Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σφαγή στο ΠΑΣΟΚ «παπανδρεϊκών» με όπλο τα οικονομικά

Ο λογιστικός έλεγχος του ταμείου του κόμματος κατά την εποχή του Γιώργου εντάσσεται στην προσπάθεια Βενιζέλου να ελέγξει όλες τις φράξιες

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Σε ανελέητη σύγκρουση αλληλοεξόντωσης των διαφόρων πτερύγων του ΠΑΣΟΚ εξελίσσεται η προσπάθεια του Βαγγέλη Βενιζέλου να παραμείνει ηγέτης του κόμματος της ελάσσονος συμπολίτευσης. Υπό το άχθος των βαρύτατων προσωπικών ευθυνών του για την καταβαράθρωση της ελληνικής οικονομίας και προσπαθώντας να αποτρέψει το τέλος της πολιτικής του καριέρας τη νύχτα των επόμενων βουλευτικών εκλογών, ο Ευ. Βενιζέλος επιχειρεί να εξουδετερώσει την απειλή των ενδοΠΑΣΟΚικών φατριών με ένα εξαιρετικά επικίνδυνο όπλο: τη διαχείριση των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ.

Για όποιον έχει έστω και ελάχιστη γνώση του πώς διοικούνται οικονομικά τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, ήταν εξαρχής προφανές ότι η απόφαση του Ευ. Βενιζέλου να αναθέσει στις έξι μεγαλύτερες ελεγκτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα (όλες τους τοπικά παραρτήματα ξένων εταιρειών) να ελέγξουν την οικονομική διαχείριση του ΠΑΣΟΚ κατά τα έτη 2004 - 2010, όταν δηλαδή πρόεδρος του κόμματος ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου, συνιστούσε ωρολογιακή βόμβα μεγάλης ισχύος.

Καμιά διαχείριση κανενός κόμματος δεν αντέχει σε υποτυπώδη λογιστικό έλεγχο τέτοιου επιπέδου! Εστιάζοντας τον έλεγχο αποκλειστικά και μόνο στην περίοδο Παπανδρέου, ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήθελε να κρατάει «οικονομικοπολιτικά ομήρους» όλους τους «γιωργακικούς» του κόμματος και να μπορεί ανά πάσα στιγμή να πετάξει στην πολιτική αρένα τον Γιώργο Παπανδρέου για να κατασπαραχθεί πολιτικά από τα πλήθη που δικαίως τον μισούν και θα ήθελαν να τον δουν ακόμη και στη φυλακή για το κακό που έκανε στους Ελληνες υπάγοντας τη χώρα σε υποτελές καθεστώς Μνημονίου.

Παράλληλα, με την κίνηση αυτή ο Β. Βενιζέλος στέλνει σαφές μήνυμα και προς τα υπολείμματα των «εκσυγχρονιστών», οι οποίοι έχουν πια απομακρυνθεί εντελώς από κοντά του και κάποιοι δείχνουν να συσπειρώνονται γύρω από το μέχρι τώρα ουσιαστικά ανύπαρκτο κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου. Αν όμως το κόμμα αυτό επιβιώσει μέχρι τις εκλογές, δεν αποκλείεται να πάρει 1% ή 1,5% ή κάποιο ποσοστό αυτής της τάξης μεγέθους, το οποίο όχι μόνο θα αποκοπεί από το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, αλλά και θα μειώσει ακόμη περισσότερο την επιρροή του ΠΑΣΟΚ στον κόσμο.

Μια εκλογική απήχηση που σε καμιά δημοσκόπηση δεν εμφανίζεται ικανή να υπερβεί το μονοψήφιο (!) εκλογικό ποσοστό, με σαφή τον κίνδυνο προσωπικά για τον Βαγγέλη Βενιζέλο να μείνει στην ιστορία ως «ο Ζίγδης του ΠΑΣΟΚ» από το όνομα του αρχηγού της ΕΔΗΚ που ενταφίασε μεταπολιτευτικά τις δυνάμεις της Ενωσης Κέντρου, ανοίγοντας έτσι διάπλατα τις πύλες για την απόλυτη κυριαρχία και τον εκλογικό θρίαμβο του ΠΑΣΟΚ. Στοχεύοντας τους παπανδρεϊκούς, ο Β. Βενιζέλος στέλνει ένα έμμεσο αλλά σαφέστατο μήνυμα και προς τους τέως «εκσυγχρονιστές», καθώς ανά πάσα στιγμή, όσο είναι ακόμη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μπορεί να παραγγείλει έλεγχο προγενέστερης εποχής, της περιόδου αρχηγίας Κώστα Σημίτη για τα οικονομικά του κόμματος.

Με δεδομένο όμως ότι η κρατική επιχορήγηση προς τα πολιτικά κόμματα είναι δημόσιο χρήμα, η επισημοποίηση της ύπαρξης λογιστικού πορίσματος ελέγχου που επιβεβαιώνει την τυπική «εξαφάνιση» εκατομμυρίων ευρώ υπό το πρίσμα του ότι δεν δικαιολογούνται με παραστατικά αποδεκτά από τις φορολογικές αρχές, μπορεί να προκαλέσει αυτεπάγγελτη παρέμβαση εισαγγελέα. Σε μια τέτοια περίπτωση η υπόθεση του ταμείου του ΠΑΣΟΚ θα αποκτούσε μια εντελώς δική της δυναμική, μη εξαρτώμενη πλέον από τις προθέσεις του νυν προέδρου του κόμματος. Κάτι τέτοιο θα δυναμίτιζε το πολιτικό σκηνικό.

Δεν αποκλείεται καθόλου ένας τέτοιος έλεγχος να έφερνε στο φως της δημοσιότητας και τις αδιαφανείς ενισχύσεις όλων των πολιτικών κομμάτων από διάφορους επιχειρηματίες, αλλά και τα μαύρα χρήματα που χρησιμοποιούν ενδεχομένως τα κόμματα για την εξαγορά μέσων ενημέρωσης ή ατόμων που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτόν, τις σχέσεις των κομμάτων με επιχειρήσεις «βιτρίνες» που τους εξασφαλίζουν χρήματα για κομματικές δραστηριότητες και μύρια όσα. Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι ο εν ισχύι τρόπος οικονομικής διοίκησης των κομμάτων αφήνει τεράστια περιθώρια, θεωρητικά μιλώντας, για καταχρήσεις και απάτες κάθε είδους, ακόμη και για τον προσωπικό πλουτισμό κομματικών στελεχών και υπαλλήλων που δεν έχουν ηθικές αναστολές. Προφανώς και δεν τελούμε εν επιγνώσει τέτοιων δραστηριοτήτων στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και δεν θα μας εξέπληττε καθόλου αν η δικαιοσύνη ανακάλυπτε ότι όντως διεπράχθησαν αδικήματα αυτού του είδους.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

9 σχόλια :

  1. Σάλος έχει προκληθεί στο ΠΑΣΟΚ με την «μαύρη» τρύπα στα οικονομικά του κόμματος κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και για το ταξίδι του στην Κόστα Ρίκα.
    Συνεργάτες του πρώην Πρωθυπουργού αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο ταξίδι κόστισε 20.000 ευρώ και όχι 200.000 ευρώ, ενώ κάνουν λόγο για "σκοπιμότητα" που "δεν έχει όρια".

    «Αφήνουμε στην άκρη για την ώρα τη σημασία που έχει για την Ελλάδα η παρουσία Έλληνα πολιτικού στην ηγεσία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Για να πούμε τα εξής: Πόσα λένε ότι κόστισε το ταξίδι Παπανδρέου και συνεργατών του τον Ιανουάριο του 2012 στο μεγάλο Συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στη Κόστα Ρίκα; 200.000 ευρώ είπαν; Ζήτημα να ήταν 20.000. Ναι. Όχι 200.000, αλλά 20.000. Και όχι μόνο για τον Παπανδρέου, αλλά για όλη την αποστολή», τονίζουν στενοί συνεργάτες του πρώην Πρωθυπουργού και συμπληρώνουν:

    «Και πόσο λένε ότι κόστισε η μετάβαση Παπανδρέου και συνεργατών του στο Γιοχάνεσμπουργκ στα τέλη Αυγούστου 2012, όπου επανεκλέχτηκε πανηγυρικά Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς; Άλλα 200.000 ευρώ δεν είπαν; Εδώ κι αν η αλήθεια σπάει κόκαλα: ο Παπανδρέου δεν ζήτησε από το ΠΑΣΟΚ να καλύψει τα έξοδα ούτε του ίδιου, ούτε κανενός συνεργάτη του. Τα μόνα έξοδα του ΠΑΣΟΚ ήταν για την τριμελή αντιπροσωπεία που έστειλε το ίδιο το Κίνημα».

    «Αυτά τα ολίγα για την ώρα. Γιατί η σκοπιμότητα ορισμένων δεν έχει όρια. Ιστορικά πάντως, οι παραγωγοί λάσπης πνίγηκαν στα ίδια τους τα εργοστάσια», καταλήγουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι φανερό και κατανοητό σήμερα γιατί έγιναν όλα…

    Γράφει ο Ν Βράχος.

    Ο Οκτώβριος του 2009, θα μείνει στην ιστορία , σαν ο μήνας της αποκάλυψης. Ο μήνας που φανέρωσε το πόσο άθλιο, πρόστυχο και αιμοβόρο είναι το παρακράτος του δοσιλογισμού και της…εθνικοφροσύνης .
    3% έλλειμμα ψέλλιζε την παραμονή των εκλογών ο ευτραφής πρωθυπουργεύων νεανίσκος ,της δυναστείας των ευκατάστατων κληρονόμων.
    Είναι ‘’τρελό’’ το πανηγύρι που κάθε μέρα γίνονταν πίσω, δίπλα και εμπρός από τον ευτραφή νεανία της πολιτικής ανημπόριας και της εκλεκτικής ‘’κοψιδοφαγίας’’ και της εξειδικευμένης τυροπιτολαγνείας..

    865.000 προσλήψεις από το 2004-2009, εκ των οποίων οι περισσότεροι από το..παραθύρι της ντροπής , της εξαπάτησης, της σπατάλης, της μικροκομματικής διαφθοράς και παραζάλης της γαλάζιας ‘’συνέντευξης’’.
    Καλόγηροι και ..πολιτικές καλόγριες κυβερνούσαν , αγόραζαν και πούλαγαν τα κρατικά ιμάτια και αποφάσιζαν για το σήμερα, το χθές και το αύριο των παιδιών μας και της πατρίδας μας.
    Με 120.000 ευρώ αγόραζες ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο στο Καπανδρίτι και αλλού…. Κι όμως η προκλητικότητα, η αδιαφορία και ο’’ετσιθελισμός’’ αποτελούν τα ..όπλα τους συστήματος.
    35 ΔΙΣ ευρώ έλλειμμα και ο ανενδοίαστος μεγαλοκληρονόμος δεν συγκινήθηκε δεν..δάκρυσε. Πήρε τα όρη και τα βουνά ψάχνοντας για ‘’κοψίδια’’ και γελαδόγαλο.

    Έτσι είναι φανερό και κατανοητό σήμερα, γιατί όλοι οι πολιτικάντηδες ξεσηκώθηκαν εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου. Είναι επίσης κατανοητό γιατί όλοι οι λαθροβολεμμένοι , είπαν όχι σε κάθε αλλαγή που έθιγε τα κεκτημένα τους και δημιουργούσε υποδομές για μια Ελλάδα ισότητας, ευνομίας και φοροδοτικής υποχρέωσης..
    Είναι επίσης κατανοητό γιατί όλοι μας δυσφορήσαμε όταν καταργήθηκε το τραπεζικό απόρρητο και άρχισε να φαίνεται η βρώμικη ‘’αλήθεια’’ των παραμυθατζήδων.
    Υπάρχει κανείς σήμερα που να μην έχει πεισθεί, πως η κυβέρνηση Πασοκ του 2009 παρέλαβε μια βόμβα έτοιμη να εκραγεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρέλαβε τη βόμβα, αλλά επειδή δεν είχε αρκετό μπαρούτι πρόσθεσε λίγο και μετά άναψε το φυτίλι!
      Τον Στρος-Καν που ρουφιάνεψε την προσθετική μπαρουτιού, τον τιμώρησαν.
      Άστα φίλε, το παραμύθι το λένε: Ο Χοντρός, ο Λιγνός και οι Ηλίθιοι.

      Διαγραφή
  3. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΜΠΡΟΣ, ΑΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ!

    Ώστε έτσι κ. Βενιζέλο τώρα ομολογείς το έγκλημά σου;
    Ώστε το Πασοκ το 2010 έπραξε αυτό που ΕΠΡΕΠΕ;
    Έπραξε αυτό που ήταν σωστό και επιβεβλημένο;
    Και το λές τώρα κ. Βενιζέλο και δεν ντρέπεσαι, δεν κοκκινίζεις, δεν ..παραιτείσαι; Και τόσο καιρό τι μας έλεγες κ. Ψευδολάγνε ; Τι ..φύκια πουλούσες;
    Τουλάχιστον ο Σαμαράς το ομολόγησε δειλά –δειλά κάτω από την διεθνή κατακραυγή, στις 4 Απριλίου του 2012, ότι το έλλειμμα του 2009 ήταν 15,6%, δηλαδή ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ πριν από σένα. Εσύ όμως ΒΡΟΥΤΕ είχες το νου σου στο..αεροπλάνο και στο χαρτί που έγραψες.
    Και τώρα τι, κ. Βενιζέλο; Γιατί αγωνίστηκες τόσο να φύγει ο Παπανδρέου; Γιατί διέγραψες τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου;
    Γιατί διέλυσες το ΠΑΣΟΚ;
    Γιατί έγινες η καμαριέρα του Σαμαρτζή;
    Γιατί ‘’επέτρεψες’’ σε όλα τα ακραία υποκείμενα και παραπτώματα να μας λοιδορούν και να μας ειρωνεύονται;
    Δεν σεβάστηκες τίποτε και κανέναν; Σύμβολα, παραδόσεις, αγώνες και αγωνιστές του κινήματος; Μόνο τον πισινό σου κοίταγες(αν είναι δυνατόν;)
    Κύριε Βενιζέλο η λύση είναι μία : ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ εδώ και τώρα !!! Εκτός εάν ζητήσεις ΔΗΜΟΣΙΩΣ να παραμείνεις ως ‘’γνωστός’’ της Ιπποκράτους
    Όσο περισσότερο ‘’μιλάς’’ τόσο περισσότερο εκτίθεσαι. Όσο περισσότερο ‘’προσπαθείς’’ τόσο περισσότερο αποκαλύπτεις τους απώτερος δεξιόστροφους στόχους σου.
    Καλλιεργείς την εμφύλια διαμάχη ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ εξ αρχής την ήττα σου, την οποία θα επικαλεσθείς ως..υπονόμευση των Παπανδρεϊκών στο πρόσωπό σου (όχι πως δεν σου αξίζει), ώστε να προσχωρήσεις στο συνασπισμό των απελπισμένων …ιδεοφονιάδων !
    Σου ..πάει και σου ταιριάζει στο χαρακτήρα η φιλόπτωχη αντίληψη του Αντώνη. Εξ άλλου ταυτίζεστε και στην περηφάνια για το έργο της υπονόμευσης των φίλων σας Ω ! Βρούτοι …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσείς είστε του "υγιούς" ΠΑΣΟΚ; Γιατί συγχωροχάρτι δε δίνουμε σε κανέναν πρασινοσκουφίτσο.

      Διαγραφή
  4. Μαλιστα "κυριοι" των σχολιων μαλιστα... Η Ελλαδα στον Καιαδα και σεις το τυρι κουμπαρε .
    Ντροπη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν «χωνεύεται» το έλλειμμα του 2009
    Νέος κύκλος μουρμούρας άνοιξε στο εσωτερικό της Ν.Δ. από καραμανλικούς που αντιδρούν στη νέα αναφορά της κυβέρνησης, στην εισηγητική έκθεση του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε προχθές, στο υψηλό έλλειμμα του 2009, το οποίο αποτυπώνεται στο 15,6%.

    Οι καραμανλικοί δυσφορούν καθώς θεωρούν ότι οι εν λόγω αναφορές αποτελούν, πέραν από «δάκτυλο» Στουρνάρα, ουσιαστική αθώωση του επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Ανδρέα Γεωργίου, τον οποίο πολλοί γαλάζιοι προτιμούν να αποκαλούν «υπόδικο». «Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε αυτό το μέγεθος» σημειώνουν στελέχη του καραμανλικού περιβάλλοντος, αν και έχουν ένα μικρό πρόβλημα. Το ίδιο μέγεθος αποδέχεται η Eurostat και, εκ των πραγμάτων, και η κυβέρνηση του Αντ. Σαμαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΑΣ ΕΣΩΣΕ ΚΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΒΡΕ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΕΣ;
    Όλοι σιγά –σιγά αρχίζουμε να αναπνέουμε. Πέρασαν τρία χρόνια από τότε που ένας ‘’τρελός’’ Έλληνας πολιτικός, πήρε την απόφαση να σώσει την πατρίδα μας από το χείλος του γκρεμού.
    Όλοι σήμερα γνωρίζουμε και αναγνωρίζουμε, ότι η χρεοκοπία με τις ΟΛΕΘΡΙΕΣ συνέπειές της κτυπούσε την πόρτα μας.
    Όλοι γνωρίζουμε ότι το τέλος του 2009 ήταν το χρονικό ορόσημο της οικονομικής μας καταστροφής και της εθνικής μας υποδούλωσης. Θέλαμε 35 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ για να επιβιώσουμε σαν κράτος.
    Όλοι ξέρουμε σήμερα, ότι είμαστε θύματα εξωτερικών δυνάμεων, που επιθυμούν το πλούσιο υπέδαφός μας, και προδομένος λαός μιας πολιτικής κλίκας, τόσο της αντιπολίτευσης , της εποχής εκείνης, όσο και των αδίστακτων ‘’ΒΡΟΥΤΩΝ’’ εντός του Πασοκ.
    Άνθρωποι , πολιτικά αδίστακτοι, ηθικά ανύπαρκτοι και ιδεολογικά νεκροί, επιχείρησαν την πολιτική και οικονομική δολοφονία των Ελλήνων.
    * ΑΝ(;) το 2010, δεν ήταν ο Παπανδρέου με το κύρος του, την κινητικότητά του , την θέλησή του, την αυτοθυσία του και την αγάπη του για την Ελλάδα, να δώσει τον αγώνα, που έδωσε μόνος του επί δύο χρόνια, κάτω από τρομακτικές πιέσεις, λοιδορίες, υπονομεύσεις και προδοσίες σήμερα θα είχαμε πτωχεύσει. Ο αγώνας του που ήταν και είναι ο σωστός, ο μοναδικός όπως αποδείχθηκε, έπιασε τόπο και σήμερα ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ!!!
    Τι θα συνέβαινε όμως αν ήταν στη θέση του, είτε ο Καραμανλής , είτε ο Σαμαράς, είτε ο Τσίπρας, είτε ο Βενιζέλος, θα υπήρχαμε σήμερα σαν κράτος; Θα είχαμε ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ ναι ή όχι;
    Βάλτε το χέρι στην καρδιά και απαντήστε.
    Είχαμε πτωχεύσει και ο Καραμανλής…λιαζόταν ;
    Είχαμε πτωχεύσει και ο Σαμαράς κρυβόταν και ..ετοιμαζόταν;
    Είχαμε πτωχεύσει και ο Τσίπρας γκρέμιζε ακόμη;
    Είχαμε πτωχεύσει και οι λοιποί ..χασμουριόντουσαν;
    • Αν, ο Σαμαράς, μιλούσε και αποκάλυπτε την αλήθεια για την οικονομία, όταν κυβερνούσε η Νέα Δημοκρατία, Ή !!! έμπαινε στην κυβέρνηση συνεργασίας και δεν την πολεμούσε από την πρώτη..ημέρα, από την πρώτη… στιγμή, θα είχανε αποφευχθεί όλες οι συνέπειες του ΒΡΩΜΙΚΟΥ πολέμου που έκανε μέχρι σήμερα τόσο εντός της Ελλάδας όσο και εκτός..;
    Θα είχε επιτύχει το ΜΝΗΜΟΝΙΟ(Ι), το οποίο είναι ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ της κρίσης, διότι αν δεν υπήρχε κρίση, ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ να δανειστούμε; Οπότε θα είχαμε ένα δρόμο δύσκολο μεν αλλά ΟΧΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ...!
    Για ποιο λόγο να δανειστούμε αν όλα ήταν εντάξει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε φιλαρα δεν πας αλλου να λες τις αρλουμπες σας .
      Αν δεν εισαι τρολ και αληθεια πιστευης αυτα που εγραψες , εχεις ΜΕΓΑ προβλημα .

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]