Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Υποσχέσεις πολιτικών αρχηγών για την... ευτυχία των επόμενων γενεών

Με έντονους ρυθμούς συνεχίζουν την προεκλογική τους εκστρατεία ανά την Ελλάδα οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων.

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα της Κυριακής, δεσμεύτηκε για τον Ιούνιο ότι «δεν θα γίνουν τυφλές, οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, αλλά διαρθρωτικές αλλαγές, όπως είναι ένας μικρότερος δημόσιος τομέας».

Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας «Θέλει και ο κ. Τσίπρας να γίνει πρωθυπουργός τώρα» και κατηγορώντας τον για ψεύδος όταν λέει ότι μπορεί να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής ακόμη και χωρίς τη δεδηλωμένη.

Παράλληλα, κατηγόρησε για αλαζονεία τον πρόεδρο της ΝΔ, χαρακτηρίζοντας «ντεμοντέ» τη διεκδίκηση του Αντ.Σαμαρά για αυτοδυναμία.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, από το στάδιο Αλκαζάρ της Λάρισας όπου μίλησε το βράδυ του Σαββάτου, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του ΠΑΣΟΚ αλλά και των κομμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

«Το ζευγάρι Τσίπρα-Καμμένου δίνει υλικό για τις επιθεωρήσεις του καλοκαιριού, εμπλουτίζει το θέατρο αλλά φτωχαίνει την πολιτική» είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι «εμείς είμαστε η παράταξη που αγκαλιάζει όλους του Έλληνες και κυρίως τους απελπισμένους γιατί δίνουμε χειροπιαστή ελπίδα», δήλωσε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε αναφορά και στην διαπλοκή: «Μέσα στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμη πολλοί που προσπαθούν να κόψουν τον δρόμο της ΝΔ προς την εξουσία. Η διαπλοκή προσπαθεί να μας κόψει τον δρόμο. Διότι δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε. Δεν μπορούν όμως να σταματήσουν την πρωτιά μας, ξέρουν ότι θα βγούμε πρώτο κόμμα και προσπαθούν να μας κόψουν την ισχυρή εντολή».

Αναφερόμενος, δε, στη «Χρυσή Αυγή» κάλεσε τους πολίτες να μην μπλέκουν «όσους αγαπάνε την πατρίδα με όσους πουλάνε κούφιο πατριωτισμό. Οι νεοναζί κρύβουν τα πρόσωπά τους. Κατεβαίνουν στις εκλογές αλλά κρύβουν τους υποψηφίους τους».

Όπως είπε ο κ. Σαμαράς, η ΝΔ είναι η παράταξη που θέλει να αλλάξει τα πάντα προσθέτοντας ότι (η ΝΔ) έχει καταθέσει σχέδιο για την οικονομική ανάπτυξη αλλά και για την αλλαγή του μοντέλου διακυβέρνησης της χώρας. Αναφέρθηκε επίσης στην πρότασή του για την αναθεώρηση του Συντάγματος και για την καθιέρωση ασυμβίβαστου μεταξύ υπουργού και βουλευτή, ενώ, επανέλαβε ότι με τις προτάσεις του για την λαθρομετανάστευση και την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας βάζει τέλος στην «ιδεολογική τρομοκρατία της Αριστεράς».

Απευθυνόμενος στο αγροτικό ακροατήριο της Θεσσαλίας δεσμεύτηκε πως ότι «ρευστότητα εξασφαλίσουμε για τους μικρομεσαίους θα φροντίσουμε να φτάσει και στους αγρότες». Ειδικότερα για τον θεσσαλικό κάμπο είπε ότι «δεν πρέπει ο μεγαλύτερος κάμπος της χώρας να ερημοποιηθεί και υποσχέθηκε έργα για την άρδευση όμως σύνδεση του Αχελώου με τον Πηνειό».

Ακολούθως, επανέλαβε πως είναι «ξεκάθαρη απόφαση της ΝΔ ότι θα ελέγξουμε το πόθεν έσχες όσων διετέλεσαν υπουργοί από το 1974 όπως επίσης είναι ξεκάθαρη απόφαση, η Εξεταστική Επιτροπή για το γιατί και πως μπήκαμε στο Μνημόνιο». Συνέχισε λέγοντας ότι η Ελλάδα έχει μεγάλο πλούτο, και ότι από τις 7 Μαΐου ξεκινά η παραγωγική αναγέννηση της Ελλάδας και η αξιοποίηση του πλούτου της. «Εμείς πιστεύουμε στην χώρα και στους ανθρώπους της, η Ελλάδα μπορεί και θα τα καταφέρει» δήλωσε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Ανάπτυξη, επενδύσεις, αλλαγή σελίδας έρχονται με ένα συγκεκριμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα που έχει η ΝΔ».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, κατά την περιοδεία του στα Ιωάννινα, δήλωσε πως «Οι τρεις πρωθυπουργοί που διέλυσαν τη χώρα είναι ο Σημίτης, ο Καραμανλής και ο Παπανδρέου» τόνισε πως οι ίδιοι θα πρέπει να κάνουν «μια σοβαρή αυτοκριτική» και να έχουν στο εξής «περισσότερη συστολή».

Επίσης, ο κ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε «ναζιστικό κόμμα» τη Χρυσή Αυγή, τονίζοντας ότι οι εκφράσεις «Πατριωτικό Μέτωπο» περί αυτής «προσβάλουν τη Δημοκρατία», ενώ για το κόμμα του Πάνου Καμμένου είπε πως «πατριωτισμός και αλισβερίσι με τον Τσίπρα είναι σχήματα οξύμωρα και αντιφατικά» και δη «με πρωθυπουργό την Παπαρήγα».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ χαρακτήρισε «τεράστιο πρόβλημα» τους παράνομους μετανάστες και πρόσθεσε πως «με τον μετανάστη η Ελλάδα ποτέ δεν θα σηκώσει κεφάλι, γιατί είναι δυο εκατομμύρια... και βγάζουν από τη χώρα μας στις χώρες τους 12 δισεκατομμύρια».

Τόνισε την ανάγκη μιας ευρύτερης αλλαγής πολιτικής στην Ευρώπη και επανέλαβε την πρότασή του για ισοτιμία δολαρίου-ευρώ, 1:1, για μια δεκαετία, «για να σταματήσουν τα παιχνίδια των οίκων αξιολόγησης και των αγορών».

Ο κ.Καρατζαφέρης χαρακτήρισε «συνεπή και σοβαρή» τη στάση του κόμματός του και είπε πως ο ίδιος ό,τι έκανε, το έκανε για την πατρίδα. «Κάποιοι άλλοι έβαζαν το κόμμα μπροστά και τα ποσοστά, έναντι της πατρίδας» υπογράμμισε.

Η γενική γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα τόνισε ότι «Δίχως πανίσχυρο ΚΚΕ δεν θα υπάρξει η λαϊκή αγωνιζόμενη πλειοψηφία που αποκρούει, αντιστέκεται, διεκδικεί, δεν θα μπορεί να υπάρξει μια λαϊκή πλειοψηφία που θα αρχίζει να σκέφτεται σοβαρά, να ονειρεύεται αν θέλετε ακόμη, να γίνει αφεντικό στον τόπο της, χωρίς αφεντικά, ελληνικά και ξένα».

«Το 2009 προειδοποιήσαμε το λαό ότι έρχεται θύελλα. Επιβεβαιώθηκε απολύτως το ΚΚΕ. Έτσι, και σήμερα, ο λαός πρέπει να εμπιστευτεί την απολύτως ρεαλιστική πρόβλεψή του: Όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει στις εκλογές του Μαΐου, θα είναι απολύτως επικίνδυνη ή και εντελώς άχρηστη για το λαό με βάση τα "μεγάλα λόγια" περί κατάργησης του μνημονίου», πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα.

Ο κ. Σαμαράς φοβάται να έλθει να συνομιλήσει με τους πολιτικούς του αντιπάλους, δήλωσε από τα Ιωάννινα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, ενώ χαρακτήρισε «καθ' έξιν ψεύτη» τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Ο κ. Βενιζέλος δεν λέει ότι τον Ιούνιο πρέπει να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα 14,5 δισ. ευρώ. Επιπλέον, δεν σας λέει ότι τον Ιούνιο πρέπει να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα 11 δισ. ευρώ συν 3,5 δισ. ευρώ από τη μη εφαρμογή του προϋπολογισμού. Δηλαδή, συνολικά περίπου 14,5 δισ. ευρώ με μείωση δαπανών. Ακούω τον έτερο Καππαδόκη, τον κ. Σαμαρά να υπόσχεται ότι θα δώσει εκείνο και εκείνο και το άλλο... Μου θυμίζει λίγο Γιώργο Παπανδρέου το 2009. Είχα καταγγείλει τότε αυτές τις υποσχέσεις, ότι τα "λεφτά υπάρχουν"».

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας σήμερα στο Ρέθυμνο, όπου έκανε την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του κόμματος στο νομό, μεταξύ άλλων τόνισε: «Αν η επόμενη Βουλή αποτελείται αποκλειστικά από τα αδιόρθωτα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και τα κόμματα της λαϊκίστικης δεξιάς και αριστερής αντιπολίτευσης, συν το φασιστικό κίνημα της Χρυσής Αυγής, η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη. Δεν μπορούμε να ρισκάρουμε. Δεν μπορούμε να παίζουμε με το μέλλον των παιδιών μας».

Επίσης η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας είπε: «Έχουμε το πρόγραμμα, έχουμε ιδέες, έχουμε συμμάχους στην Ε.Ε. Είμαστε το μόνο ελληνικό κόμμα με τόσο ισχυρή παρέμβαση στα ευρωπαϊκά μας πράγματα. Μπορούμε να δώσουμε λύσεις γιατί δεν είμαστε σημαία ευκαιρίας, αλλά θετική επιλογή. Και σε μια κρίσιμη αναμέτρηση όπως αυτή που ζούμε, πρέπει να τελειώνουμε με τις σημαίες ευκαιρίας και να δυναμώσουμε τις καθαρές φωνές.»

Ο προεκλογικός υδράργυρος του κ. Βενιζέλου κάπου πρέπει να σταματήσει, τόνισε από τα Τρίκαλα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης και πρόσθεσε: «Τώρα που πλησιάζουμε στις εκλογές, ο κ. Βενιζέλος εγκαταλείπει το "ρεαλισμό" του και προσεγγίζει την "ουτοπία" των θέσεων που έχει καταθέσει εδώ και καιρό η ΔΗΜΑΡ περί χρονικής επιμήκυνσης, σταδιακής απεμπλοκής από το μνημόνιο και αναπτυξιακής ώθησης της οικονομίας. Ο κ. Βενιζέλος δεν μπορεί να λειτουργεί και να πολιτεύεται ως "τρίτος". Με αυτή την πολιτική στάση, το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου δεν μπορεί να αποτελεί αξιόπιστη και προοδευτική λύση».

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]