Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επίσκεψη του Ισραηλινού Πρεσβευτή στους Αγίους Σαράντα



Την πόλη των Αγίων Σαράντα επισκέφτηκε το Σάββατο ο Πρέσβης του Ισραήλ στα Τίρανα κ. David Cohen.

Ο Πρεσβευτής του Ισραήλ κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στους Αγίους Σαράντα μίλησε για τις δυνατότητες των τουριστικών ανταλλαγών μεταξύ των δύο χωρών, τονίζοντας το γεγονός της ύπαρξης αρχαίων μνημείων στο κέντρο της πόλης.

Συνοδευόμενος από τον δήμαρχο των Αγίων Σαράντα κ. Στεφάν Τσίπα και τον αρχαιολόγο Halil Shabani, ο πρέσβης του Ισραήλ επισκέφθηκε την Εβραϊκή Συναγωγή που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.

Η συναγωγή των Αγίων Σαράντα θεωρείται από τους αρχαιολόγους ως μια αρχαία συναγωγή των πιστών της εβραϊκής θρησκείας και χρονολογείται τον V-VI αιώνα π.Χ..

Οι πρώτες ανακαλύψεις έγιναν την δεκαετία του ‘80 ενώ όπως ισχυρίζονται διάφοροι αρχαιολόγοι η συναγωγή των Αγίων Σαράντα είναι η πιο ολοκληρωμένη στη Μεσόγειο, σε σύγκριση με τις δύο συναγωγές που έχουν ανακαλυφθεί στα Σκόπια και τη Θεσσαλονίκη.


Πηγή: Αυτόνομη
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]