Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το μυστικό των Ελλήνων…



Αυτό που φέρνει τα πάνω-κάτω…

Μερικοί θεωρούν ότι με εκ νέου εκλογές ή με απότομη έξοδο από το ευρώ θα λυθεί το χρόνιο πρόβλημα της Ελλάδας. Πόσοι είναι έτοιμοι άραγε να χάσουν την βολή τους, καθότι με τα προαναφερθέντα σενάρια η Ελλάδα θα οδηγηθεί στην απόλυτη πτώχευση, αφού η δραχμή θα υποτιμηθεί, οι μισθοί θα πάνε στο μισό, τα εθνικά χρέη θα μείνουν σε ευρώ και η κάνουλα χρημάτων θα κλείσει. Μερικοί θα πουν, μα έχουμε ήδη πτωχεύσει. Όχι είναι η απάντηση. Πτώχευση σημαίνει να είναι τα πάντα κλειστά. Να μην κινείται τίποτα. Τα ράφια στα καταστήματα τροφίμων να είναι άδεια. Αυτό σημαίνει πτώχευση.

Το παγκόσμιο σχέδιο, για όσους δέχονται την ύπαρξή του, αυτό σκοπεύει να επιβάλλει, έτσι ώστε να δοθεί μετά η «λύση» της παγκόσμιας κυβέρνησης, η οποία δρα εδώ και χρόνια από το παρασκήνιο. 

Εμείς συμφωνούμε, το ιδανικό θα ήταν μια έξοδος του Μεσολογγίου. Αυτή είναι η ελληνική λύση, μιας και σχεδόν πάντα οι Έλληνες αντιδρούσαν κάθετα. Δεν γνώριζαν διπλωματία και πολιτικαντιλίκι. Αυτά είναι νέο-ελληνικά χαρακτηριστικά, εισαγόμενα από την Δύση.  

Ωστόσο, αναρωτηθείτε, είστε έτοιμοι να επιβιώσετε χωρίς το σύστημα; Ή μήπως χρειάζεται κι άλλος καιρός για να συνηθίσουμε στην νέα κατάσταση;

Υπό αυτές τις συνθήκες πραγματική αλλαγή μην περιμένετε. Το μόνο που θα μπορούσε να γίνει είναι να σκεφτούν εκεί στην κυβέρνηση ένα οργανωμένο σχέδιο, προκειμένου να πάμε μετά από κάποιο διάστημα στην δραχμή και να είμαστε έτσι καλυμμένοι σε περίπτωση διάλυσης της Ευρωζώνης. Συγχρόνως να ενισχυθεί η ιδιωτική πρωτοβουλία με χαμηλούς φόρους και να αρχίσουμε επιτέλους να παράγουμε. Το χρέος ούτως ή άλλως είναι υπέρογκο και αποκλείεται να αποπληρωθεί. Υπάρχει για να μας κρατάει με το κεφάλι κάτω. Άλλωστε είμαστε από μόνοι μας «αλυσοδεμένοι» με τα «αγαθά» του καταναλωτισμού.

Η Ελλάδα με μεταμοντέρνα «κουλτούρα» και χωρισμένη σε κόμματα δεν πάει πουθενά. Μόνο ενωμένοι, αφυπνισμένοι και έτοιμοι για όλα οι Έλληνες θα φέρουν την πραγματική αλλαγή. 

Εντούτοις, είμαστε δύσκολος λαός. Ο καθένας θεωρείται αρχηγός, λέγοντας το μακρύ και το κοντό του. Απαιτείται ένας σοβαρός ηγέτης να μας συμμαζέψει. Αυτήν την στιγμή όμως υπάρχει στην Ελλάδα;

Κάποιες διεθνείς συγκυρίες ίσως μας δώσουν μια μικρή ανάσα

Η κατάσταση θα φτάσει στο απροχώρητο. 

Έτσι πρέπει να γίνει μάλλον. 

Για να ξυπνήσουμε και να ξαναθυμηθούμε ποιοι είμαστε. Για να ξεπλυθεί η χώρα από την διαφθορά και τις ιδεοληψίες. 

Αυτό είναι το μυστικό της ανάνηψης και εν συνεχεία της ανάκαμψης. 

Αυτό είναι το μυστικό των Ελλήνων:  

Η αφύπνιση, όταν ο κόμπος φτάνει στο χτένι. 

Τότε που, εκεί που δεν το περιμένει κανείς, η θηλιά γίνεται λάσο και πνίγει τους όποιους εισβολείς.


«Άιντε θύμα, άιντε ψώνιο, 
άιντε σύμβολο αιώνιο. 
Αν ξυπνήσεις μονομιάς, 
θα 'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς»...


Πηγή: Πυγμή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. καλό αλλά χλωμό το κόβω να γίνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το μυστικό των Ελλήνων είναι ότι λίγοι κάνουν τους "αγώνες" και έχουν την ανδρεία, αλλά οι υπόλοιποι τιποτένιοι έχουν την πονηριά να δρέψουν τις δάφνες και να χειραγωγήσουν τα πρόβατα. Ψυχή βαθειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]