Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δύο μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν περαιτέρω μείωση στα ποσοστά ΠΑΣΟΚ - ΝΔ


Παρατηρείται εντυπωσιακή αντιμνημονιακή στροφή στη νεολαία


Bρετανικό ιστολόγιο The Slog
28 Aπριλίου 2012

Το ιστολόγιο The Slog έχει στα χέρια του τα αποτελέσματα δύο μυστικών δημοσκοπήσεων που έγιναν στην Ελλάδα, τα οποία δείχνουν ότι, καθώς οι νέοι ψηφοφόροι κατασταλάζουν στο τι θα ψηφίσουν, στο ΠΑΣΟΚ ιδιαίτερα παρατηρείται μια σημαντική πτώση του ποσοστού που διαφαίνεται ότι θα συγκεντρώσει στις εκλογές. Στην Αθήνα, και αυτό είναι επίσης σημαντικό, λέγεται ότι έχει διεξαχθεί τουλάχιστον μία δημοσκόπηση από τους υπαλλήλους της ΕΕ που εργάζονται στα γραφεία της τρόικας στην ελληνική πρωτεύουσα. Περισσότερα για αυτό το θέμα παρακάτω.

Όπως προβλέψαμε σε πρόσφατο άρθρο μας, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, εξετάζει το ενδεχόμενο ενός συνασπισμού κομμάτων στα οποία θα αποκλείεται το ΠΑΣΟΚ υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Κατά την άποψη του Σαμαρά, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεν έχει απλώς χάσει σε δημοτικότητα, πράγμα που καθιστά τον ίδιο και το κόμμα του προβληματικούς. Ο Σαμαράς είναι πεπεισμένος ότι ο Βενιζέλος θα εμποδίσει οποιαδήποτε προσπάθεια για να ακυρωθεί το 2ο μνημόνιο, η τελευταία συμφωνία "διάσωσης" της Ελλάδας από τις Βρυξέλλες, που υπογράφηκε τον περασμένο Μάρτιο, αλλά θα εμποδίσει επίσης και τη δημιουργία διαύλου επικοινωνίας μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και τρόικας.

Όπως σχολιάζει ένα ενδιαφέρον δημοσίευμα στην ιστοσελίδα Greek Reporter, είναι σαφές πλέον ότι ο Σαμαράς επιχειρεί άνοιγμα προς τους κεντροδεξιούς ψηφοφόρους, οι οποίοι εγκαταλείπουν το κόμμα του εν όψει των εκλογών της 6ης Μαΐου. Aυτό είναι όντως γεγονός, αλλά ισχύει επίσης και το άλλο: ο Σαμαράς δείχνει να επιδιώκει ένα άνοιγμα προς τους αρχηγούς ακροδεξιών κομμάτων, προκειμένου να εκτοπίσει το πρόθυμο να συνεργαστεί με τις επιταγές της τρόικας "μνημονιακό" ΠΑΣΟΚ από την εξουσία. Για τον σκοπό αυτό, ο Σαμαράς χθες επανέλαβε τα παραδοσιακά συνθήματά του, δηλώνοντας ότι θα πατάξει την εγκληματικότητα, θα αποσύρει τη νομοθεσία που παρέχει ιθαγένεια σε μετανάστες δεύτερης γενιάς που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, και θα επιτρέψει στην αστυνομία να χρησιμοποιεί ειδικά οχήματα για να καταστέλλει διαδηλώσεις, με τη χρήση αντλιών που θα έχουν χωρητικότητα περίπου έξι τόνων νερού. Ο "εθνικισμός" δείχνει να αποτελεί μια ταχέως αναπτυσσόμενη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα - ειδικά ανάμεσα στα άτομα νεαρής ηλικίας.

Αρκετοί από τους μεγαλύτερους σε ηλικία, και περισσότερο παραδοσιακούς ψηφοφόρους, οι οποίοι αγνοούν σε μεγάλο βαθμό την αυξανόμενη δύναμη των "περιθωριακών" κομμάτων, δείχνουν ήδη αποφασισμένοι να ψηφίσουν είτε υπέρ της ΝΔ είτε υπέρ του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, τις τελευταίες οκτώ ημέρες, υπάρχουν στοιχεία δημοσκοπήσεων (τα οποία δεν δημοσιεύονται, λόγω της ελληνικής νομοθεσίας, η οποία απαγορεύει τη δημοσίευση δημοσκοπήσεων τις τελευταίες δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές), σύμφωνα με τα οποία οι ψηφοφόροι νεαρής ηλικίας κατασταλάζουν στις προτιμήσεις τους και κάνουν σαφείς τις προθέσεις τους. Οι δημοσκοπήσεις αυτές δείχνουν ότι ένα σημαντικό ποσοστό νεαρών ψηφοφόρων θα γυρίσει την πλάτη του στα παραδοσιακά "ευρωλάγνα" κόμματα.

Μια πανελλαδική δημοσκόπηση, η οποία φέρεται να έχει διεξαχθεί κατ' εντολή των Βρυξελλών*, δείχνει ότι το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, υπό τον Αντώνη Σαμαρά, διατηρεί το ποσοστό που ήδη από άλλες δημοσκοπήσεις έδειξε να κατέχει, ενώ η δύναμη του ΠΑΣΟΚ έχει μειωθεί από 19,8% σε 15,5%. Στο εθνικιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή παρατηρείται μια μικρή άνοδος. Εάν ο ηγέτης του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, είχε πρόσβαση στα αποτελέσματα της δημοσκόπησης αυτής, τότε εξηγείται απόλυτα η απελπισμένη έκκληση του, στην αρχή αυτης της εβδομάδας, για ένα "μεγάλο" συνασπισμό κομμάτων... ο οποίος φυσικά, θα συμπεριλαμβάνει τον ίδιο και το κόμμα του. Μάλιστα, έχουμε πληροφορηθεί εδώ στο Slog ότι οι δύο αρχηγοί του δικομματισμού, Σαμαράς και Βενιζέλος, γνωρίζουν ήδη ότι είναι απίθανο (με βάση τα τρέχοντα ποσοστά) να αποσπάσουν την πλειοψηφία.

*Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση διέρρευσε από ξένη πρεσβεία στην Αθήνα, και υπάρχει έντονη η φήμη ότι η πηγή είναι η ισπανική πρεσβεία.

Ωστόσο, μια νέα, ακόμη πιο πρόσφατη δημοσκόπηση που δόθηκε αποκλειστικά στο ιστολόγιό μας, δείχνει ότι, στον κύριο κορμό του εκλογικού σώματος, μέσα και γύρω από την Αθήνα - όπου τα δημογραφικά στοιχεία δείχνουν ότι το ποσοστό της νεολαίας είναι υψηλότερο - τα ποσοστά που αντιστοιχούν στα δύο κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, είναι ακόμη πιο μειωμένα, πράγμα που υποδεικνύει την κατάρρευσή τους.

Το δείγμα της δημοσκόπησης είναι πολύ μεγάλο, καλύπτει πολλές περιοχές, και τα αποτελέσματα είναι μεγάλης σημασίας:

Ρωτήθηκαν περίπου 1,5 εκατ. ψηφοφόροι, που ψηφίζουν σε 34 δήμους, οι οποίοι αντιστοιχούν περίπου σε 42 έδρες στη Βουλή των Ελλήνων. Τα αποτελέσματα που αφορούν τα κορυφαία 7 στην κατάταξη κόμματα έχουν ως εξής:


Έχοντας την υποστήριξη λιγότερων από 3 στους 10 ψηφοφόρους, δεν είναι δυνατόν ο "μνημονιακός" συνασπισμός να έχει οποιαδήποτε ισχύ. Αλλά διαφαίνεται επίσης ότι, με βάση την έρευνα αυτή, ούτε οι δυνάμεις της Αριστεράς (32%), ούτε της Δεξιάς (34%) θα μπορούσαν να σχηματίσουν κάποιο κυβερνητικό σχήμα.

Υπάρχουν, ωστόσο, άλλοι τρεις σημαντικοί παράγοντες.

Πρώτον, αφού τα αριστερά κόμματα αντιτίθενται σθεναρά στους όρους "διάσωσης" της χώρας από ΕΕ και ΔΝΤ, αποκλείται να ενταχθούν σε ένα συνασπισμό με το ΠΑΣΟΚ, χωρίς να υπάρξει καταστροφική απώλεια της πολιτικής τους φερεγγυότητας και υπόληψης.

Δεύτερον, όπως δείχνουν τα παραπάνω στατιστικά στοιχεία, το 28% των ψηφοφόρων (κυρίως νεαρής ηλικίας) εξακολουθεί να είναι αναποφάσιστο - αν και πολλοί ίσως τελικά να επιλέξουν την αποχή.

Και ο τελικός, αλλά όχι λιγότερο σημαντικός παράγοντας, είναι το γεγονός ότι τα μικρότερα κόμματα έχουν αρχίσει πλέον να κάνουν ανοίγματα προς άλλα αριστερά ή δεξιά κόμματα.

Ο Αλέξης Τσίπρας, αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε χθες (Παρασκευή) ότι το κόμμα του είναι έτοιμο να συνεργαστεί με το νεοσύστατο κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με επικεφαλής τον Πάνο Καμμένο. Αυτό επιβεβαιώθηκε και από μια άλλη δήλωση, που είχε προηγηθεί χρονικά, σύμφωνα με την οποία η αριστερή αυτή συμμαχία "θα θεωρήσει τις ψήφους υπέρ των Ανεξάρτητων Ελλήνων ως μια κίνηση στήριξης ή τουλάχιστον μιας δημιουργίας αντιμνημονιακού μετώπου".

Η κατάσταση αποκτά πλέον ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Κατά πρώτο λόγο, διαφαίνεται αυτή τη στιγμή μια σαφής πλειοψηφία που τάσσεται εναντίον των μνημονίων. Αν προσθέσει κανείς σε αυτό το κομματικό μέτωπο τις προφανείς αμφιβολίες του Αντώνη Σαμαρά για την συνέχιση της πολιτικής "διασώσεων", η τρόικα και οι "μνημονιακές" δυνάμεις φαίνονται να έχουν την υποστήριξη μόλις ενός στους 8 ψηφοφόρους. Επομένως, οι Βρυξέλλες θα αναγκαστούν να δεχτούν το γεγονός ότι τα σχέδιά τους που αφορούν τα πακέτα στήριξης" της χώρας, καθώς και το χρονοδιάγραμμα και οι όροι που έχουν θέσει, είναι απαράδεκτοι για τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.

Αν δούμε ανάλογες αντιδράσεις των ευρωκρατών στο παρελθόν σε παρόμοιες περιπτώσεις, το γεγονός αυτό δεν πρόκειται να τους ανησυχήσει για περισσότερο από ένα ή δύο δευτερόλεπτα, Ωστόσο, εάν το ελληνικό αυτό μήνυμα καταστεί σαφές σε αρκετούς από τους γενικά πιο απαθείς ψηφοφόρους της ευρωζώνης, τότε θα γίνει κατανοητό και στους υπόλοιπους Ευρωπαίους πολίτες (των Βρετανών μη εξαιρουμένων) τι τους περιμένει και αυτούς μια μέρα.

Επίσης, αν βασιστούμε στην υπόθεση - πράγμα διόλου απίθανο - ότι το 1/4 από το υπόλοιπο 28% των ψηφοφόρων θα απέχει, το 1/4 θα ψηφίσει μνημονιακά κόμματα, και το 1/2 θα ψηφίσει συνεργασίες μικρότερων κομμάτων, τότε η αντιμνημονιακή ψήφος θα εκφραστεί με 42% της ψήφου υπέρ κομμάτων της Αριστεράς και 42% υπέρ κομμάτων της Δεξιάς. Το μνημονιακό ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει δεκτό σε καμιά από τις δύο αυτές τάσεις, οπότε απομένει μια συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τη Νέα Δημοκρατία για να σχηματιστεί ένα αντιμνημονιακό κυβερνητικό σχήμα.

Πόσο ευπρόσδεκτο, όμως, θα ήταν αυτό από τους σοσιαλδημοκράτες της πλάκας και τους αυταρχικούς ευρωκράτες της Βρυξελλών; Καθόλου ευπρόσδεκτο, και να είστε σίγουροι γι' αυτό. Για να ακριβολογούμε, μια τέτοια εκδοχή θα ισοδυναμούσε με ολοκληρωτική καταστροφή για την ΕΚΤ και τις γαλλικές τράπεζες. Θα είναι η αρχή του τέλους (ή για την ακρίβεια, η αρχή του τέλους του ευρώ) αν προκύψει ένα τέτοιο αποτέλεσμα ακριβώς τώρα, που οι αγορές αρχίζουν να εγκαταλείψουν την Ισπανία... πράγμα που σίγουρα θα κάνουν, και θα προτιμήσουν να το κάνουν στο εγγύς μέλλον παρά αργότερα.

Όπως θα έλεγε ο Βρετανός ευρωσκεπτικιστής βουλευτής Dan Hannan: "Πάλι κατάφεραν οι ευρωκράτες να μας τα κάνουν όλα λίμπα". Όμως, αν λάβει κανείς υπ' όψιν τις αποκαλύψεις που σχολιάσαμε όλη την εβδομάδα που πέρασε εδώ στο Slog, αναρωτιέται κανείς τι αντιδημοκρατικά κόλπα θα σκαρφιστούν για να ακυρώσουν και να ανατρέψουν την έκβαση των ελληνικών κοινοβουλευτικών εκλογών.

Και με τους Αμερικανούς τι γίνεται; Διαφέρει η στάση τους; Αυτό είναι, άλλωστε, ακριβώς το αποτέλεσμα που έδειχναν να επιθυμούν τον Μάρτιο. Αλλά θα εξακολουθήσουν, άραγε, να επιθυμούν το ίδιο πράγμα τον Μάιο, όταν ο Mario Draghi θα προσπαθεί μάταια να εμποδίσει την κατάρρευση της Ισπανίας;

Αυτή τη στιγμή, δεν έχω ιδέα. Αλλά πάω στοίχημα ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs έχει ιδέα, και μάλιστα σαφέστατη.





Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

21 σχόλια :

  1. Δεν καταλαβαίνω, πως μυστικές δημοσκοπήσεις, γίνονται σε σας γνωστές. Αρα δεν είναι μυστικές.
    Και αφού τις αναφέρατε, παραμένουν μυστικές;
    Μάλλον κατι πονηρό επιδιώκετε.
    Κοντός ψαλμός!
    Θα ήθελα να δώ τι μούτρα θα κάνετε το βράδυ της 6ης Μαΐου!!!!
    Τότε θα έχουμε την πραγματική δημοσκόπηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...ο Σαμαράς χθες επανέλαβε τα παραδοσιακά συνθήματά του, δηλώνοντας ότι θα πατάξει την εγκληματικότητα, θα αποσύρει τη νομοθεσία που παρέχει ιθαγένεια σε μετανάστες...Δηλ. περίμενε την Χ.Α να ογκωθή γιά να ενεργοποιηθή ο κος Σαμαράς και να προτείνει τα αυτονόητα σε συγκεντρώσεις γεμάτες γαλανόλευκες...ούτε το 1940 να ήταν!
    Τί λέτε βρε παιδιά πηγαίνετε να δείτε αν ερχόμαστε!!
    Μέ όλους τους καλούς νεοδημοκράτες έχουμε πολλές συζητήσεις να κάνουμε μετά τις εκλογές τώρα όμως... ήγγικεν η ώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά ρε όμορφε, δεν διαβάζεις ότι είναι μετάφραση από ξένο ιστολόγιο; Μετάφραση μας δίνει ο άνθρωπος. ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ. Κάτι σαν την Ντόιτσε Βέλε επί χούντας. Αν την έζησες, αν άκουσες κάτι, αν ξέρεις. Εσύ μείνε το Μέγκα Μούγκα ή στο Σκάι Στρούγκα, να επιμορφώνεσαι από τους μπάμπηδες, τους βερύκιους και τους άλλους παντογνώστες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι έγινε ρε παιδιά; Τόσοι πολλοί είναι οι μνημονιακοί εδώ μέσα που τους έπιασε δυσπεψία με το άρθρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. έτσι συμβαίνει με όσα άρθρα ή δημοσκοπήσεις δεν είναι με την ευγενική χορηγία της 3Ε. Το έπιασες το υπονοούμενο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για το ερωτηματολόγιο που απευθύνθηκε σε 1.500.000 άτομα των 34 Δήμων πόσος χρόνος χρειάσθηκε; Κοντά στο νου και η γνώση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kαλημέρα και καλή λευτεριά σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό, το οποίο τους φοβίζει, είναι η "λογιστική" της Μεταπολίτευσης ...

    Η "λογιστική" εκείνη, που θέλει το "ένα" να είναι αρκετό και το "δύο" υπερβολικό.

    Τους φοβίζει η πιθανή παρουσία της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, γιατί εξαιτίας τους θα τεθεί υπό αμφισβήτηση η νομιμότητα του ΚΚΕ μέσα σ' αυτήν.
    ------------------
    fnous -ΕΑΜ Β'- Η Χρυσή Ευκαιρία.

    http://www.youtube.com/watch?v=3Qm5pgLsMaY&feature=youtu.be

    facebook ydrohoosFnous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είναι ακατανόητο οι...δημοσκοπήσεις αυτές.... να δίνουν ακόμη τόσο μεγάλο ποσοστό στους βρωμερούς δωσίλογους ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Τσόντες.
    Όποιος θέλει τις πιστεύει.....
    Ακατανόητο είναι να υπάρξουν Έλληνες που θα τους δώσουν ακόμα και αυτά τα (χαμηλά) ποσοστά.
    Δηλαδή τί ψηφίζουν στο ΠΑΣΟΚ, την κατάσταση που μας έφεραν και το πόσα θα μας κάνουν ακόμα ?
    Στη ΝΔ, τι να δείς, το χάλι που παρέδωσαν, άσε πλέον την ανανέωση της, όλα τα καλά παλληκάρια, Μπασιάκος,Ρεγκούζας, Τσιτουρίδης,Δούκας και όλοι οι άλλοι, άσε δε τους αποστάτες Βορίδη, Γεωργιάδη ο οποίος τους καθύβριζε μεχρι και λίγες μέρες πριν το γυρίσει, ένας και ένας....
    Πέραν αυτού και ο Βενιζέλος και ο Σαμαράς έχουν δεσμευθεί εγγράφως ότι όσο πολιτεύονται δεν θα πάνε ενάντια στα μνημόνια, όσα δε λένε είναι μπουρδολογίες για ταλαίπωρους ιθαγενείς (έτσι μας βλέπουν)
    Οσο δε το ΚΚΕ, αυτό ζεί στο 1800 (προ της επανάστασης του 1917)
    Στη ΔΗΜΑΡ έχει μαζευτεί το κάθε καρυδιάς καρύδι, άσε την Ρεπούση....
    Ερώτηση λοιπόν , τι ψηφίζουμε....
    Απάντηση, μάλλον εύκολη αλλά θέλει και εδώ προσοχή...
    Το ζητούμενο είναι ότι πρέπει να εξαφανισθεί η προδοτική ΠΑΣΟΚ-ΝΔ- Τσόντες και από εκεί και πέρα, θα τα βρούμε αργότερα και ο Θεός θα είναι βοηθός μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι συμβαίνει με τα γκάλοπ;
    Είναι συνταγματικά νόμιμη η χρήση τους ή μήπως πρέπει να κλείσουμε για πάντα τα "μαγαζάκια" της Opinion, της ΜRB και των άλλων ομοειδών "κοινωφελών" εταιρειών;

    "Γκάλοπ"... μια λέξη με σχεδόν μαγική σημασία, που έχει μπει για τα καλά στην καθημερι­νότητά μας.
    Μια λέξη, που είναι σε θέση άλλους να τους "μεθύσει" από χαρά και άλλους να τους βυθίσει στο "πένθος".
    Καθημερινά βλέπουμε το επικοινωνιακό "παιχνίδι" των κομμάτων να περι­στρέφεται γύρω από τα γκάλοπ.
    Ολόκληρες πολιτικές αλλάζουν εξαιτίας ενός γκάλοπ. ………. ……………………………………
    fnous- ΕΑΜ β'- Τι συμβαίνει με τα γκάλοπ ?

    http://www.youtube.com/watch?v=bab9cv6YoA4&feature=youtu.be

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ 6:35 .
    Σωστα ομιλεις αλλα δεν ειχε επιλογο .
    Καθαρες κουβεντες . Τι προτεινης ;

    Αν και δεν εχω ψηφιση ΠΟΤΕ (αποχη) τωρα πιστευω οτι η μονη σωστη ψηφος θα ειναι στην Χρυση Αυγη .

    Ετσι για λιγο αλλαγη ! Η Αγγλοσαξωνικη ψευτο-δημοκρατια τους μας οδηγησε στο αποσπασμα , χωρις δικες , χωρις να ειμαστε ενοχοι . Το ΜΟΝΟ λαθος μας ηταν οτι τους πιστευαμε και νομιζαμε οτι μας κυβερνουν Ελληνες και παιρναμε το χαπακι μας καθε 4 χρονια και μερικες φορες οταν τα εκαναν σκατα , πιο συχνα .
    Αληθεια πιστευω οτι η αγαπη προς το Εθνος που εχουν στην Χρυση Αυγη , θα μας βοηθηση να περασουμε τις συμπληγαδες και να ανοιξη ο δρομος για την Αξιοκρατια-ΑΡΙΣΤΟ-ΚΡΑΤΙΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στον 12:52
    Φίλε μου, αυτό που σίγουρα προτείνω και πιστεύω ότι είναι και η απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού είναι να εξαφανιστούν από προσώπου γης τα δωσίλογα καθάρματα της ΑΕ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Τσόντες.
    Από κεί και πέρα, ψήφισε ότι εσύ νομίζεις σωστό.
    Αν εγώ πχ σε προτρέψω για ψήφο πχ στους Ανεξάρτητους Έλληνες, ή στον Τσίπρα, ή στο Λεβέντη, εσύ θα το ακολουθήσεις ?
    Επιμένω, ψήφισε ότι σου λέει η λογική και η ψυχή σου, εκτός φυσικά των προαναφερθέντων προδοτών.
    Ο Θεός βοηθός μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πρώην μέλος βγάζει στη φόρα τα... άπλυτα της Χρυσής Αυγής
    http://planet-greece.blogspot.com/2012/04/blog-post_7484.html#more

    Ο πρώην ταμίας της "Χρυσής Αυγής" βγάζει στη "φόρα" τα "άπλυτα" της φασιστικής οργάνωσης
    http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2012/04/blog-post_30.html#more

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "Τους φοβίζει η πιθανή παρουσία της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, γιατί εξαιτίας τους θα τεθεί υπό αμφισβήτηση η νομιμότητα του ΚΚΕ μέσα σ' αυτήν". Δεν ξέρω αν το κατάλαβε ο κ. ΤραΪανού ή ο φνουδάκος, αλλά το πρόβλημα είναι η ΕΕ, το χρέος, το ξεπούλημα. Δεν είναι το ΚΚΕ που είναι το μόνο που προτείνει την κατάργησή τους. Ομως για να πορώνεται τόσο πολύ κάτι θα έχει υπόψιν του, καμία π.χ. θέση μαϊδανού με βουλευτική προοπτική τύπου Ανδρουλάκη...ή Ανδριανόπουλου. Ποιος ξέρει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΠΛΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΦΟΒΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΩΝ ΓΕΡΩΝ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τι θα ψηφισεις ρωτησα αδελφε .

    Ενα αλλο εγκλημα της δημοκρατιας ειναι οτι μας βαζουν να κρυβομαστε οταν ψηφιζουμε.
    Εγω ξερω οτι οι εγκληματιες κρυβονται .(Δεν το λεω προσωπικα).
    Σαν Ελευθερος πολιτης θελω να μπορω να υπερασπιζομαι την αποφαση μου για την ψηφο μου .
    Θελω φανερα να ψηφιζω και να εξηγω το γιατι .
    Θα ημουν ηλιθιος αν ψηφιζα τον ανθελληνα Τσιπρα ὴ περσινα ξυνα σταφυλια και μαλιστα καμμενα !

    Το οικονομικο δεν ειναι προβλημα , διοτι μπορει να λυθη γρηγορα , μιας και ζουμε σε μια απο τις πλουσιοτερες χωρες του πλανητη .
    Οι λαθρεποικοι ειναι το μειζον . Και σε αυτο , αυτοι που ανεφερες ...μουγκα στην στρουγκα .
    Για τον Λεβεντη , δεν μου αρεσουν αυτες οι μπουρδες περι κεντρωων κεντροδεξια -αριστερα και λοιπες Αγγλοσαξωνικες κοινοβουλευτικες αμπελοφιλοσοφιες.
    ΠΑΤΡΙΔΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ειναι τα πιστευω μου .

    Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ορε γινοντε μυστηκες και απο την ευπ γινονται και απο πολους οργανισμους και απο πολα λαμογια για να ξερουν που πατανε και τι να πουν σε ορισμενους χοχολους τι ορισμενους σε ολους δηνουν το δολομα και πιοι θα το φανε καλο αυτο που γραφεις και το καλοπ και πιστευω οτι ετσι περιπου ειναι με μια δυο μοναδες διαφορα το θεμα ειναι απο οτι διαβασα στα σχολια πολυ με το συστυμα του μεγα και τν στρουγα του σκαι και τον ξεμοραμενο με την πιτσιρικα τον κυρια και τον αλα του γρμανοκοντομηνα αφου ολα στηριζουν 4 ραιχ και προδοτες και δοσηλογους λαε στο χερησου ειναι να τους τελιωσεις ολους αυτους με μια σφαιρα της 6 μαη αυτην την σφαιρα εχεις χρησημιοποιησετην σωστα θαψτετους στη ς7 μαη θα ειναι αργα θα κλεμε ολοι μαζει και θα υμαστε υπευθηνοι ολοι εμεις εγω καμενο να τους καψω εσεις αμα δεν σας αρεσει κατι αλο οχι αυτους τους προδοτες τωρα θυμηθηκαν τις συληψεις για ποσο μαλακα σε εχει χοχολε μνημονιακε το λεει και η λεξει μνημονιο θα μας κανουν το μνημοσηνο μαλακε που θα ψηφησετε τους γιοκαρινους και τους νενεκους κωννος αγραφιωτης εγω θα τους θαψω αγραφιωτηκα οπως θα εκανε ο κατσαντωνης αυτος μαλον θα τους εσφαζε στο γονατο τα ελατα και η σπηλιατου σας χαιρετουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμε 3:21 μείνε με αυτά που έχεις καταλάβει εσύ και με το φασιστικό ΚΚΕ σου και άσε τον Τραϊανού...
    Ώστε προτείνει την κατάργηση τής ΕΕ το ΚΚΕ;
    Τουλάχιστον όσοι θέλουμε μπορούμε να γνωρίσουμε την ιστορία μας και να γνωρίσουμε πραγματικά τι έχει προτείνει το ΚΚΕ και τι έχει πράξει.
    Και πολλές φορές η ιστορία καταλαμβάνει αταβιστικά ρόλους στην ψυχογεωγραφία ενός έθνους,
    το ΚΚΕ έχει κριθεί τελεσίδικα στην ελληνική συνείδηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Στοι φίλο της 30/5:26.
    Δεν σου πρότεινα κανένα από αυτούς που ανέφερα, απλά ανέφερα....
    Σήμερα η οριζόντια τοποθέτηση Δεξιά- κέντρο - αριστερά δεν υπάρχει.
    Ισχύει ίσως για τους πολύ ρωμαντικούς ή αφελείς.
    Σε όλες τις περιπτώσεις με κάποια από την τοποθέτηση αυτή έχουν γίνει διαχρονικά φοβερά εγκλήματα για την ανθρωπότητα από καθάρματα κουμμουνιστές, δήθεν δημοκράτες, φασίστες, ναζί και σήμερα από δήθεν νεοφιλελευθερους ή με άλλη παραλλαγή.
    Σήμερα η κατάταξη είναι κάθετη : Κροίσοι- Βαθύπλουτοι- πλούσιοι και οι λοιποί ταλαίπωροι (δηλαδή εμείς οι παλεύοντες για επιβίωση πολίτες)
    Ότι με αίμα αιώνων έχει κατακτηθεί από τους Λαούς, ηθικές και πνευματικές αξίες, Ορθοδοξία και ανθρωπισμός, γίνεται τρομακτική προσπάθεια για να καταλυθεί...από τα γνωστά καθάρματα ντόπια και της υφηλίου.
    Πιστεύω ότι στην Ελλάδα που πιθανά να υπάρχει ακόμα το DNA της φυλής μας εν υπνώσει, να ενεργοποιηθεί επιτέλους και να δοθεί ή λύση στην τραγωδία που βιώνουμε, ίσως όμως σε περισσότερες από μιά πράξεις.
    Το πρώτιστο καθήκον μας είναι συντρίψουμε, ειρηνικά σε πρώτο στάδιο δια της ψήφου μας, τους προδότες της ΑΕ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Τσόντες.
    Στη συνέχεια με την βοήθεια του Θεού και Σωτήρα μας, θα επανέλθουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Θα συμφωνήσω με τον τελευταίο σχολιστή. Οσο για τον κ. ΤραΪανού, είναι τυχαίο που πρότεινε ότι η καλύτερη λύση θα ήταν κυβέρνηση ΝΔ για να είναι αντιπολίτευση δήθεν το καθεστώς ΠΑΣΟΚ; Ε, δε νομίζω. Αυτό εξάλλου ξεπεράστηκε απο την ίδια την πραγματικότητα. Ναι, το ΚΚΕ είναι το μόνο που αυτή τη στιγμή φοβούνται οι ξένοι, το μόνο που επιθυμεί την έξοδο από ΕΕ και μονομερή διαγραφή του "χρέους". Μην επαναπαύεις τη συνείδησή σου, λέγοντας ότι όλοι είναι ίδιοι και όλοι θέλουν την ΕΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Περιεργο να πιστευουν ακομη , ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΥΤΥΧΩΣ , οτι η Σιωνιστικη κομμουνιστικη αμπελοσοφια ενδιαφερεται για το καλο του κοσμου !!!!!!!
    Λες και δεν εχει υποφερει ο κοσμακης ανα τον κοσμο , οπου τον αναγκασαν να προσκυνηση μπροστα σε κομμουνιστικα τερατα .
    Λες και δεν εσκαψε με πεισμα τα θεμελια της βιομηχανιας και της κοινωνιας ολα αυτα τα χρονια , που ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΦΙΔΟΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ .

    Πραγματι ..."τι κανεις μπαρπα "; -"Τι να κανω ; ΕΓΩ ΚΟΥΚΙΑ ΣΠΕΡΝΩ"
    Διδαγμα: Το κουκι παντα μενει κουκι .
    Υ.Γ Πρωην κομμουνιστης . Ας ειναι καλα οι Εθνικιστες που δεν γονατισαν ολα αυτα τα μεταπολιτευτικα φασιστικομουνιστικα μαυρα κατοχικα χρονια της "Ολιγαρχικης ναζιστικης δημοκρατιας" , και μου εδειξαν την οδο του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ .

    ΠΑΤΡΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ και ΟΛΑ τα αλλα ειναι για προβατοποιημενα δημοκρατικα ζομπι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]