Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η κρατικοδίαιτη νομενκλατούρα πτωχεύει την κοινωνία για να διασωθεί η ίδια

Είναι γνωστό σε όλους ότι στην Ελλάδα δεν χρεοκόπησε η κοινωνία. Εκείνο που χρεοκόπησε είναι το κράτος. Η κοινωνία, δηλαδή όλοι εμείς οι πολίτες είχαμε τις δουλειές μας, έχουμε ακόμα (όχι όμως για πολύ) τις όποιες περιουσίες μας και γενικά όλοι είχαμε κάνει τον προγραμματισμό μας για να εξυπηρετούμε τις ανάγκες μας και τις οφειλές μας. Και ξαφνικά χάσαμε το έδαφος κάτω από τα πόδια μας. Χάσαμε το μέσο ανταλλαγής στις μεταξύ μας οικονομικές δοσοληψίες, δηλαδή το ρευστό στέρεψε.  
 
Το ρευστό στέρεψε γιατί αφενός δεν βασιζόταν σε μια πραγματική παραγωγική διαδικασία, αφετέρου γιατί η δημιουργία του ήταν τεχνητή από τις τράπεζες μέσω του δανεισμού. Πίσω από όλα αυτά ήταν το κράτος που δανειζόταν το ίδιο συνεχώς από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική «φούσκα» προκειμένου να εξασφαλίζει ρευστότητα σε μια αντιπαραγωγική αγορά. Και όπως ήταν επόμενο, το κράτος χρεοκόπησε και τώρα δεν υπάρχει πραγματική παραγωγή για να διασώσει την κατάσταση. Απεναντίας, παρά τα συνθήματα περί ανάπτυξης, το οικονομικό «σπιράλ του θανάτου», σπρώχνει σε περαιτέρω ύφεση. Τρέχουμε πανικόβλητοι να μας σώσει ο Εμίρης του Κατάρ και πετάμε τη δημόσια περιουσία μας βορά στα διεθνή συμφέροντα. Σύντομα θα έρθει και η σειρά των ιδιωτικών μας περιουσιών. 

Το απόλυτα υπεύθυνο πολιτικό σύστημα που διοικεί το κράτος έρχεται τώρα και μεταφέρει την πτώχευση του κράτους στην κοινωνία, αλλά αυτό δεν είναι το χειρότερο. Το εντελώς παράλογο, που όλοι καθόμαστε και παρακολουθούμε αποσβολωμένοι, είναι ότι ενώ το κράτος χρεοκοπεί την κοινωνία, εντούτοις αμετανόητο το ίδιο, επιδιώκει θρασύτατα να διατηρήσει ανέγγιχτη όλη την κρατικοδίαιτη νομενκλατούρα του, δηλαδή τόσα τα κρατικοδίαιτα πρόσωπα του ολιγαρχικού πολιτικοοικονομικού συστήματος όσο και τις δομές που το αποτελούν.

Αυτό δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε. Αυτό είναι πολιτικό casus belli για την κοινωνία. Πρέπει να προχωρήσουμε σε άμεση κοινωνικοποίηση του κράτους τώρα, μέσα από την αλλαγή του καταστατικού του χάρτη από τον ίδιο το λαό. Διαφορετικά, αν δηλαδή ο έλεγχος του κράτους δεν περάσει στην κοινωνία, κανένα φως διάσωσης δεν πρόκειται να φανεί.  

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Αυτό που λείπει καταφανώς από την χώρα είναι η αποδεικτική στοιχείωση των δικαιωμάτων των πολιτών στην πατρίδα τους και τα ωφελήματα που προκύπτουν από αυτά.
    Κάποιοι άξιοι συμπολίτες μας κάνουν φιλότιμες προσπάθειες, σε κατεστημένα μπλόγκ, να πυροδοτήσουν την σκέψη μας προκειμένου να αρχίσει αυτή να κινείται για να καταλάβουμε επι τέλους πως δεν είμαστε ένοχοι απλώς αριθμοί που πρέπει να "διορθωθούν".
    Δεν αρκεί όμως αυτό ως αποσπασματική προσπάθεια τήδε κακείσε.
    Πρέπει κάποιος να ασχοληθεί με την συγγραφή ενός εύληπτου έργου προκειμένου να κατανοήσει ο κόσμος πως ο "πλούτος" της νομενκλατούρας (αλλά και το ευρωεισόδημα αυτής) δεν προκύπτει από παραγωγική της συμμετοχή στην πραγματική αντιμονοπωλιακή διαδικασία που παράγει ανταγωνιστικά προιόντα και υπηρεσίες, αλλά κομπραδόρικο πλιάτσικο στην κοινή περιουσία του ελληνικού λαού (και του καθημερινού του μόχθου) που ΑΥΤΗ ασκεί εδώ και δεκαετίες σε αγαστή συνεργασία με το πολιτικό σύστημα.
    Έτσι η χρεοκοπία δεν μπορεί να αφορά τον απλό Έλληνα πολίτη, με το ένα σπίτι και το χωραφάκι, αλλά τους παράγοντες και τους υποτελείς τους που το εργασιακό κρέας το βαπτίζουν ψάρι.
    Όλοι μας πρέπει να κυτταχθούμε στον προσωπικό μας καθρέπτη και να δεχθούμε πως όποια πολλά χρήματα κερδίσαμε (όσοι), πάνω από τον γενικό μέσο όρο, δεν ωφείλοντο σε ατομική ανταγωνιστική προσπάθεια αλλά σε "συμφωνίες" που δεν καλύπτονται από το παλαιό των οικονομικών μαθημάτων μας bona fide.
    Ούτως εχόντων των πραγμάτων, εφ' όσον χρεοκοπήσαμε, η νέα ισορροπία πρέπει να προκύψει (ως ιδεολογικό ζητούμενο τουλάχιστον!) από την μερική, έστω, επαναφορά του υπερβάλλοντος εισοδηματικού και περιουσιακού πλούτου στους ηθικούς αποδέκτες του (όλους δηλ. που συμμετέχουν στο πλούσιο οικόπεδο που λέγεται Ελλάδα και παρήγαγε αυτόν τον πλούτο αλλά σήμερα πένονται).
    Τα ανωτέρω είναι ένα πόνημα επιστημονικής φαντασίας στην ευρωζώνη και στην θεσμοθετημένη εγκατάσταση 150 και πλέον δις που κοιμούνται ησύχως στις τράπεζες του εξωτερικού, αλλά λείπουν δραματικά από τις συναλλαγές μας όπως τονίζει και το άρθρο.
    Παρά ταύτα το 70% των πολιτών φοβούνται την "έξοδο" υπερασπιζόμενοι έμμεσα την ευρωκατανάλωση του υπόλοιπου 30%...Ιονέσκο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]