Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κράτησαν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη για δικό τους όφελος

Παραδέχτηκε ο τ. Πρόεδρος της Γαλλίας Βαλερύ Ζισκαρ ντ’ Εστέν


​Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες οικονομικές γνώσεις, ούτε βαθιές πολιτικές αναλύσεις, για να αντιληφθεί κανείς ότι τα μέτρα που μας έχει αποβάλει η «Τρόϊκα», όχι μόνο δεν μας βγάζουν από την κρίση, αλλά όλο και χειροτερεύει η οικονομική κατάσταση, εξαθλιώνονται οι πολίτες και απογυμνωνόμαστε από κάθε περιουσιακό μας στοιχείο, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Ο πολύς Ολλανδός τεχνοκράτης κ.Μπομπ Τραα, ο οποίος έχει εγκατασταθεί εδώ ως τοποτηρητής του ΔΝΤ τον Οκτώβριο του 2010, ενεργεί ως μεσίτης μεταξύ επιχειρηματιών και συστήνει σε επιχειρήσεις ακόμη και μετεγκατάσταση στη Βουλγαρία. Να τον χαιρόμαστε!

​Οι πιο πάνω απλές σκέψεις, επιβεβαιώνονται από τον τ.Πρόεδρο της Γαλλίας κ.Βαλερύ Ζισκάρ ντ’ Εστέν, στη συνέντευξή του στην «Καθημερινή» της Κυριακής 17 Φεβρουαρίου 2013. Μεταξύ των τόσων ενδιαφερόντων που αναφέρει στη συνέντευξή του αυτή, σε ένα σημείο πληροφορεί ότι «τα μέτρα που ελήφθησαν στην Ελλάδα και αυτά που πρέπει να ληφθούν τα υπαγορεύει το ΔΝΤ. Δηλαδή είναι συνταγή του ΔΝΤ». Αποδεικνύεται έτσι ότι οι «φίλοι» μας στην Ευρωζώνη, χρειαζόταν το «δήμιο» ο οποίος ήξερε πως λειτουργεί η λαιμητόμος. Όταν έχεις τέτοιους φίλους, τι τους θέλεις τους εχθρούς! Σε ένα άλλο σημείο της συνέντευξης, ιδιαίτερης σημασίας και προσοχής είναι η παραδοχή του ότι «το ευρωπαϊκό κατεστημένο επέλεξε την παραμονή της Ελλάδος στην Ευρωζώνη, όχι λόγω φιλικής διάθεσης προς την χώρα μας, αλλά επειδή θα κατέγραφαν μικρότερες απώλειες των πιστώσεών τους. Στην πραγματικότητα η δοθείσα στήριξη δεν συνιστούσε εξυπηρέτηση απέναντι στην Ελλάδα και το λαό της». Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τις ειλικρινείς σκέψεις του κ.Ζισκάρ ντ’Εστέν, ενός σταθερού φίλου της Ελλάδος και ο οποίος συνέβαλε καθοριστικά στην ένταξή μας στην τότε ΕΟΚ, αλλά διαφώνησε στην ένταξή μας στην Ευρωζώνη ως ανέτοιμοι και με αθωράκιστη οικονομία.

​Τι άλλη χρεία μαρτύρων έχουμε για τις προθέσεις των φιλτάτων εταίρων μας; Οι πολυαγαπημένοι μας εταίροι λοιπόν μας έπεισαν για το … ενδιαφέρον τους να βγούμε από την κρίση και μας βύθισαν βαθύτερα. Κέρδισαν όμως χρόνο για να απελευθερωθούν από τα «τοξικά» ελληνικά ομόλογα και όταν το πέτυχαν, μας έκαναν ακόμη μια «χάρη», να τα κουρέψουν, όταν το 80% ήταν εντός της Ελλάδος, με την εξαπάτηση των μικρο-ομολογιούχων και τη δημιουργία προβλημάτων στα ασφαλιστικά μας ταμεία και τις ελληνικές τράπεζες.

​Το «κατόρθωμα» αυτό είναι του ΓΑΠ, ο οποίος εκτέλεσε με επιτυχία την αποστολή του, κάτι που το έχουν αντιληφθεί πλέον σχεδόν όλοι οι Έλληνες οι οποίοι τον θεωρούν ως τον καταστροφέα της χώρας μας. Το «σχεδόν» αναφέρεται στην ομάδα που αποθέωσαν τον ΓΑΠ κατά την είσοδό του στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το περασμένο Σάββατο. Ποιοι είναι άραγε αυτοί που τον θαυμάζουν; Ανόητοι, ευεργετηθέντες ή αφελείς, συμπεραίνει ο απλός λαός. Έτσι κι αλλιώς είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα του ευκολόπιστου και πάντα προδομένου λαού μας.

​Τώρα ενδεχομένως είναι αργά για δυναμικές αντιδράσεις, με τόσο εγγυημένο χρέος, με την Ελλάδα σε πτώχευση και τους Έλληνες σε εξαθλίωση. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος για τον οποίο ο κ.Σαμαράς αναγκάσθηκε να προσχωρήσει στη μνημονιακή πολιτική, αφού πλέον είμαστε μέσα στην καταιγίδα, όπως χαρακτηριστικά παρομοιάζω την κρίση και δεν είχε εισακουστεί εγκαίρως πριν για να την αποφύγουμε. Για να αποφευχθεί μια ενδεχόμενη κοινωνική εξέγερση, ή πριν πεθάνει η Ελλάδα, η Κυβέρνηση έχει καθήκον και υποχρέωση πολιτική, κοινωνική και ηθική, να προλάβει την περεταίρω επιδείνωση του δράματος της ελληνικής κοινωνίας, του περήφανου ελληνικού λαού, το μόνο λάθος του οποίου ήταν ότι πίστεψε σε ανάξιους πολιτικούς. Να αποφευχθεί η πλήρης και ολοκληρωτική εξαθλίωσή μας. Επιβάλλεται μια ειλικρινής, αλλά ανοικτή και θαρραλέα συζήτηση με την ηγεσία της Ευρωζώνης, δηλαδή με την Γερμανία και την κ.Μέρκελ η οποία ελέγχει κάθε κίνηση και επιβάλει κάθε απόφαση στην Ευρωζώνη, δεδομένου ότι είναι τοις πάσι πλέον γνωστές οι απώτερες επιδιώξεις τους. Θα πρέπει να αποφασιστεί η χαλάρωση των μέτρων και να δοθεί περισσότερος χρόνος προσαρμογής, ώστε να ανασάνει ο ταλαιπωρημένος ελληνικός λαός και να αναλάβει δύναμη να συνεχίσει τις προσπάθειες ανάκαμψης.

Ας διαψευσθούν όλοι εκείνοι οι οποίοι ισχυρίζονται ότι η απώτερη επιδίωξη των Γερμανών και όχι μόνο, είναι μέσα από την ταπείνωση της Ελλάδος και την θυσία των Ελλήνων, να προσεταιρισθούν τον ορυκτό μας πλούτο και ιδίως τους πλούσιους, όπως λένε, υδρογονάνθρακές μας, καθιστώντας μας έτσι ένα καθαρό προτεκτοράτο. Είναι ίσως μία ευκαιρία να τους πείσουμε ότι ο πλούτος μας, όποιος και όπου υπάρχει, θα τον χρησιμοποιήσουμε υπέρ της Ενωμένης Ευρώπης, αν πραγματοποιηθεί η ολοκληρωτική ένωση, όπως θα είναι και η υποχρέωση κάθε κράτους μέλος της Ε.Ε. να συνεισφέρει το δικό του πλούτο υπέρ του συνόλου, με μια ορθολογική και εξισορροπητική ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική. Μια ένωση η οποία θα συμβάλλει σε μια δυνατή και ευημερούσα Ευρωζώνη και Ενωμένη Ευρώπη, σε πείσμα όλων όσων επιδιώκουν τη διάλυσή της. Η ισχύς εν τη ενώσει!


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]