Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Bόρειος Κορέα: Σε "κατάσταση πολέμου" κήρυξε τη χώρα το καθεστώς

Το καθεστώς της Βόρειας Κορέας, ανακοίνωσε το Σάββατο ότι η χώρα έχει τεθεί σε «κατάσταση πολέμου» κατά της Νότιας Κορέας, κλιμακώνοντας τη σκληρή ρητορική εναντίον της Σεούλ και της Ουάσιγκτον, η οποία οξύνθηκε μετά τις νέες διεθνείς κυρώσεις που επιβλήθηκαν στην Πιόνγκγιανγκ, εξ αιτίας των πυρηνικών δοκιμών που εξελίσσει.
«Από τη στιγμή αυτή και μετά, οι σχέσεις Βορρά-Νότου, εισέρχονται στην κατάσταση πολέμου και όλα τα ζητήματα που ανακύπτουν μεταξύ του Βορρά και του Νότου θα πρέπει να αντιμετωπίζονται αναλόγως », αναφέρεται σε βορειοκορεατική ανακοίνωση, που μεταδόθηκε από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA και κοινοποιήθηκε σε όλα τα θεσμικά και στρατιωτικά όργανα του καθεστώτος.
Τα δύο κράτη της κορεατικής χερσονήσου είναι σε τεχνική «κατάσταση του πολέμου» επί σειρά δεκαετιών, καθώς ο κορεατικός πόλεμος της περιόδου 1950-53, έληξε με ανακωχή και όχι με κάποια συνθήκη ειρήνης.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη θεωρείται δυσμενέστατη, αφού με δεδομένη την πολιτική κουλτούρα της Βόρειας Κορέας, είναι σχεδόν αδύνατο πλέον να υπάρξει μία οπισθοχώρηση από την πλευρά της, εάν δεν έχει εξασφαλίσει μία νίκη, έστω και εικονική. Με επίσης δεδομένη όμως την επιπλέον πίεση που ασκείται στον νεαρό πρόεδρο της χώρας, ο οποίος εισήλθε σε μία κρίση απέναντι σε ιστορικούς αντιπάλους, θεωρείται σχεδόν αδύνατο να υπάρξει αποκλιμάκωση εκ μέρους της Βόρειας Κορέας που θα "τσαλακώσει" το προφίλ του νεαρού προέδρου, ο οποίος επέλεξε για λόγους γοήτρου ένα πολύ επικίνδυνο αδιέξοδο τόσο για τους αντιπάλους του όσο και για τον ίδιο.

Ευελπιστούμε να γίνει αποδεκτή η παράκληση της Μόσχας για "ηρεμία" όλων των εμπλεκομένων, ειδάλλως η ευρύτερη περιοχή της Ασίας κινδυνεύει να βιώσει ένα ολοκαύτωμα που θα πληγώσει το σύνολο του πλανήτη...

Αναγνώστης

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]