Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κίνημα εξόδου από το ευρώ στο Νότο

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Δεν ήταν καθόλου τυχαία η δήλωση του προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών της κυπριακής Βουλής κ. Νίκου Παπαδόπουλου (γιου του αείμνηστου προέδρου της Κύπρου Τάσσου Παπαδόπουλου) προχθές στο Bloomberg, ότι «η έξοδος από την ευρωζώνη τώρα είναι κάτι που πρέπει να διερευνήσουμε».

Στο βάθος της δήλωσης αυτής είναι η κυπριακή λίρα και ήδη στο πολιτικό παρασκήνιο της νότιας Ευρώπης έχουν αρχίσει μυστικές επαφές των πολιτικών δυνάμεων Ελλάδας, Ιταλίας, Πορτογαλίας, Ισπανίας και Κύπρου, που αντιστέκονται στα σκληρά μέτρα της τρόικα και διατυπώνουν το «όχι» τους σε μνημόνια και μονομερείς, σκληρές αποφάσεις των Βρυξελλών.

Στόχος των διεργασιών αυτών, στις οποίες μετέχει ενεργά ο Ν. Παπαδόπουλος, Έλληνες αντιμνημονιακοί πολιτικοί, στελέχη του Γκρίλο στην Ιταλία και σημαντικά στελέχη της αντιπολίτευσης Πορτογαλίας και Ισπανίας, είναι να...
υπάρξει ένα συνολικό όχι στα επόμενα μέτρα των Βρυξελλών και η κινητοποίηση των λαών για επιστροφή στα εθνικά τους νομίσματα.

Οι παρασκηνιακές αυτές διεργασίες θα κορυφωθούν με τη δημιουργία ενός μετώπου εξόδου από το ευρώ, που υπολογίζεται να εμφανιστεί τέλος Μαΐου, με κορυφαίες πολιτικές εκδηλώσεις στις πρωτεύουσες των 5 χωρών του Νότου.
Ήδη μεγάλα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο υποστηρίζουν από χθες ότι τα εξοντωτικά μέτρα που επιβλήθηκαν στην Κύπρο είχαν στόχο κυρίως να αποσταλεί το μήνυμα από τη Γερμανία και τους δορυφόρους της, ότι όποια χώρα τολμήσει να πει όχι στην τρόικα, καταδικάζεται σε στιγμιαίο θάνατο.

Αυτό μπορεί να εφαρμοστεί σε μία μοναχική Κύπρο που όρθωσε το ανάστημά της απέναντι στα θηρία του Βορρά, δεν μπορεί όμως να υπάρξει μια τέτοια καταδίκη για πέντε χώρες που οργανωμένα μπορεί κάποια στιγμή να αναγγείλουν την έξοδό τους από τηνευρωζώνη.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Εύλογα κάποιος "ψεκασμένος" από τα δελτία των ΜΜΕ θα αναρωτηθή..."Καλά, αφού θα υποτιμηθή το εθνικό νόμισμα προκειμένου να γίνουμε ανταγωνιστικοί γιατί δεν μειώνουμε τις αμοιβές και τις αξίες σε ευρώ (εσωτερική υποτίμηση-καταστροφή κεφαλαίου) για να τα έχουμε καλά και με τους ευρωπαίους, το ίδιο πράγμα δεν είναι;"
    Αμ δέ, δεν είναι και αυτό γιατί.

    Α. Ισχυρίζονται οι ευρωδεσμοφύλακες πως "θα γίνει ντε φακτο υποτίμηση περί το 50%"... ίσως... αυτή όμως θα αφορά τα εισαγόμενα προιόντα και τις ακριβές περατζάδες της μεγαλομαχμουρλοτάξης μας στο εξωτερικό, πράγμα ζητούμενο... δεν αφορά τα παραγόμενα προιόντα και υπηρεσίες εντός της χώρας που θα επιβαρυνθούν μόνο στο ποσοστό ανατίμησης των πρώτων υλών παραγωγής τους.
    Οι κάτοικοι που εργάζονται και διαθέτουν εντός της χώρας θα πωλούν σε τιμές που ΑΝΤΕΧΕΙ το προσαρμοσμένο βαλάντιο των καταναλωτών και όχι σε εξωγήινους!
    Εάν όχι πολλά θα μείνουν αδιάθετα, οι υπηρεσίες στα αζήτητα και τα ευαίσθητα τρόφιμα θα καταστραφούν.
    "Θα πωλούνται στο εξωτερικό και θα λείψουν εδώ"; Μακάρι! θα ανοίξουν οι δουλειές τους και θα αναπροσανατολισθή το οικονομικό μοντέλο της χώρας, τί καλλίτερο;

    Β. ..."Θα μας αγοράσουν όσο όσο με το υπερτιμημένο ευρώ". Λάθος!
    Τώρα μας αγορἀζουν μπιρ παρα και έπονται και χειρότερα, αφού οι φόροι και τα χαράτσια είναι σε συνάλλαγμα (που στέγνωσε εσκεμμένα) για το σχέδιο εκπαραθύρωσης των Ελλήνων από την σπίτια και τα χωράφια τους (η αγροτική μας τράπεζα σε ξένα χέρια!). Με δραχμή οι φόροι θα είναι ΔΡΑΧΜΙΚΟΙ και θα πληρώνονται από νόμισμα που κυκλοφορεί και όχι φάντασμα, το κράτος θα μπορεί να μπαλώσει άμεσες αναγκαιότητες που τώρα αδυνατεί και έτσι βλέπουμε τα καθημερινά δράματα... απλώς θα ακριβύνουν οι εισαγωγές και θα πέσουν τα μπάτζετ των μεγαλοεισαγωγέων δωρητών των κομμάτων μας.

    Γ. ..."Θα φύγουμε από την σεγκεν και Δουβλίνο"... σαφώς, με αποτέλεσμα την ανεμπόδιστη επίσκεψη από τις ανατολικές χώρες, το δικαίωμα συναλλαγών με τρίτες κατά το συμφέρον μας... αλλά κυρίως την σωτήρια παύση του δολώματος του ευρώ για τους λαθρομετανάστες... τεράστιας σημασίας θέμα, όχι μόνο για την μείωση των δις που φεύγουν ως συνάλλαγμα, αλλά και για την φυσική απόκρουση της εισόδου αυτών (μέχρι και ο υπερφιλόξενος Αλαβάνος το προέταξε, τι να πούμε πάρα πάνω εμείς οι "ρατσιστές"!!).

    Δ. Θα παύσουν να ισχύουν οι αποικιοκρατικες ρητρες της συμβασης, η απαγόρευση δανεισμού απο αλλού, το δικαίωμα δανειστή να εκχωρήσει σε τρίτο τις απαιτήσεις του (σε περιπτωση υπερημερίας μας και με άμεσα απαιτητό ολο το δάνειο), όπως και η παραίτηση απο κάθε ασυλία κλπ που μας αναγκάζει να μην επαναδιαπραγματευθούμε τις συμβάσεις (εδώ θέλει consensus που θα πρέπει να το χειρισθούμε με το όπλο "πολεμικές αποζημιώσεις Β πολέμου" και να κλείσει αυτό οριστικά).
    Να μη λησμονούμε πως βουλγαρια, δανια, λετονια, βρετανια, ουγγαρια, πολωνια, ρουμανια, τσεχια, σουηδια είναι εκτός ευρωζώνης και εμείς καταρρεύσαμε.

    Ε. Τέλος, φινίτο οι "μαντρωτικές" εναρμονιστικές οδηγίες από Βρυξέλλες, τέλος ο ευρωτζόγος, οι απαλλακτικοί ναρκωνόμοι, οι "κατανοήσεις" γιά τους παιδόφιλους-πυρομανείς-επιδειξίες με τα μπόνους των συντάξεών τους, τέλος ο απίθανος νόμος αυτοπροσβολής που αφήνει τον νέο απροστάτευτο από το μοιραίο, τέλος το πρόστιμο γιατί κάποιος θέλει να βάλει 10 ρίζες ελιές ή μισό στρέμμα αμπέλι πάρα πάνω γιά να ζήσει η οικογένειά του, τέλος η ενοικίαση από τους πλούσιους της κρατικής μας αστυνομίας, τέλος στις απίθανες ΜΚΟ που κάνουν προσλήψεις με δικά μας (γενικές υποχρεώσεις χρέους) χρήματα, τέλος οι εθνικά επικίνδυνες αποσχιστικές ΕΟΖ με τα ύπουλα δικαιώματα επιφανείας, τέλος στα κόμματα παιδοφίλων που είναι ante portas... και τόσα άλλα που μας άλλαξαν τον αδόξαστο. ΞΥΠΝΗΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]