Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Και όμως, η Θράκη παραδόθηκε…!


Είναι γνωστό πως η Τουρκία εκφράζεται -με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο και σε κάθε ευκαιρία- για την Θράκη, χρησιμοποιώντας αλυτρωτικούς επιθετικούς χαρακτηρισμούς προκειμένου να εγκαθιδρύσει -στα πλαίσια του πολιτικού και διπλωματικού της λόγου- όρους οι οποίοι ενέχουν de facto μία άκρως επικίνδυνη πολιτική, με σοβαρότατα στοιχεία παρεμβατισμού στα εσωτερικά της Ελλάδας.

Η χρήση του όρου «τουρκικός», για τον πληθυσμό των μουσουλμάνων κατοίκων της Θράκης, δεν αποτελεί απλώς μία εξόφθαλμη παραβίαση της συνθήκης της Λοζάνης, αλλά είναι μία ευθεία παρέμβαση της Άγκυρας στην προσπάθειά της να δημιουργήσει – «χτίσει» μία εθνική τουρκική μειονότητα εντός της Ελλάδας, προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσει στα επόμενα βήματα της πολιτικής «ήπιας ισχύος» που μέχρι στιγμής χρησιμοποιεί.

Όμως, αν και η αυθαίρετη χρήση του συγκεκριμένου όρου από την πλευρά της Τουρκίας (και όλων των πολιτικών της, ανεξαιρέτως πολιτικού κόμματος στο οποίο βρίσκονται), απαντάται με χλιαρότητα (και σύμφωνα με πολλούς παρατηρητές – αναλυτές, με μεγάλες δόσεις φοβικότητας) από το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και τις εκάστοτε Ελληνικές κυβερνήσεις, δεν μπορεί να συνεχίσει να παραμένει αναπάντητη η χρόνια και ταυτόχρονη προκλητικότητα των εξ ανατολών γειτόνων της Ελλάδας, οι οποίοι επιμένουν στην χρήση ενός πολύ συγκεκριμένου όρου όταν αναφέρονται στην Θράκη, χαρακτηρίζοντάς την ως «Δυτική Θράκη».

Στο ίδιο ακριβώς πνεύμα κινούνται και τα καλοπληρωμένα ανθυποπρακτορίδια (και άλλες λινάτσες που παριστάνουν τους πολιτικούς ταγούς, τους δημοσιογράφους ή μετέχουν στην «Συμβουλευτική Επιτροπή Τούρκων Δυτικής Θράκης», μία παράνομη κυβέρνηση η οποία αποτελείται από πρώην και νυν μουσουλμάνους βουλευτές και άλλα «αστέρια» τουρκοφρόνων εντεταλμένων του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής) που αποφεύγουν να χρησιμοποιούν τον όρο «Ελληνική», ενώ είναι πολύ σπάνιες οι αναφορές τους στην Ελλάδα και εξαντλούνται σε διάφορες φαιδρές καταγγελίες εις βάρος της χώρας στην οποία ζουν και που απευθύνονται προς τα μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας της Θράκης.

Το «φαινόμενο» της μη χρήσης των λέξεων Ελλάδα ή Ελληνική είναι σκόπιμο και δημιουργεί θέμα γεωγραφικού προσδιορισμού, το οποίο ενώ αποτελεί για τις Ελληνικές κυβερνήσεις σοβαρό ζήτημα για τον ονομασία της ΠΓΔΜ (σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις των ειδικών κυβερνητικών αξιωματούχων, υπουργών και πρωθυπουργών), στην περίπτωση της Θράκης φαίνεται πως δεν αποτελεί κάποιο σπουδαίο ζήτημα για εκείνους που θεσμικά είναι επιφορτισμένοι με εκείνα τα θέματα που χρήζουν αντιμετώπισης εκ μέρους της Ελληνικής πολιτείας, λόγω εμπεριεχομένου σε αυτά υψηλού εθνικού κινδύνου.

Έτσι, ξεκινώντας να έρθει κάποιος από την Κωνσταντινούπολη προς την Ελλάδα και ακολουθώντας την τουρκική εθνική οδό που οδηγεί προς τα Ελληνοτουρκικά σύνορα, διαπιστώνει πως δεν υπάρχει ούτε μία πινακίδα που να ενημερώνει πως ο δρόμος οδηγεί στην Ελλάδα!!! Όλες οι πληροφοριακές πινακίδες αναφέρονται πως ο δρόμος οδηγεί στην… Δυτική Θράκη!!!

Πού αποσκοπεί η αποφυγή του όρου «Ελληνική» από την πλευρά της Άγκυρας για την Ελληνική Θράκη;

Δεν γνωρίζουν οι κύριοι του υπουργείου Εξωτερικών πως επιτρέποντας την χρήση του συγκεκριμένου γεωγραφικού όρου, δημιουργούν μείζονα ζητήματα τα οποία δύνανται να λειτουργήσουν ως τροχοπέδη πολύ δυσάρεστων εκπλήξεων από την πλευρά της Άγκυρας, αλλά και αρνητικότατων εξελίξεων για την Ελληνικότητα της Ελληνικής Θράκης;

Η αποφυγή σοβαρής και σε υψηλότατους τόνους παρέμβασης του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών προς την Άγκυρα για χρησιμοποίηση του όρου «Ελληνική Θράκη» αντί του «Δυτική Θράκη», αποτελεί δυστυχώς ακόμη μία «ήττα» και σιωπηλή ανεξήγητη παραδοχή εκ μέρους του κράτους των Αθηνών, οδηγώντας στην άτυπη παράδοση της Θράκης σε καθεστώς συγκυριαρχίας… 

Δεν είμαστε σε θέση ούτε να επιβάλλουμε έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης στους κατά το Σύνταγμα αρμοδίους αξιωματούχους του Ελληνικού κράτους.

Όμως, η παράλειψη ή η αποφυγή αντιμετώπισης ενός –για πολλούς όχι και τόσο σπουδαίου- ζητήματος, μήπως τελικά σταθεί αιτία να αντιμετωπισθεί ένα τεράστιο βραχυπρόθεσμο ή μεσοπρόθεσμο πρόβλημα;

Τα μεγαλύτερα λάθη δεν γίνονται όταν αντιμετωπίζεις ένα πρόβλημα. Τα μεγαλύτερα προβλήματα όμως δημιουργούνται όταν δεν τα αντιμετωπίζεις επειδή φοβάσαι πως θα κάνεις λάθος. 

Εάν οι χθεσινοί, οι σημερινοί ή οι αυριανοί κυβερνώντες την Ελλάδα δεν κατανοήσουν πως η αδράνεια δημιουργεί φοβικότητα και αυτή δημιουργεί τεράστια προβλήματα, πολύ φοβόμαστε πως τελικά η Άγκυρα θα κατορθώσει πολύ σύντομα να δημιουργήσει μείζονα και ανυπέρβλητα εθνικά προβλήματα, εξαναγκάζοντας την Ελλάδα σε μία νέα τεραστίων διαστάσεων εθνική ήττα, την οποία οι ιστορικοί θα καταγράψουν και ως εθνική προδοσία, αφού η Τουρκία θα κατορθώσει να κερδίσει έναν "πόλεμο" χωρίς να κάνει τίποτε απολύτως… 

Το χειρότερο όμως είναι πως η Ελλάδα θα χάσει αυτόν τον "πόλεμο" επειδή οι αρμόδιοι και σύμφωνα με το Ελληνικό Σύνταγμα υπεύθυνοι δεν τόλμησαν να αντιδράσουν είτε γιατί οι προκλήσεις ήταν μικρές –αλλά πολλές- είτε επειδή ήταν μεγάλες αλλά ο φόβος τους να αποτύχουν πολύ μεγαλύτερος…



ΥΓ: Κύριοι της κυβέρνησης, αν δεν είστε σε θέση να υπεραπιστείτε και να επιβάλλετε την χρήση του όρου "Ελληνική Θράκη" στους τούρκους συνομιλητές σας και την κυβέρνηση της Άγκυρας, τότε σαφέστατα δεν είστε σε θέση να υπεραπιστείτε όχι μόνο τη Θράκη αλλά κα οτιδήποτε Ελληνικό. Εκτός και εάν δεν θέλετε την Θράκη να εμφανίζεται ως Ελληνική... Ως εκ τούτου δεν είστε ανίκανοι, αλλά επικίνδυνοι για την διαχείριση εθνικών θεμάτων. 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. αναφερω στους πολιτικους μας προδοτες τη φραση του Ρηγα Φεραιου...ως ποτε παληκαρια θα ζουμε στα στενα ....μυαλα και δεν βλεπουμε μπροστα μας το τι θα συμβει στην εμεση επελαση του ισλαμισμου και τουρκικου επεκτατισμου στη θρακη μας......γιατι ωρε δεν αντιδρατε αμεσα στην ισλαμοποιηση των καναλιων μας,υπαρχει σχεδιο 20ετιας απο τους τουρκους και ως φαινεται αποδιδει μια χαρα,γιατι τα βλεπουν παρα πολλοι και δεν τους νοιαζει...δυστυχως για μας..ΞΥΠΝΑΤΕ πριν ειναι τελειως αργα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η moody's μας αναφερει ως κυβερνηση της Ελλαδας....... παει το Ελληνικη Δημοκρατια....
    ThW

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι σαν πριν το φυλάκιο της Κακαβιάς να έγραφαν οι ταμπέλες... προς "Βόρειο Ηπειρο", φαντασθείτε τι ξεσάλωμα θα γινοταν μέσα και έξω!
    Αυτή είναι και η τρομακτική διαφορά των αριστερόφρονων, εγχώριων και ξένων.
    Ποτέ οι γείτονες δεν είχαν μη πατριωτική αριστερά, μόνο εμείς διαθέτουμε πούρους διεθνιστές, βγάλτε τα συμπεράσματα σας.
    Διπλωματικό μπρα ντε φερ με δεμένο χέρι από μόνοι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γνωρίζουν και μάλιστα πολύ καλά. Αλλα τι να γίνει που πρέπει ντε και καλά να εξυπηρετηθεί το μακρύ υπερατλανικό χέρι με όλα τα σχέδια που έχει καταστρώσει για την περιοχή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]