διεθνή οργανισμό που από κοινού με την ΕΕ διαμόρφωσαν και επέβαλαν στη χώρα μας το Μνημόνιο, ήταν ισχυρότατο. 
Μετά από τρία ολόκληρα χρόνια οδυνηρότατης μνημονιακής πολιτικής, «μακροοικονομικά τα αποτελέσματα ήταν πολύ κάτω από τη βάση», αναφέρεται στην, υποτίθεται απόρρητη, έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα που διοχετεύθηκε στον Τύπο. 
Χαράμι πήγαν δηλαδή όλες οι θυσίες του ελληνικού λαού. Το ΔΝΤ ρίχνει στην ΕΕ όλες τις ευθύνες για το έγκλημα που διέπραξαν από κοινού κατά της Ελλάδας.

Ομολογεί το ΔΝΤ ότι το Μνημόνιο δεν έγινε για να βοηθήσει την Ελλάδα, αλλά για να δώσει χρόνο στην Ευρωζώνη να προετοιμάσει την άμυνα των υπόλοιπων χωρών - μελών της. Ομολογεί επίσης το ΔΝΤ ότι οι Γερμανοί, οι Γάλλοι και οι λοιποί Ευρωπαίοι δεν επέτρεψαν να γίνει «κούρεμα» του ελληνικού χρέους το 2010 για να μην υποστούν ζημιές οι τράπεζές τους που κατείχαν ελληνικά ομόλογα.

Αξιοθρήνητη δουλοφροσύνη επέδειξαν όλοι οι Ελληνες πολιτικοί που κυβερνούσαν τη χώρα αυτή τη μαύρη τριετία. Οι ξένοι τη δουλειά τους έκαναν. Τα συμφέροντα των δικών τους τραπεζών φρόντιζαν να διαφυλάξουν. 
Οι εν Αθήναις ηγέτες όμως αποδείχθηκαν παντελώς ανίκανοι να υπερασπιστούν θεμελιώδη συμφέροντα του ελληνικού πληθυσμού. Απέχθεια προκάλεσαν και οι δηλώσεις τους μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του ΔΝΤ. 
Αντί να τρέξουν να κρυφτούν από ντροπή, επιχείρησαν να εμφανιστούν και... δικαιωμένοι! «Αυτό κάνω εδώ κι έναν χρόνο, διορθώνω τα λάθη»! ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. «Η έκθεση του ΔΝΤ καταγράφει και επιβεβαιώνει θέσεις που έχουμε παρουσιάσει δημόσια κατ' επανάληψη» πλειοδότησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Αγρίεψαν οι Γερμανοί. Φυσικά και δεν φταίει το μνημόνιο για την ελληνική τραγωδία, διακήρυξε το Βερολίνο, έξω φρενών με τη στάση του ΔΝΤ. 
Τότε ποιος φταίει; Μα, φυσικά οι Ελληνες! 
«Πιθανότατα είχαν εναποτεθεί υπερβολικά μεγάλες προσδοκίες στην προσωπική ευθύνη των Ελλήνων» αναφέρει επί λέξει ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών. 
Στη συνέχεια, όπως καταλαβαίνει ο καθένας, η ανακοίνωση αυτή εξηγεί γιατί οι Ελληνες διέψευσαν τις «υπερβολικά μεγάλες προσδοκίες» των Γερμανών! 
Οι Γερμανοί δεν φταίνε ποτέ, ως γνωστόν. 
Πάντοτε φταίνε οι άλλοι.

Δεν είναι καλύτερο το ΔΝΤ από τους Γερμανούς. Η «λάθος συνταγή» που δήθεν αναγνωρίζει δεν σηματοδοτεί αλλαγή πορείας, χαλάρωση της μνημονιακής λιτότητας. Κάθε άλλο. Το ΔΝΤ στην ίδια έκθεση προτείνει... αγριότερη λιτότητα, μεγαλύτερη κοινωνική βαρβαρότητα! 
Οι κατασχέσεις πρώτης κατοικίας θα αρχίσουν αμέσως, το πολύ ως τον Αύγουστο, είναι το πρώτο μέτρο που προτείνει! 
Μείωση ΦΠΑ; Αύξηση! Από το 13% που είναι σήμερα να πάει στο 19% ή στο 21% ο ΦΠΑ στα τρόφιμα, στο νερό, στο ηλεκτρικό, στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς. 
Απαιτεί: Ακόμη μεγαλύτερη αύξηση στον ΦΠΑ για τα φάρμακα, τα βιβλία, τις εφημερίδες - από το 6,5% να πάει κι αυτός στο 19% ή στο 21%, να τριπλασιαστεί! 
Μεγαλύτερη φτώχεια θέλει για τους Ελληνες και το ΔΝΤ.
Να γίνει δυσκολότερη η πρόσβαση των εκατομμυρίων ανέργων και φτωχών στο φαγητό, στο νερό, στα φάρμακα, στο ηλεκτρικό. 
Κοινωνικός Μεσαίωνας...
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]