Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Κίνα ενοποίησε όλες τις υπηρεσίες που αφορούν τη θάλασσα

Μια πιο σημαντική από ό,τι αρχικά φαίνεται εξέλιξη καταγράφηκε στην Κίνα, όπου αποφασίστηκε η «στέγαση» όλων των υπηρεσιών επιβολής του νόμου υπό μία υπηρεσία, αυτή της Κρατικής Διοίκησης Ωκεανών (State Oceanic Administration).

Εκεί υπάχθηκαν η Ακτοφυλακή, η υπηρεσία που ελέγχει τα της αλιείας και η αντίστοιχη για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου. Μέχρι στιγμής, οι υπηρεσίες αυτές ανήκαν στη δικαιοδοσία ξεχωριστών υπουργείων.

Η ενέργεια αυτή καταδεικνύει την επιθυμία του Πεκίνου να συντονίσει κατά το καλύτερο τρόπο όλους τους παράγοντες ισχύος του, καθώς το «παιχνίδι» των διεκδικήσεων στη Νότια και την Ανατολική Θάλασσα της Κίνας έχει ξεκινήσει, οπότε καθεμιά υπηρεσία έχει τον δικό της ρόλο να παίξει. Και αυτό θα πρέπει να γίνεται συντονισμένα…


Πηγή: Defence Point

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]