Ούτε η Άγκυρα περίμενε τέτοιες εξελίξεις στην Θράκη
«Στη Δυτική Θράκη γίνονται πράγματα που ούτε μπορούσαμε να ονειρευτούμε»!
Δείτε με πόση ικανοποίηση αντιμετωπίζουν στην Τουρκία οι εκπρόσωποι του αλυτρωτικού «Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» (BTTDD) τις εξελίξεις που καθημερινά δρομολογούνται και παγιώνουν αργά, αλλά σταθερά ένα νέο αέρα τουρκοκρατίας στην ελληνική Θράκη. Το διαβάζουμε σε πρόσφατο δημοσίευμα του τουρκοπεριοδικού της Κομοτηνής «Ρόντοπ Ρουζγκαρί» (22-8-2012), το οποίο και σας παραθέτουμε σχεδόν αυτολεξεί (όπως το μετέφρασε το αδελφό ιστολόγιο tourkikanea.gr):
Ο βουλευτής Προύσας του ΑΚΠ Χακάν Τσαβούσογλου έδωσε το καλό νέο: «H Tουρκία δεν θα εισπράττει τέλος διαμονής από τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης»
Πρόεδρος του BTTDD (Προύσας) Σουκρού Κιοσέ: «Στη Δυτική Θράκη πραγματοποιούνται πράματα που ούτε μπορούσαμε να ονειρευτούμε»
Προύσα – Στην παραδοσιακή τελετή εορτασμού του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης μετείχαν οι βουλευτές του ΑΚΠ Χακάν Τσαβούσογλου και Μουσταφά Οζτούρκ, ο πρόεδρος της νομαρχιακής του ΑΚΠ Σεντάτ Γιαλτσίν, ο πρόεδρος της νομαρχιακής του κόμματος HAS Αλή Μολλασαλίχ, άλλοι εκπρόσωποι κομμάτων και ηγεσίες συλλόγων…
Ο Τσαβούσογλου, αφού ανακοίνωσε ότι το θέμα με το τέλος διαμονής διευθετήθηκε και ότι αυτό “πλέον δεν θα εισπράττεται από τους ομογενείς της Δυτικής Θράκης που θα αποδεικνύουν με έγγραφο την τουρκική τους καταγωγή”, συνέχισε ως εξής: “Αξιότιμοι αδερφοί μου. Αεροπλάνο πάει στην Ελλάδα για να πάρει ομογενή μας για θεραπεία. Αυτό το περιστατικό είναι ένα παράδειγμα συγκρίνοντας το σήμερα με την κατάσταση πριν από 10 χρόνια. Η Τουρκική Δημοκρατία εξέτασε ένα-ένα τα προβλήματα εκεί και επιστράτευσε για αυτό όλες της τις δυνατότητες. Αυτό είναι ο εναγκαλισμός. Και αυτός ο γενναίος εναγκαλισμός και η γενναία στήριξη της περιοχής δεν γίνεται με δηλώσεις, αξιότιμοι αδελφοί μου”…
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του BTTDD Προύσας Σουκρού Κιοσέ ανέφερε πως οι κυβερνήσεις της Τουρκίας πάντα στηρίζουν την περιοχή της Δυτικής Θράκης και τα Βαλκάνια και ότι ειδικότερα τον τελευταίο καιρό αυτό έχει αυξηθεί. Ο Κιοσέ ανέφερε πως «τα τελευταία χρόνια βλέπουμε πραγματικά μια πολύ διαφορετική στήριξη στα Βαλκάνια. Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στους αρμόδιους. Όταν κοιτάμε τη Δυτική Θράκη, βλέπουμε να γίνονται πράματα, που ούτε μπορούσαμε να φανταστούμε. Αυτά που γίνονται στην περιοχή, χαροποιούν τους ανθρώπους της περιοχής. Τους οποίους τους χαροποίησαν και οι υψηλού επιπέδου επισκέψεις της τελευταίας περιόδου. Σε κάθε επίπεδο αυξάνεται η στήριξη της μητέρας Πατρίδας. Αυτές οι εξελίξεις αυξάνουν την εμπιστοσύνη των ομογενών μας εκεί προς την μητέρα Πατρίδα».
Εμείς, αντί άλλου σχολίου, παραθέτουμε απλώς τη φωτογραφία από τη συνάντηση, όπου βεβαίως – εκτός από τους λεγάμενους – βλέπετε σε περίοπτη θέση όχι μόνο το έμβλημα του BTTDD, αλλά αριστερά και τη γνωστή πλέον σημαία της «Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης».
Το ερώτημα λοιπόν είναι προφανές: όταν τα συγκεκριμένα άτομα, με τη συγκεκριμένη σημαία στα γραφεία τους, λένε όλα αυτά και χαίρονται τόσο πολύ, μήπως εμείς θα έπρεπε να ανησυχούμε; Και εννοείται βέβαια ότι αυτό το ερώτημα έτσι απλά το καταθέτουμε, χωρίς φυσικά να περιμένουμε απάντηση (ειδικά από τους…αρμοδίους)…
Oνειρευτείτε ακόμα λίγο, όσο είναι καιρός. Μετά θα ξυπνήσετε απότομα και εσείς και εκείνοι που σας κάνουν να ονειρεύεστε.
ΑπάντησηΔιαγραφή…. .. Στο θέμα της θρησκευτικής μειονότητας της Θράκης.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι ίδιοι οι Τούρκοι ποτέ δεν αμφισβήτησαν τη συνθήκη της Γενεύης και ποτέ δεν διεκδίκησαν τη μειονότητα αυτή ως εθνική.
Από την ανταλλαγή των πληθυσμών και έπειτα το θέμα της μειονότητας θεωρούνταν λήξαν και με τον τρόπο αυτόν αντιμετωπίζονταν.
Απλά, για λόγους εσωτερικής πολιτικής, που βόλευε καί τις δύο πλευρές, υπήρχαν κάποιες εντάσεις, οι οποίες ποτέ δεν ξέφευγαν από τα προσυμφωνημένα όρια.
Για έναν σχεδόν αιώνα δηλαδή το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών θεωρούσε το θέμα ταμπού, ακόμα και να το συζητήσει σε διαφορετική βάση από αυτήν που είχε οριστεί στη Γενεύη.
Οι υπουργοί εξωτερικών θα αντιμετωπίζονταν ως προδότες και μόνον αν συζητούσαν το θέμα.
Ο μόνος υπουργός, που όχι απλά το συζήτησε, αλλά έκανε "δώρο" στους Τούρκους μια εθνική μειονότητα, είναι ο Γιωργάκης.
Ο μόνος υπουργός που είναι "ξένος".
Το έκανε και μάλιστα σε μια περίοδο που οι Τούρκοι δεν έχουν απαιτήσεις, εφόσον επιθυμούν την είσοδό τους στην Ευρώπη.
----------------
fnous-ΕΑΜ β'- Ενας εβραίος φυτεμένος στην...
http://www.youtube.com/watch?v=vklWWgYGQRU&feature=youtu.be